LG G2 lovet godt for fremtidige flaggskip fra produsenten. Med G3 holder de det løftet.

Test LG G3

LG G2 lovet godt for fremtidige flaggskip fra produsenten. Med G3 holder de det løftet. (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

LG G3 er en av årets aller beste mobiltelefoner

Stikkordene er: heftig skjerm, nyskapende kamera og alt av teknologi.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

LGs nye toppmodell, G3, ble lansert i slutten av mai, og har nå rukket å lande på testbenken hos oss. Dette er det andre flaggskipet i G-serien som kommer til landet, og det er mye som tyder på at LG virkelig er inne i en formtopp om dagen.

G3 er nemlig kvass som få på spesifikasjoner, og det merkes at selskapet har gjort veldig mye riktig med programvaren på telefonen. Tregheter må du se etter andre steder.

Telefonens største skrytepunkt er muligens skjermen. Den er 5,5 tommer stor og er voldsomt høyoppløst, med sine 2560 x 1440 piksler. Hvor lett det er å se alle pikslene strides både de lærde og resten av oss om, men at G3 har en av de beste skjermene vi har sett i en mobiltelefon. Den er knivskarp, har god fargegjengivelse og er forholdsvis lyssterk.

Det lynraske kameraet gir svært gode bilder.
Det lynraske kameraet gir svært gode bilder.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Kamera med laserfokus

Et annet punkt som skiller G3 ut fra mengden er det spesielle kameraet. Her styres fokuseringen av en laserdiode. Målet skal være presis og rask fokusering, noe vi også ser at G3 har. Da vi testet den forsøkte vi å fotografere blader og greiner som svaiet i vinden. Vi tok med telefonen på svært nært hold, og likevel klarte den å fokusere riktig på nesten alle bildene. På et motiv i bevegelse, så nærme, er det relativt imponerende.

Den generelle bildekvaliteten fra kameraet blir også svært god. Vi får som regel skarpe, klare bilder. Det hender seg at eksponeringen ikke treffer helt riktig, men det er også det eneste vi virkelig kan arrestere G3-kameraet på. Når det bommer er det vanligvis ikke snakk om noen fullstendig skivebom heller, og bildene blir fullt brukbare.

Til tross for kjempeskjermen føles LG G3 relativt kompakt i hånden.
Til tross for kjempeskjermen føles LG G3 relativt kompakt i hånden.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Den nevnte programvaren er relativt nedtonet denne gangen. Som de fleste andre mobilprodusenter har LG hatt en tendens til å overlesse mobilene sine litt. Det kan være plagsomt enten det handler om en haug tannhjul som leder inn i ulike menyer, eller et villniss av apper du aldri får bruk for.

Helstøpt programvare

G3 har i stedet relativt lite staffasje, og kommer kun med noen veldig få tredjeparts apper. Det gjør det enklere å finne frem, og det gjør menysystemet en hel del lekrere å se til.

Vi liker at funksjonaliteten som tross alt er her er så godt bygget inn. Det gjør den lett å finne og enkel å ta i bruk. Du behøver sjelden å lete etter funksjonene her. Skal du for eksempel lime inn innhold, dukker utklippsbrettet opp, der alt du har kopiert blir liggende. Dermed er det kjapt og enkelt å ta i bruk, sammenliknet med telefonene der du må trykke på en egen knapp for å aktivere tilsvarende funksjonalitet.

Dette gjelder det meste av LGs egen funksjonalitet i telefonen. Løsningen som lar deg ha oppe to apper samtidig er smidig og fin, og funksjonen som rydder bort gamle filer for å gi deg mer lagringsplass er også smart.

Her er G3 blank og fin, men i løpet av testperioden kolliderte den med nøkler i lommen, og fikk noen riper i lakken.
Her er G3 blank og fin, men i løpet av testperioden kolliderte den med nøkler i lommen, og fikk noen riper i lakken.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

God på det grunnleggende

LG G3 gjør et godt inntrykk også i vanlig bruk. Batteritiden er god, selv om forspranget på konkurrentene ser ut til å ha krympet noe siden G2, som hadde uslåelig utholdenhet. Den presise skjermen, og tastaturet som lærer seg hvor du vanligvis trykker feil, gjør G3 til en fantastisk telefon for deg som skriver mye. Med svært høyt volum på den eksterne høyttaleren, og god lydkvalitet og volum under samtale, skulle G3 egne seg godt til å ringe med også.

Det er først og fremst to litt negative punkter å nevne for G3. For det første virker lakken på baksiden å være ganske skjør. Vi har på få dager rukket å få relativt synlige riper i baksiden på telefonen. Det er også greit å få med seg at G3 ikke er vanntett, slik et par av de andre toppmodellene på markedet er.

I realiteten er det først og fremst lakken på baksiden vi er litt skeptiske til. Samtidig vet vi også at langt mer solide materialer enn dette viser slitasje etter kort tid om de behandles uforsiktig.

Til slutt

De tre viktigste konkurrentene til LG G3 heter Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 og HTC One (M8). Alle er kostbare toppmodeller, som lever et liv på øverste hylle, med prislapper på rundt 5000 kroner.

Samsung Galaxy S5 er nok toppmodellen som vil selge mest i år. Den er vanntett, har fabelaktig skjerm og mange kjenner allerede Galaxy-serien godt. Vår erfaring er likevel at siste generasjon Galaxy S ikke alltid leverer fullt så gode bilder som den bør, og en så velutstyrt og dyr telefon burde ikke ha de treghetene vi observerte. Like fullt, hvis du ønsker deg en vanntett telefon kan Galaxy S5 være et meget godt valg, og akkurat som G3 koster den akkurat 5000 kroner.

Et annet vanntett alternativ er Sony Xperia Z2. Modellen troner i dag øverst på testlisten vår, og det er ikke uten grunn. Mobilen har svært god skjerm, lynraske menyer og et supert kamera. I tillegg tåler den altså norske, ofte sinte, værguder. I skrivende stund legger den seg et par hundrelapper under G3.

Hvis det viktigste er stil og materialvalg, bør du se nærmere på HTC One (M8). Den aluminiumskledte toppmodellen har det aller meste, og en svært vellykket design. Den er ikke vanntett, og du må leve uten det aller beste kameraet, men når telefonen er så vellykket på alle andre hold er den likevel et meget godt alternativ. Regn med å betale rundt 5300 kroner for One (M8).

Vi må heller ikke glemme LGs egen G2, som til under 3000 kroner fremstår som et røverkjøp.

Gå til side

6/10
Helt greit

LG G3 16GB

"LG G3 har alt av teknologi, og en veldig heftig skjerm"

Fordeler

 • Fantastisk bildekvalitet i skjermen
 • Lynraske menyer
 • Alt av teknologi
 • Lett å bruke
 • Meget godt kamera
 • God formatstøtte
 • Svært presis skjerm
 • Lynrask autofokus

Ting å tenke på

 • Noen bilder blir litt feileksponerte
 • Får lett riper i lakken

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen