LG G2 lovet godt for fremtidige flaggskip fra produsenten. Med G3 holder de det løftet.

Test LG G3

LG G2 lovet godt for fremtidige flaggskip fra produsenten. Med G3 holder de det løftet. (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

LG G3 er en av årets aller beste mobiltelefoner

Stikkordene er: heftig skjerm, nyskapende kamera og alt av teknologi.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Underholdning:

Mediefunksjoner: Tilfeldig avspilling, gjentagelse, spillelister, avspilling fra andre enheter
Medieformater:MP3, Flac, Ogg, eAAC+, WMA, WAV, Flac, MP4, H.264, H.263, Mpeg4
FM-Radio: Ja, RDS
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Minijack 3,5 mm, Slim Port (HDMI) gjennom Micro-USB
Spill og underholdning: YouTube

Kameraoppløsning: 13 megapiksler, bakbelyst, sensorstørrelse 1/3", optisk stabilisering, laserbasert fokus
2 megapiksler frontkamera
Autofokus: Ja
Zoom: Ja, digital
Blits eller fotolys: Ja, dobbel LED-lampe
Videopptak: Full HD (1080p, 30 fps), HDR, 4K


Kort sagt:
Knallgod musikkspiller
God formatstøtte
God ytelse
Bra lydkvalitet i hodetelefonutgang
Lynrask autofokus
Meget godt kamera

Noen bilder blir litt feileksponerte
 

LGs G2 var en virkelig slugger på underholdningsfronten. Kan G3 følge opp?

Betydningen av den flotte skjermen kan vanskelig underdrives, og vi gledes umiddelbart av en videospiller som ser ut til å støtte nesten alt vi kaster etter den av utbredte filformater. Her er det ingen grunn til å gjøre noe med videofilene sine før man reiser avgårde. G3 ser ut til å ha god støtte for dem bygget inn.

Vi merker oss at selv filer vi innimellom har problemer med, fordi noe gikk galt under kodingen, spiller helt fint her. Telefonen laster også undertekster helt automagisk.

Som for tidligere LG-telefoner er det mulig å poppe ut videoen i et eget vindu, som kan plasseres hvor som helst på skjermen mens du jobber med andre ting.

God og vellydende musikkspiller

Også musikkspilleren i LG G3 er svært god, og akkurat som i forgjengeren er lydkvaliteten som kommer ut av hodetelefonpluggen i toppklasse. Vel er ikke forsterkeren like kraftig som i HTC One (M8), men så lenge du ikke skal drive svært tungdrevne hodetelefoner, spiller G3 veldig pent. Telefoner som er så tunge å drive at de krever HTCs potente forsterker, er uansett vanligvis laget for innebruk.

Spilleren er ikke stappfull av avanserte funksjoner, men er lett og kjapp å bruke. Den gir deg musikken din ordnet etter låt, album, artist og sjanger. Hvis du ønsker det har du et eget valg som lar deg se filstrukturen musikken ligger lagret i. Dermed kan du selv velge hvordan du vil organisere musikken din.

Du kan stille lydkvaliteten akkurat slik du ønsker den gjennom både forhåndsdefinerte innstillinger, eller en helt åpen equalizer der du kan justere alt selv. En artig detalj er at du også kan styre hastighet og tonefall for musikken. Dermed kan du, om du skulle føle for det, få Akon til å høres ut som en litt dårlig Samuel L. Jackson-imitator.

G3 takler stort sett de videoformatene vi kaster etter den. Selv videoer som ellers ikke vil spille skikkelig lot seg fint spille av på G3.
G3 takler stort sett de videoformatene vi kaster etter den. Selv videoer som ellers ikke vil spille skikkelig lot seg fint spille av på G3.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Det er ikke alle funksjonene her som er like nyttige, men det er likevel kjekt å ha både en god musikkspiller, og en videospiller, når man legger ut på tur. Mange av telefonens egenskaper vil dessuten være viktige for alle typer filmtitting og musikklytting, enten man bruker de innebygde appene, eller laster ned en strømmetjeneste som Netflix eller Spotify.

Googles egne tjenester er naturligvis også her gjennom Google Play-butikken.

Knall spilltelefon

LG G3 gjør en knallgod jobb som spilltelefon. Den er rask nok til å trekke de aller fleste spill, og den store og skarpe skjermen gjør det lettere å leve seg inn i moroa. Nå er det ikke så mange spill som har grafikk som støtter den voldsomme oppløsningen G3 stiller med, men støtter de full-HD ser det uansett veldig bra ut på den store skjermen. Spill basert på vektorgrafikk burde kunne skalere opp, så lenge det ikke er lagt begrensninger på dem.

LG G3 skjuler alle skjermsnarveiene så fort den finner ut at du spiller spill, ser på bilder eller gjør andre ting som krever hele skjermen.
LG G3 skjuler alle skjermsnarveiene så fort den finner ut at du spiller spill, ser på bilder eller gjør andre ting som krever hele skjermen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Det er et par Android-telefoner siden vi begynte å se Googles såkalte "immersive mode" fungere skikkelig. Løsningen kom sammen med Nexus 5, og Android 4.4 KitKat i fjor, og skulle sørge for at telefoner med snarveistaster på skjermen kunne skjule disse til fordel for nettleseren, videovisning eller spill, for å nevne noe. Frem til nylig har det stort sett vært et fåtall apper som faktisk har kunnet ta kontroll over hele skjermen. Om dette skyldes Google, mobilprodusentene eller spillutviklere som har vært trege vet ikke vi. Men nå fungerer løsningen for de fleste av spillene vi prøver, og gjør faren for å trykke feil, eller å snuble seg ut av spillet, betraktelig mindre.

Ytelsestester

Som du ser i ytelsestestene under, er det ikke alle G3 kommer like godt ut i, til tross for at den deler maskinvare med de fleste av telefonene vi sammenlikner med. Det er sannsynlig at noe av dette kan ligge i den voldsomme skjermoppløsningen, som krever ekstra krefter når alle detaljene skal tegnes opp.

Om vi virkelig bør stole på disse ytelsestestene, etter at det flere ganger har blitt påvist juks og fanteri, er en annen sak. Vi noterer oss for eksempel at G3 kommer ut langt bak Samsung Galaxy S5 i noen av testene, til tross for at Galaxy S5 innimellom viser tregheter som G3 ikke har vært i nærheten av å vise i testperioden.

Det er altså litt vanskelig å si akkurat hvor mye man bør lene seg på ytelsestester om dagen.

G3 gjør det ganske svakt i 3D Mark. Dette kan skyldes den høye oppløsningen i skjermen.
G3 gjør det ganske svakt i 3D Mark. Dette kan skyldes den høye oppløsningen i skjermen.
Også i Geekbench gjør G3 det noe svakere.
Også i Geekbench gjør G3 det noe svakere.
AnTuTu kombinerer en rekke ulike måleområder, og her kommer G3 svært godt ut. Men, vi noterer oss at forgjengeren G2 fortsatt er nummer to på denne listen.
AnTuTu kombinerer en rekke ulike måleområder, og her kommer G3 svært godt ut. Men, vi noterer oss at forgjengeren G2 fortsatt er nummer to på denne listen.
LG G3 har lynrask, laserstyrt, autofokus. Den knipser bildene ekstremt raskt.
LG G3 har lynrask, laserstyrt, autofokus. Den knipser bildene ekstremt raskt.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Meget bra kamera

Megapiksler er vel og bra, men det siste året har vi knapt sett en toppmobil med et kamera uten en eller annen halvsprø ny teknologi. For HTC One-modellene har det vært lavoppløste brikker, med såkalte Ultrapiksler, og en ekstra linse for fokusinformasjon. Samsung har lansert en helt ny brikketype i sin Galaxy S5. Megapiksler dukker opp som argument fortsatt, i for eksempel Nokias Lumia 1020, med en sensor som har hele 41 megapikslers oppløsning.

LG har visstnok hentet sitt lille stykke science fiction fra en selvkjørende støvsuger.

Det svarte feltet til venstre for kameralinsen er laserdioden telefonen bruker til å fokusere med. G3 har også mekanisk stabilisert optikk.
Det svarte feltet til venstre for kameralinsen er laserdioden telefonen bruker til å fokusere med. G3 har også mekanisk stabilisert optikk.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Kameraet i G3 er nemlig utstyrt med laserbasert fokus. Det betyr at telefonen fokuserer klart nesten uansett lysforhold, og ikke tar det lenger tid å fokusere i halvmørke heller, slik det kan gjøre på andre telefoner.

Fokusen er dessuten svært rask og treffsikker. Vi tok flere bilder av blafrende blader og trær, med telefonen i konstant varierende avstander til motivet. Kun på ett av de rundt ti bildene vi knipset bommet telefonen på fokuseringen.

G3 tar dessuten bilder svært raskt. Du kan velge mellom to bildemodi i fotoappen. Enten kan du ha funksjonsknappene fremme, og fotografere på omtrent samme måte som med andre telefoner, eller du kan ha bare et stort søkervindu på skjermen. Ett klikk hvor som helst på skjermen fokuserer og knipser bildet i svært høy hastighet.

Selv med hjelpemidlene fremme, er det fortsatt lang vei til jungelen av informasjon som for eksempel Samsung presenterer i sin fotoapp.

Vi noterer oss at bildene vi tar ser ut til å være nesten uten digitalt juks og fanteri. De ser ikke ut til å lide under hverken komprimeringsstøy, overoppskarping eller noen av de andre vanlige problemene vi ser på bilder tatt med mobiltelefon.

Det vi imidlertid merker oss er at telefonen av og til bommer litt med eksponeringen. De gangene det skjer har vi stort sett utsatt den for ganske vanskelige lysforhold. Bildene blir stort sett godt brukbare likevel, og bittelitt etterbehandling pleier å være nok.

 

 

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen