TEST: LG G Flex

Test LG G Flex

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Vi har testet LGs enorme fremtidsmobil

Verdens første med fleksibel skjerm, og selvreparerende lakk.

Foto: LG

Konklusjon

Første "fleksible" telefon
Svært kraftig ytelse
Bra kamera
Alt av teknologi
Meget god batteritid
Svært god musikktelefonen
Bakside som skal tåle nøkkelskrap
God på det grunnleggende
Tasteplassering som er praktisk for noen

Tasteplassering som er upraktisk for noen
Støtter ikke minnekort
Dobbeltapping for å låse opp virker ikke alltid
Skuffende bildekvalitet i skjermen
 

Hils på LG G Flex. Det er den første telefonen på det norske markedet som har fleksibel skjerm. Det er også den første telefonen vi vet om som har et bakdeksel som skal reparere små riper helt av seg selv. På toppen av det hele er den svært sterkt spesifisert.

Dette er altså en toppmodell fra innerst til ytterst. Det bør den også være, når den koster rundt 6000 kroner, og er en av de dyreste telefonene på det norske markedet.

Vi ønsker oss bedre skjerm

Skjermen er imidlertid ikke fullt så heftig som vi kanskje hadde håpet. Mens de fleste mindre telefoner har full-HD-oppløsning, må G Flex klare seg med halvparten så mange piksler. De er fordelt ut over en skjerm som er større enn de fleste telefoner i samme prisklasse.

Merkelig nok er det likevel ikke oppløsningen i skjermen som plager oss. Den kunne gjerne vært høyere, men det er en annen svakhet vi legger langt bedre merke til. Skjermen sliter nemlig med å produsere klare farger. Spesielt gråfarger, og rødt opplever vi som relativt grumsete på denne skjermen. Også hvitt får av og til et litt skittent preg.

At skjermen av og til er treg, og lar forrige skjermbilde henge igjen etter at et nytt er hentet frem, er heller ikke noe vi setter pris på. Det er ikke sikkert du legger merke til det med det samme, men du vil sannsynligvis se det over tid. Vi anbefaler at du tar LG G Flex nærmere i øyensyn, før du eventuelt kjøper den.

LG har bekreftet at denne typen svakheter er en egenskap ved den fleksible skjermteknologien som brukes i telefonen.

Rask og god

På innsiden sitter den raskeste maskinvaren du får tak i i dag. Telefonen gjør det svært godt i ytelsestester, og står ikke nevneverdig tilbake for noen av de andre toppmodellene.

Menyene er for det meste kjappe og gode. De virker kanskje ikke fullt så gjennomarbeidede som de vi fant i G2. En og annen, sjelden, treghet dukker opp, og det samme gjør en del svake oversettinger.

Alt i alt er dette imidlertid en lynkjapp telefon, som kjører det meste du kan tenke deg av apper uten problemer. LG har også lagt ved en solid andel egen programvare, og funksjonalitet. For deg som ikke liker omfattende menyer kan det være en ulempe, for deg som foretrekker en mest mulig komplett telefon ut av esken, er det en stor fordel.

Som vanlig for LGs telefoner, er G Flex en svært kompetent underholder. Vi merker omtrent ikke noe til svakhetene i skjermen ved videoavspilling, og telefonen er dessuten svært musikalsk.

G Flex kommer nemlig med noen av de beste øreproppene vi har funnet i esken til en telefon. Formatstøtten er også veldig god, enten du spiller musikk eller film.

Til slutt

Vi hadde kanskje håpet at LG gjorde litt mer ut av sin første telefon med fleksibel skjerm. Vi klarer ikke helt å la være å ergre oss over den litt svake bildekvaliteten i skjermen heller.

Til tross for det er det mye å applaudere ved G Flex. Den er den første telefonen i sitt slag her til lands, og er toppspesifisert på alle andre områder. Men – langt rimeligere konkurrenter har de siste par årene kjempet den hardeste krigen på bildekvalitet. Et område G Flex kommer til kort på.

Dermed koker det ned til om du er villig til å betale det G Flex koster, samtidig som du er villig til å leve med noe dårligere bildekvalitet, i bytte mot å ha første generasjon av en teknologi som sakte, men sikkert, vil endre måten mobiltelefonene våre fungerer.

Hvis bildekvalitet er alt for deg, bør du styre unna G Flex, og heller ta en titt på konkurrentene Sony Xperia Z Ultra, eller Samsung Galaxy Note 3. Begge telefonene er store, har utmerkede skjermer, og er ellers ikke så ulike G Flex i spesifikasjoner.

Hvis du ikke vil ha en giganttelefon, men fortsatt vil ha den fabelaktige batteritiden G Flex stiller med, ville vi vurdert LG G2. Vi vet knapt av noen annen telefon som varer like lenge på en lading.

Gå til side

LG G Flex D955

Detaljer

  • Batteritid
  • Brukervennlighet
  • Design
  • Funksjonalitet
  • Kamera
  • Skjerm
  • Teknologi
  • Underholdning
  • Ytelse
  • Økosystem

LG G Flex D955

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen