TEST: LG G Flex

Test LG G Flex

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Vi har testet LGs enorme fremtidsmobil

Verdens første med fleksibel skjerm, og selvreparerende lakk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Underholdning:

Mediefunksjoner:Tilfeldig avspilling, gjentagelse, spillelister
Medieformater: MP3, eAAC+, WMA, WAV, Flac, MP4, H.264, H.263, Divx, Xvid, Mpeg4
FM-Radio: Ja
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Minijack 3,5 mm, MHL (HDMI) gjennom Micro-USB
Spill og underholdning: YouTube

Kameraoppløsning: 13 megapiksler, f/2.4, BSI
Autofokus:Ja
Zoom:Ja, digital
Blits eller fotolys:Ja, LED-lampe
Videopptak: HD 1080p, 30 eller 60 fps, mekanisk stabilisering, HDR


Kort sagt:
God videospiller
Meget gode medfølgende ørepropper
En av de beste musikk-appene
Fantastisk lydkvalitet
God å spille på
Ytelse i toppklassen
Meget bra kamera

Ikke mekanisk stabilisering
Ikke xenon-blits
Svak integrasjon av Quick Theater

Gigantskjermen som pryder LG G Flex er prima til video og underholdning. Her merker vi knapt noe som helst til svakhetene i skjermen som vi nevnte på første side av testen.

I stedet får vi en klar, og forholdsvis høyoppløst, filmopplevelse. Det er greit med lys i skjermen, selv om det er en OLED-variant.

Den medfølgende videospilleren er knallgod, slik de fleste videospillerne LG leverer, og har levert, er. Den bommer på en og annen videofil, men i det store og hele, kan du stort sett overføre det du måtte ha av video til telefonen, uten å trenge å tenke på om filtypen er støttet.

Litt halvveis underholdningssenter

Det er likevel ikke alt som imponerer oss. Selv om vi synes designen på G Flex er morsom, synes vi LG har gjort lite ut av dette i menyene. Ved siden av en låseskjerm som endres etter hvordan du holder telefonen din, har selskapet lagt ved noe de kaller Quick Theater.

Dette er et slags underholdningssenter, som kan åpnes fra egen app – men hvis du viser den frem, er det nok mer sannsynlig at du velger å bruke to fingre på låseskjermen, som du så trekker mot hver sin side. Handlingen likner litt på å trekke fra hverandre scenetepper.

Bak gardinene skjuler det seg tre valg. Bildegalleri, videovisning, og Youtube.

Dette er i og for seg et ganske stilig konsept, men det strander litt på gjennomføringen. Quick Theater virker bare når du holder telefonen horisontalt, uavhengig av om du har autorotasjon på skjermen. Den er heller ikke dypt integrert i appene den er koblet mot.

Tidvis forvirrende

Resultatet blir tidvis forvirrende. Har du tittet på en video valgt fra Quick Theater, insisterer telefonen på å gå tilbake til den videoen. Det skjer innimellom også om du trykker på Youtube-valget, som egentlig burde ledet et helt annet sted.

Hvis autorotasjon er avskrudd, kan du fortsatt fint bruke Quick Theater. Men, velger du Youtube-valget, kommer du direkte inn i en app som i utgangspunktet kun virker i portrettmodus.

Det er selvsagt små innsigelser, og Youtube-"problemet" kureres enkelt ved å skru på autorotasjon i telefonen. Men, vi kommer ikke helt unna at dette føles litt halvveis. Det er en god telefon å se video på, men akkurat Quick Theater, forsøker på enkleste vis å gjøre et poeng av den buede skjermen. Tøft å vise frem, men vi foretrekker nok å bruke hver enkelt app i løsvekt.

Det er svært gode ørepropper som følger med LG G Flex. Skal du ha bedre lyd enn dette må du velge relativt kostbare øreplugger, eller hodetelefoner.
Det er svært gode ørepropper som følger med LG G Flex. Skal du ha bedre lyd enn dette må du velge relativt kostbare øreplugger, eller hodetelefoner.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
G Flex kan spille tapsfrie musikkfiler i inntil 24 bits oppløsning. Paret med et virkelig godt sett hodetelefoner, for eksempel Sennheisers Momentum-serie, gir dette meget god lyd.
G Flex kan spille tapsfrie musikkfiler i inntil 24 bits oppløsning. Paret med et virkelig godt sett hodetelefoner, for eksempel Sennheisers Momentum-serie, gir dette meget god lyd.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Knallgod musikkspiller

Den gode formatstøtten gjør seg gjeldende også i musikkspilleren. Her støttes FLAC-filer i 24 bits, og 192 Khz. Det er ikke så forferdelig mange som trenger dette, men for at man skal dra nytte av den gode lydkvaliteten slike opptak byr på, må også resten av telefonen være god på lyd.

Det er LG G Flex, og det er også allerede testede G2. Begge telefonene spiller høyt, og noenlunde balansert, uten for mye fokus på enkelte deler av lydområdet.

Det er krefter nok i telefonen til at den kan drive selv ganske voksne hodetelefoner godt.

Selve musikkspilleren er også av det ålreite slaget. Her kan du sortere musikken din på flere ulike måter. De vanlige måtene å gjøre dette på, er ved å organisere etter sjanger, artist og album. Her kan du for eksempel også hente musikk fra Dropbox-kontoen din, eller direkte fra filsystemet på telefonen.

Dette er gull verdt om du organiserer musikken din først og fremst i mapper, og ikke har fått lagt til gode ID-tagger i filene.

Den gode lydkvaliteten LG G Flex stiller med, gjør seg selvsagt gjeldende også for musikktjenester. Kjører du Wimp, eller Spotify på høyeste kvalitet, får du svært så god lyd ut av telefonen.

Det er også verdt å nevne at øreproppene som følger med er av det svært gode slaget. Så god som lyden er her, må du relativt høyt opp i pris for å få løse ørepropper som spiller bedre. Hvis du ikke er innstilt på å bruke over 500 kroner på nye propper, eller å bytte til vanlige hodetelefoner, kan det være like greit å bruke de LG har lagt ved i G Flex-pakken.

G Flex er god å spille på, og har svært rask innmat.
G Flex er god å spille på, og har svært rask innmat.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Spill og ytelse

Vi synes ikke den buede skjermen gjør noe særlig til eller fra for spillopplevelsen på LG G Flex. Den voldsomme skjermstørrelsen gjør det litt enklere å fordype seg i gjennomførte spill.

Det er imidlertid ikke alle spill som øker detaljgjengivelsen uten at telefonen har full-HD-skjerm. Dermed blir det ikke plass til noe særlig mer på denne skjermen, enn på minimodellene, med ned mot 4 tommers skjermer og samme oppløsning som i G Flex.

Alt i alt er dette likevel en kvass spilltelefon. Den har den beste ytelsen du kan få kjøpt, enn så lenge, og den digre skjermen på seks tommer. At batteriet er så kraftig som det er, gjør selvsagt at du kan spille ekstra lenge, og likevel ha mulighet til å ta i mot en samtale.

Som vanlig er det verdt å nevne at G Flex har Android-tastene som deler av skjermmenyen. Det betyr at det er fort gjort å komme borti snarveiene når du spiller. Vi opplevde likevel ikke dette som noe stort problem på G Flex. Det skyldes muligens den store skjermstørrelsen.

LG G Flex legger seg omtrent midt i hopen av nye toppmodeller, når vi måler ytelsen i 3DMark Ice Storm Unlimited.
LG G Flex legger seg omtrent midt i hopen av nye toppmodeller, når vi måler ytelsen i 3DMark Ice Storm Unlimited.
Det skiller knapt noe mellom de ulike toppmodellene når AnTuTu skal rangere dem.
Det skiller knapt noe mellom de ulike toppmodellene når AnTuTu skal rangere dem.
Akkurat som LGs andre toppmodell, kommer G Flex relativt svakt ut når vi måler ytelsen i Geekbench 3.
Akkurat som LGs andre toppmodell, kommer G Flex relativt svakt ut når vi måler ytelsen i Geekbench 3.
Kameraet i G Flex er bra, men du får ikke den mekaniske stabiliseringen som toppmodellen G2 byr på.
Kameraet i G Flex er bra, men du får ikke den mekaniske stabiliseringen som toppmodellen G2 byr på.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Bra kamera

Kameraet i LG G Flex har mange likheter med det du finner i LG G2, men det mangler en av de viktigste egenskapene. G2 har nemlig mekanisk stabilisert optikk. Like fullt synes vi G Flex tar relativt gode bilder – også innendørs.

Telefonen tyr sjelden til blitsen, og fanger bildene relativt kvikt, selv når lyset ikke er all verdens.

De eneste to tingene vi kan sette fingeren på her, er at deler av bildet av og til blir litt i mørkeste laget, og at enkelte bilder blir litt uklare. Begge disse tingene er klassiske problemer med mobilkamera.

Det vi ikke ser så mye til er for tung bildebehandling gjort av programvaren. I enkelte telefoner går rett og slett programvaren i veien for gode bilder, ved å gjøre alt for mye. De vanligste måtene dette viser seg, er ved at bildet ender opp som et "oljemaleri", ved at det dukker opp kantete ting i bildet, som ikke hører hjemme, eller hvis du ser hvite striper langs etter kontrastene i bildet.

På denne fronten er LG G Flex altså noenlunde ryddig. Hadde telefonen hatt mekanisk stabilisert optikk, slik G2 har, hadde vi sannsynligvis sett færre uklare bilder. Like fullt er dette godkjent for en toppmodell.

Bli med over til siste side, der vi lar dommen falle »

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)
Gå til side

LG G Flex D955

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen