TEST: LG G Flex

Test LG G Flex

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Vi har testet LGs enorme fremtidsmobil

Verdens første med fleksibel skjerm, og selvreparerende lakk.

Teknologi og funksjoner:

Mobilnett: GSM 850/900/1800/1900 MHz, HSPA 850/900/1900/2100 MHz, LTE 850/900/1800/2100/2600
SIM-kort: MicroSIM
Internetthastighet: HSDPA, 42 Mbps; HSUPA, 5.8 Mbps; LTE, Cat4, 50 Mbps UL, 100 Mbps DL
Trådløs overføring: NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Dual band, Bluetooth 4.0 + A2DP
Henting av e-post: POP3, IMAP4, Exchange, Gmail, Hotmail, Yahoo Mail
Batteritid: Ikke oppgitt, 3500 mAh batteri

Maskinvare: Quad Core @ 2,26 GHz Krait, Qualcomm Snapdragon 800, Adreno 330 GPU, 2 GB RAM
Lagringsplass: 32 GB, 24,08 tilgjengelig
Minnekort: Nei
Nettleser: Google Chrome, Android/Webkit
E-postleser: HTML-støtte direkte, POP3, IMAP4, SMTP, Exchange, Gmail, Hotmail, Yahoo Mail
Nyttefunksjoner: Stoppeklokke, Verdensur, Notat-funksjon, Energisparing, Sikkerhetskopiering, profilinstillinger, FM-radio, nettleser, kart, navigasjon.
Synkronisering: Exchange Activesync, Google, Facebook. Twitter mm.
 
Kort sagt:
Alt av teknologi
Svært høy ytelse
Støtter svært mange nett-teknologier
Svært rask surfetelefon
Praktisk trådløs lagring
God på det grunnleggende

Støtter ikke minnekort
Svært irriterende ordbok(!)
Oversettelsene kunne vært bedre
 

LG G Flex er en skikkelig kruttønne av en mobil. Det skal godt gjøres å finne en telefon i butikken som har vesentlig heftigere spesifikasjoner enn denne. Her får du Qualcomms firekjernede Snapdragon 800-brikke. Med 32 GB lagringsplass, 2 GB RAM, og et enormt batteri på 3500 mAh, er dette altså en velutstyrt sak.

Med støtte for de raskeste nettverksstandardene, enten det er snakk om hjemmeruter eller mobilnett, er det egentlig bare minnekortplass og utskiftbart batteri vi kunne ønsket oss av det som ikke er med i denne pakken. Enkelte vil kanskje etterlyse en ekstra gigabyte RAM også, slik som du får i Samsungs Galaxy Note 3.

At telefonen er såpass godt spesifisert betyr også at noen elementer av denne testen vil virke noenlunde selvsagte.

Kjapp på nett

Ett av de litt åpenbare punktene handler om nettsurfing. LG G Flex er mer enn rask nok til å gi en knallgod surfeopplevelse. Som de fleste nyere telefoner kommer den med både den klassiske Android-nettleseren, og Google Chrome.

Det er i den gode gamle Android-nettleseren mobilprodusentene vanligvis gjør sine tilpasninger, mens Google Chrome er kliss lik på tvers av hele Android-universet.

LG har ikke gått fullt så langt i tilpasningene av Android-nettleseren som mange andre produsenter, men noen små og trivelige funksjoner har de lagt inn. Nå kan du for eksempel sveipe opp eller ned med to fingre, for å gå til toppen, eller bunnen, av nettsiden du ser på.

Capture Plus-funksjonen lar deg ta et ufyselig langt skjermbilde av hele nettsiden du leser, mens en funksjon for å lese senere, lar deg lagre hele siden i nettleseren, slik at du kan hente den frem igjen også når du er utenfor dekning.

Ser vi tilbake til Chrome, er det først og fremst synkroniseringen på tvers av enheter som utgjør merverdien her. Du logger inn med Google-kontoen din, og derfra og ut er alle Chrome-nettleserne synkroniserte, både når det gjelder åpne faner, og bokmerker.

Dette er ikke den første bøyde telefonen vi har sett, men det er den første bøyde telefonen med fleksibel OLED-skjerm.
Dette er ikke den første bøyde telefonen vi har sett, men det er den første bøyde telefonen med fleksibel OLED-skjerm.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
E-postleseren lar deg velge høytrafikktider, og den viser uten problemer hele innholdet i en melding på skjermen samtidig. De fleste andre mobiler nekter å zoome langt nok ut, hvis meldingen er formatert fra avsenderen.
E-postleseren lar deg velge høytrafikktider, og den viser uten problemer hele innholdet i en melding på skjermen samtidig. De fleste andre mobiler nekter å zoome langt nok ut, hvis meldingen er formatert fra avsenderen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
G Flex snakker god Norge!
G Flex snakker god Norge!Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Oversetterfunksjonen fungerer sånn høvelig om du normerer dialekten din veldig, eller snakker bokmål fra før.
Oversetterfunksjonen fungerer sånn høvelig om du normerer dialekten din veldig, eller snakker bokmål fra før.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Å oversette fra kamera fungerer enda dårligere.
Å oversette fra kamera fungerer enda dårligere.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Den enkleste notatapplikasjonen er rask og god.
Den enkleste notatapplikasjonen er rask og god.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
LG G Flex har gode strømsparefunksjoner, og et enormt batteri. Resultatet er at den kan holde i dagevis.
LG G Flex har gode strømsparefunksjoner, og et enormt batteri. Resultatet er at den kan holde i dagevis.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

En av de beste e-postleserne

LG har lenge stått bak en av de beste mobile e-postklientene vi vet om. Her får du full styring på det meste. Samme hva slags kontotype det gjelder, kan du sette opp hyppigere sjekk i et angitt rushtidsområde. Dermed kan du sette mobilen til å synkronisere jobbadressen din oftere i arbeidstiden, mens den private e-posten synkroniseres oftere utenfor arbeidstiden.

Her får du også felles innboks, der du kan samle flere adresser. Meldingene fargekodes, slik at det er enkelt å se hvilken adresse de har kommet inn på. Som vanlig i LGs nyere produkter, gleder vi oss over at e-postleseren ikke tar hensyn til all formateringen som følger med i meldingene den mottar.

Du kan altså helt fint få se hele meldingen på skjermen, uten å måtte panorere i alle himmelretninger, slik du må på mange andre telefoner.

Vi nevnte at Samsungs Galaxy Note 3 har mer RAM enn LG G Flex. Det er muligens ikke noe dumt valg. Når innboksen blir tilstrekkelig full blir G Flex til slutt ganske treg. Men, så hører det til at vi synkroniserte en hel innboks, som ikke har vært tømt på et par år. Ryddigere mennesker enn undertegnede vil mest sannsynlig aldri oppleve dette.

Det er verdt å nevne at e-postklienten setter opp de fleste vanlige e-postadresser uten annen hjelp fra deg enn brukernavn og passord. I noen tilfeller må den imidlertid ha litt ekstra informasjon av deg, og i vårt tilfelle gjaldt det Exchange-kontoen vår. Ut over dette gikk det meste på skinner.

Halvveis Office-støtte

Det følger ikke med en fullverdig Office-pakke på LG G Flex. Du får imidlertid med Polaris Viewer, slik at du enkelt kan åpne vedlegg som måtte dukke opp i innboksen din.

Fravær av Office-pakke var et større problem tidligere, da det fantes få gratis Office-pakker på markedet. Nå er veien relativt kort til Googles egen QuickOffice, som ble gratis i fjor.

Kunne vi valgt ville vi likevel foretrukket at QuickOffice var forhåndsinstallert, i stedet for prøveversjonen av Polaris Office. Å måtte installere applikasjoner for såpass grunnleggende behov som dette, er ikke alltid så praktisk. Spesielt ikke med tanke på at behovet av og til melder seg når man er godt utenfor god mobildekning.

Safety Care

LGs egne sikkerhetsfunksjoner lider under en rekke forholdsvis dårlige oversettelser. Heldigvis blir de langt mer forståelige om du stiller telefonen over på engelsk en kort periode.

Under valget "Min lokaliseringsnotat", dukker følgende forklaring opp; "Send melding til forhåndsvalgte kontakter for å dele posisjonen din når du ringer dem eller motta/savner dine samtaler".

Et kjapt språkbytte avslører at telefonen kan sende ut posisjonsdata fra GPS når du ringer ut, eller når noen ringer deg. Denne appen inneholder en del funksjoner som kan være nyttige, til tross for de litt snodige oversettelsene.

Valget "Ikke-brukmelding av telefon" lar deg sende ut tekstmeldinger til nødkontaktene dine dersom telefonen ikke har vært i bruk på lang tid. Et annet valg her gjør det samme dersom du ringer noen av nødnummerne.

Det er også mulig å få telefonen til å varsle nødkontaktene hvis den beveger seg utenfor et fastsatt område.

Alt i alt ser vi svært godt nytten av noen av disse funksjonene, men vi tror kanskje flere ville brukt dem om oversettelsene hadde vært bedre.

Quick Translator

Apropos oversettelser. LG G Flex skal kunne oversette selv også. Quick Translator bruker kameraet, eller mikrofonen, på telefonen for å oversette tekst, eller tale.

Vi har sett slike løsninger tidligere. Google har en, og Samsung pleide tidligere å inkludere sin egen løsning. Begge disse variantene fungerer bedre enn LGs løsning. Av en eller annen grunn leser telefonen titt og ofte en rekke "søppeltegn" i stedet for den faktiske teksten foran den.

Resultatet blir oversettelser fulle av tilsvarende intetsigende tegn. Vi vet ikke helt hvordan vi skal tolke dette.

Du får en gratis ordliste med i telefonen, som skal gi mer presise oversettelser. Men, hvis ikke telefonen får til å lese riktig tekst i utgangspunktet, vet vi ikke helt hva den skal med et større ordforråd.

Bytter du derimot til stemmeoversetteler blir saken en ganske annen. Fra engelsk oversetter den uten problemer, nærmest uansett uttale. Forsøker du å få den til å oversette fra norsk, må du sannsynligvis snakke en slags bokmålliknende variant for å få riktig respons, men da er også appen relativt treffsikker.

Quick Translator er altså et kjekt hjelpemiddel som lommeparlør, men til å oversette tekst er, iallfall denne utgaven, forholdsvis hjelpeløs.

Notat

En god notatapp er gull verdt. Idéer og huskelister må kunne rables ned i en fart. Appen LG har lagt ved er perfekt for dette formålet. Her kan du velge hvor mye du vil legge inn i notatet ditt. Hvis du vil trenger du ikke å forholde deg til noe som helst, annet enn det store pluss-tegnet som åpner et nytt notat.

Hvis det ikke er tilstrekkelig med litt tekst, kan du legge til både bilder, lydklipp og annet krimskrams. Av en eller annen grunn kan du også endre fargen på hele notatet. Utgangspunktet er lysegult, men hvis du vil kan du gjøre det virtuelle arket lyserosa.

Det er ikke alle funksjonene vi helt skjønner vitsen med, men appen er akkurat det en digital notatblokk skal være; rask, enkel og funksjonell. At du selv kan velge å gjøre mer ut av notatene dine er bare en bonus, så lenge det ikke går i veien for den grunnleggende funksjonen.

Notebook

Av en eller annen grunn har LG lagt ved to forskjellige apper for notater. Notebook-appen er litt mer omfattende enn den andre. Her får du mange flere funksjoner, i en app som minner sterkt om Samsungs litt forvokste S-Note-app.

Der tillegg av ekstra elementer er noe man kan velge å gjøre i den vanlige notat-applikasjonen, virker det mer som om Notebook-appen tar utgangspunkt i at du skal samle mange typer informasjon. Dermed er den kanskje mer egnet til idémyldring og forelesningsnotater den andre appen er.

Med to apper som gjør nesten de samme tingene, er det uunngåelig at noen vil klage over for mange ikoner i menyene, for mye rot, og for lite resterende lagringsplass til brukeren. Samtidig er det ikke nødvendigvis dumt med valgfrihet. Ingen av appene er dårlige, men de har altså litt forskjellig tilnærming til notatene dine.

En tredje måte å ta notater på er gjennom Quick Memo, som du får tilgang på ved å holde inne volumtast ned, når telefonen er låst.

Filbehandler

Før i tiden hørte det med til unntakene om man fikk filbehandler med i Android-telefonen sin. Det gjør det ikke nå lenger, og de sør-koreanske merkene har vært flinkest i klassen på å legge ved akkurat denne funksjonen.

Det er tross alt praktisk å kunne finne tilbake til lagrede filer – også om man ikke har installert noen app som kan åpne filene direkte.

LGs variant gir deg en typeinndelt oversikt, i tillegg til en mulighet til å se hele filstrukturen uten slike inndelinger. Det er et stort pluss at filutforskeren også er koblet opp mot Dropbox. En ting vi synes er litt merkelig, er at LG har alliert seg med Box.com for skylagring. Det er nemlig Box-appen, og ikke Dropbox-appen som følger med når telefonen er ny.

Støtte for denne tjenesten ligger ikke i filutforskeren.

LGs filutforsker er ellers kjapp og intuitiv. Den gjør akkurat det den skal gjøre, og er et verdifullt tillegg når du ønsker å navigere i filene dine uten å være helt avhengig av å ha riktig app for å åpne dem.

Strømsparer

Batteriet i LG G Flex er et såkalt "stacked" batteri, som består av mange små elementer som er stablet for å utnytte mest mulig av plassen inni telefonen. Men, for LG har det tydeligvis ikke holdt å legge ved et av markedets største batterier. Her har de også lagt ved gode strømsparefunksjoner.

Du velger selv hva slags terskel batterisparingen skal slå inn på. Hvis du ikke endrer det, slår den inn ved 30 prosent gjenværende kapasitet. Her kan du velge hvilke funkjsoner som skal skrus av, du kan sette en maksimal lysstyrke, og du kan skru av vibrering, for å nevne noe.

Aktiverer du strømsparingen på den forhåndsvalgte batteriprosenten, samtidig som du går ganske hardt til verks med sparekniven, kan G Flex mest sannsynlig klare seg enda et døgn, etter de to den i utgangspunktet holder.

Det begynner å bli svært respektabelt, med tanke på at mobiler flest holder såvidt over en hel dags bruk, når de havner mellom våre klør.

Bli med over til neste side, så skal vi se på underholdningsmulighetene »

Gå til side

LG G Flex D955

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen