Lakken på baksiden skal være selvreparerende. Det fungerer fortsatt bare sånn måtelig bra.

Test LG G Flex 2

Lakken på baksiden skal være selvreparerende. Det fungerer fortsatt bare sånn måtelig bra. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

LGs bøyde telefon har blitt bedre og billigere

Men fortsatt er vi ikke helt fornøyd med G Flex 2.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er på tide å ta et litt dypere dykk i hvordan LG G Flex 2 er å bruke. Som sin forløper har også G Flex 2 en litt nervepirrende paradegren. Lagt med skjermen ned på bordet, kan nemlig den buede telefonen trykkes flat, uten at noe knuser.

Hvor nyttig det er til hverdags er vel litt usikkert. Men det er i hvert fall et synlig bevis på at den burde tåle en del om man for eksempel sitter på den mens den ligger i baklommen.

Konstruksjonen føles ellers ganske solid og god. Her er det ingenting som knirker, eller virker lite holdbart.

Ikke så veldig ripesikker

Lakken som ligger på baksiden skal reparere småriper på egen hånd. I realiteten handler det mest om å kamuflere dem.
Lakken som ligger på baksiden skal reparere småriper på egen hånd. I realiteten handler det mest om å kamuflere dem. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Her er det likevel verdt å få med en sak til. LG bruker nemlig lakk på baksiden av G Flex-modellene som skal være mer motstandsdyktig mot riper enn annen lakk. Er ripene grunne nok, skal lakken kunne hele seg selv, er påstanden. Denne typen lakkprodukter har bilprodusenten Nissan vært kjent for i noen år, og de har også blitt brukt på løse telefondeksler.

Såvidt vi vet  er LG den eneste mobilprodusenten som har brukt denne typen lakk direkte på egne produkter. I forrige generasjon av G Flex fikk vi ikke et fryktelig godt inntrykk av denne løsningen, men så utsatte vi den også for litt mer enn LG kanskje ventet.

I denne testen har vi foreløpig ikke gått til angrep på G Flex 2 med stålull. Men telefonen har allerede fått seg noen små skavanker i den ellers blanke overflaten. Selv om esken lover at G Flex 2 skal helbrede ripene selv, kan det altså være greit å passe litt ekstra på denne, som på alle andre småting som er dyre.

G Flex 2 koster en del når den nå havner i norske butikkhyller. Rundt 5500 hardt ervervede kroner blir prisen. Samtidig er dette vesentlig rimeligere enn både de fleste av dagens nye toppmodeller, og forrige generasjon G Flex – både da den ble sluppet, og tilsynelatende også nå.

God på underholdning

For den prisen får du en av de råest spesifiserte telefonene i 2015, og definitivt en med et litt uvanlig partytriks. Den kan bøyes flat mot et bord, og skal sannsynligvis tåle det. Iøynefallende er den også, selv om noe av luven har blitt tatt av Samsung og deres mildt sagt spesielt designede Galaxy S6 Edge.

Telefonen kommer med en rekke funksjoner for nytte og underholdning, og det er god lyd i hodetelefonutgangen. Det er ikke like mye krefter her som det er i en toppmodell fra HTC, men forutsatt et sett hodetelefoner av det noenlunde lettdrevne slaget er lyden her meget god. De medfølgende øreproppene er også blant de bedre du får levert med en mobiltelefon i dag.

LGs menyer er oversiktlige og greie, men de virker ikke alltid helt gjennomarbeidet, med flere merkelige oversettelser og noen tregheter her og der.
LGs menyer er oversiktlige og greie, men de virker ikke alltid helt gjennomarbeidet, med flere merkelige oversettelser og noen tregheter her og der. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En enkel og god musikkspiller hører også til. LGs variant er ikke spesielt tungt lastet med funksjoner, men den kan vise deg musikken sortert som mapper, og den kan kobles til skytjenestene Box og Dropbox. Dermed er mye av det viktigste på stell.

Vekk med gimmickene

Et par av de mindre nyttige gimmickene fra forrige generasjon G Flex er vekk i denne utgaven. Der LG gjorde et poeng av at du kunne åpne en slags kinovisning på den forrige utgaven, er hele kinomodusen vekk i G Flex 2. Like greit, etter undertegnedes mening. Rekk opp hånden i kommentarfeltet dersom du brukte den på originalen.

Funksjonen var inspirert av kinosaler og den kurvede skjermen. Nå virker det som om både LG og Samsung er enige om at bøyde skjermer først og fremst er pent å se på, og ikke i like stor grad funksjonalitet i seg selv. I praksis merker du ikke noe til bøyen når du bruker telefonen til filmtitting eller annen underholdning.

Et element i underholdningsutvalget som mangler i G Flex 2 er stereohøyttalerne som HTC og Sony har satset på de siste årene. Lyden er ofte ikke den beste i eksterne høyttalere, men som nødløsning kan innebygget stereolyd være kjekt å ha. Den enkle høyttaleren bak på telefonen lager mer enn høy nok lyd til å gjøre nytten som ringe- og håndfrihøyttaler i hvert fall.

Fjernkontrollen gjort riktig, og enkelt

IR-øyet har gjort et slags comeback i toppmobiler de siste par årene, og det er å finne også i G Flex 2, sammen med en svært enkel og grei fjernkontrollapp. Grunnen til at vi liker LGs app bedre enn alternativene vi får fra Samsung og HTC, er at appen ikke tar 100 prosent utgangspunkt i TV-abonnementet ditt.

Noe av apputvalget som følger med på LG G Flex 2. Merk at Smart Notice-widgeten har sagt «Komme i gang ... vent» hele uken, til tross for at den har funnet flere gjøremål underveis.
Noe av apputvalget som følger med på LG G Flex 2. Merk at Smart Notice-widgeten har sagt «Komme i gang ... vent» hele uken, til tross for at den har funnet flere gjøremål underveis. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Vi får stadig flere måter å konsumere medier på. DAB-radioer har ofte nesten ubegrenset «rekkevidde», fordi det er bygget inn nettradiofunksjonalitet. Netflix, HBO og Viaplay forandrer mediebruken vår på mange forskjellige enheter, og den oppvoksende generasjonen ser stadig mindre på ordinære TV-sendinger.

Da føles det helt riktig med LGs fjernkontrollapp som tar utgangspunkt i dingsen du skal kontrollere først, og som ikke forutsetter ett eller annet TV-abonnement som mange i dag kan klare seg helt fint uten.

Ønsker du en fjernkontroll som tar utgangspunkt i TV-abonnementet ditt er uansett Peel-appen som inkluderes av HTC og Samsung gratis nedlastbar fra Google Play. Ønsker du en app av samme type som følger med, men med flere funksjoner er vår faste nedlasting Smart IR Remote fra Color Tiger, men den koster også rundt 55 kroner å kjøpe.

Målt ytelse på det jevne

LG G Flex 2 kommer med Qualcomms Snapdragon 810 på innsiden. Det er en åttekjernet og 64-biters systembrikke som i utgangspunktet skal være lynrask. Likevel har telefonene vi har testet på plattformen så langt reagert litt tregere enn vi kanskje hadde forventet.

Heller ikke ytelsestestene viser dramatiske forskjeller på Snapdragon 805 og Snapdragon 810, der så godt som alt skal være nytt i den siste varianten. Motorolas Nexus 6 er utstyrt med forrige generasjon brikke, og er likevel like rask, eller raskere, enn LGs Snapdragon 810-utstyrte telefon i to av de tre testene vi har kjørt.

G Flex 2 har et overtak i Geekbench 3, som først og fremst måler ordinær appytelse, og ikke befatter seg like mye med grafikk som de to andre testene.

Det du forventer av  verktøy

G Flex 2 kommer ikke med det største utvalget forhåndsinstallerte apper. Dermed er det ikke voldsomt mye utenom de etablerte normene for nyttefunksjoner her.

Du får en ålreit e-postleser, en lettversjon av ThinkFree Office, filbehandler og notatblokk med tilkobling til Google Docs. Alt dette er nyttige tillegg, men også noenlunde vanlig etter hvert.

Testfoto fra LG G Flex 2. Makro.
Testfoto fra LG G Flex 2. Makro. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Vi noterer oss at heller ikke på LG G Flex 2 støtter den ordinære GMail-appen Exchange-konti, slik den gjør på Google og Motorolas egen Nexus 6. Ønsker du å ha all e-posten din i én app må du altså deaktivere GMail-synkronisering og benytte deg av den vanlige e-postleseren. Løsningen er litt mer kronglete om du har to-stegs autentisering aktivert, og gode søkeresultater er det Googles egne apper som leverer.

Ellers er telefonen god på lydkvalitet under samtaler, og et tastatur som du kan bygge om nesten slik du selv ønsker gjør den dessuten til en fryd å taste på. Til tross for at dette er en ganske stor telefon, og at LG tradisjonelt har vært svært gode på batteritid, oppleves brukstiden på en lading her som på det jevne. I testperioden har vi måttet lade G Flex 2 hver natt for å ikke våkne opp til strømreserver på magre 10-15 prosent.

Testfoto fra LG G Flex 2.
Testfoto fra LG G Flex 2. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Et godt mobilkamera

LG har historie på å lage kompetente mobilkamera. Så også i G Flex 2. En gang i blant tenderer kameraet mot litt småblasse bilder, men det er egentlig den eneste viktige unoten vi finner her. Ellers gjør kameraet her en god jobb på både eksponering, fargegjengivelse og  hvitbalanse.

LG bruker fortsatt laserlys til å sørge for hurtig fokusering, og G Flex 2 er derfor merkbart raskere til å finne fokus enn enkelte av sine konkurrenter. Både Samsung Galaxy S6 og HTC One M9 bruker noen øyeblikk på å stille om fokuset i kameraene sine, mens LGs banantelefon nærmest har fokuset inne idet du peker på noe.

Dette er nyttig i selve øyeblikket du tar bildet. LGs telefon vil i noen tilfeller bruke litt lenger tid på å kjøre i gang selve kameraappen enn lynraske Galaxy S6 Edge. Dermed er det i praksis dødt løp hastighetsmessig mellom de to mobilkameraene. Kvalitetsmessig er likevel bildene fra S6 noen nesehår kvassere enn fra G Flex 2.

Flere bilder fra kameraet i LG G Flex 2, og konkurrenter som Samsung Galaxy S6 Edge, Apple iPhone 6 Plus og HTC One M9 finner du i fotokarusellen under. Bli med til neste side for å lese konklusjonen »

Testfoto fra LG G Flex 2. Innendørs. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testfoto fra LG G Flex 2. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testfoto fra LG G Flex 2. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testfoto fra LG G Flex 2. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testfoto fra LG G Flex 2. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testfoto fra LG G Flex 2. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testfoto fra LG G Flex 2. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testfoto fra LG G Flex 2. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testfoto fra LG G Flex 2. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testfoto fra LG G Flex 2. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testbilder fra Apple iPhone 6 Plus (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testbilder fra Apple iPhone 6 Plus (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testbilder fra Apple iPhone 6 Plus (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testbilder fra Apple iPhone 6 Plus (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testbilder fra Apple iPhone 6 Plus (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testbilder fra HTC One M9. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testbilder fra HTC One M9. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testbilder fra Samsung Galaxy S6 Edge. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Testbilder fra Samsung Galaxy S6 Edge. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Gå til side

LG G Flex 2 16GB

"G Flex 2 gjør første generasjon til skamme, men når fortsatt ikke helt i mål."

Fordeler

 • Relativt rimelig til toppmodell å være
 • Støtter minnekort
 • Spesiell og gjenkjennelig design
 • Rask nok til det meste
 • God kamerakvalitet
 • Fleksibel skjerm gjør at telefonen skal tåle mer

Ting å tenke på

 • Middels batteritid
 • Selvreparerende lakk fungerer fortsatt ikke spesielt bra
 • Noen tregheter her og der
 • Skjermen viser ikke rene farger ved lav belysning

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen