TEST: LG 65UF850V

Test LG 65UF850V

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Kan denne TV-en ta seg helt til toppen?

Vi tester en billigere kvanteprikk-skjerm.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

LG kommer med en rekke nye flatskjermer i år, der blant LCD-TV-er med såkalte kvanteprikker. 65UF850V er en av disse modellene, og etter å ha testet den over en periode sitter vi igjen med et godt inntrykk – og et par negative. 

TV-en i seg selv bærer preg av en stilren og enkel design. Omtrent hele fronten består av en glassplate som kun er innkapslet av en syltynn ytterramme, og det er foten som står for blinkfanget. Den følger årets trend ved å være minimalistisk, og er et friskt pust i et ellers så anonymt utseende. 

I bruk byr LG på en ny versjon av sitt operativsystem WebOS, som i år er langt raskere i responsen, hvor TV-en kun bruker få sekunder på å slå seg på. Samtidig er den blitt lynkjapp til å laste inn apper, og et pluss i boken er at du enkelt kan skifte mellom apper uten å måtte laste dem inn for hver gang. 

LG 65UF850V.
LG 65UF850V. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Til å navigere deg rundt i menyene følger det med en pekekontroll som gjør jobben langt enklere når du skal bruke apper og andre interaktive tjenester. Dette kombinert med med WebOS-plattformen gjør denne TV-en til en fryd å bruke. 

Når det kommer til bildekvalitet gjør LG mye riktig, spesielt når det kommer til fargene. Her treffer enkelte forhåndsinnstillinger nokså godt, selv om det fortsatt er litt å hente på å gjøre den siste finjusteringen. 

Samtidig er TV-en meget habil på både skarphet og oppskalering, og gjør en god jobb med å gjøre sendingene hakket hvassere. Det er heller lite å utsette på bevegelse, der skjermen henger godt med i svingene. Dog er det verdt å merke seg at TV-en ikke er et førstevalg for aktive spillere. Skjermen har omlag 50 millisekunder med input-lag. 

En annen ting vi ikke synes er like imponerende er sortnivået og kontrasten til skjermen. Her blir en del detaljer i mørke partier borte, og vi blir ikke like bergtatt av svart-fargen slik vi ble med storebror UF950V. Samtidig er ikke belysningen av panelet like presist som vi kunne ønske, samt at skjermen plages noe av gjenskinn. 

Alt i alt er dette en god TV, men for å klatre opp på podiet burde spesielt sortnivået vært bedre. 

Alternativer

Om penger ikke er den mest avgjørende faktoren anbefaler vi deg å ta en kikk på Samsungs nye flaggskip, UE65JS9505. Dette er den beste flatskjermen vi hittil har hatt på testbenken, og byr på et rent fyrverkeri av en bildekvalitet. 

Vil du ha en TV fra LG, har også de mye spennende å by på. En av TV-ene som har fått full score fra oss er UF950V, en modell som byr på gnistrende farger og samtidig er meget brukervennlig. Her får du også god lydkvalitet fra de innebygde høyttalerne. 

Gå til side

LG 65UF850V

"LG treffer blink på flere steder, bedre sortnivå hadde gitt pallplassering "

Fordeler

 • Meget god på farger
 • Bra på bevegelse
 • Oppskalerer godt
 • Lynkjapp i bruk
 • Oversiktlig brukergrensesnitt
 • Stilig fot

Ting å tenke på

 • Middels sortnivå
 • Litt ujevn belysning
 • Noe gjenskinn

Detaljer

 • Bildekvalitet
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Lydkvalitet
 • Tilkoblinger

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen