LGs nye toppmodell er meget kjapp, og gjør seg til spill.

Test LG 55UF950V

LGs nye toppmodell er meget kjapp, og gjør seg til spill. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Kan LGs nye LCD-versting gi OLED kamp om beinet?

Forskjellene er overraskende små.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Selv om LG fokuserer mye på sin OLED-satsing, holder de også koken oppe når det kommer til LCD-TV-er. Selskapets nye toppmodell når vi snakker om LCD, 55UF950V, er et produkt som oser gjennomført kvalitet, og gir rivalen Samsung kamp om beinet når det kommer til kantbelyste TV-er. 

Den nye modellen er ikke like spradene som JS9005, men er langt i fra noen grå mus heller. LG kombinerer en ren overflate på TV-en med en smal, kledelig og krommet ramme som strekker seg mot baksiden av skjermen. Samtidig har de også viet selve baksiden litt omtanke, der modellen er helt hvit hvor store deler har et rutete mønster. Likevel er det kanskje foten som gjør designen. Den er et massivt stykke fot som er formet som en bue, hvor selve TV-en festet på baksiden ved hjelp av to braketter som bidrar til at skjermen ser ut til å sveve over foten. 

Brukeropplevelsen på denne modellen er det ikke mye å utsette på. LG bygger videre på sin WebOS-plattform og dette operativsystemet har vi hatt sansen for siden dag en. Det er en 2.0-versjon av systemet som møter deg på denne modellen, og den store forskjellen er hurtighet. TV-en bruker nå minimalt med tid på å starte opp apper eller gjøre andre operasjoner, hvor for eksempel apper som Netflix trenger imponerende kort tid på å laste inn og være klar til dyst. Samtidig har LG endret på sin pekekontroll hvor de nå har laget en slags kryssing mellom den gamle pekekontrollen og en vanlig kontroll. Resultatet er at pekekontrollen nå er litt større og tyngre, men etter vår mening bidrar bare den økte vekten til at det å peke mot skjermen blir mer presist. 

Når det kommer til bildekvaliteten får du et bilde som er en toppmodell verdig, hvor spesielt fargene på UF950V er meget gode. LG bruker en ny fosfor-teknologi for å forbedre dette punktet, og resultatet er bedre farger – selv om vi fortsatt holder en knapp på OLED. Samtidig er sortnivået som du får ikke like godt hos en OLED-TV, men likevel noe av det aller beste vi har sett levert fra en kantbelyst LCD-skjerm. Ser vi på lysstyrke er ikke denne skjermen like lyssterk som sin konkurrent Samsung JS9005, men likevel blant de bedre vi har sett. Dog skal du være oppmerksom på at denne skjermen lar seg sjenere av gjenskinn. 

LG 55UF950V anbefales.
LG 55UF950V anbefales. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Panelet er godt når det kommer til skarphet og bevegelse, og har en meget god evne til å oppskalere innholdet du ser på. Ergo vil dagens TV-sendinger få en ekstra piff, og hvor den også klarer å gjøre et godkjent resultat ut av lavere oppløsninger. 

TV-en er også godt egnet til å spille på, hvor du kan forvente en input-lag på omlag 16 millisekunder fra signalet blir sendt til skjermen har utført endringen. Det betyr at skjermen kan være av interesse selv for ihuga spillere. 

LG har fått hjelp av Harman Kardon for å utvikle lyden på denne skjermen, og samarbeidet har resultert i at du får en flatskjerm som har en god del bedre lydkvalitet enn de fleste flatskjermer på markedet. 

Alt i alt er LGs nye LCD-toppmodell, 55UF950V, en meget gjennomført TV som gir Samsung kampen om beinet på toppen av tronen hva gjelder kantbelyste skjermer. Med det har den også fortjent et Anbefalt-stempel fra oss. 

Alternativer 

Er du på jakt etter noe som ser hakket mer spenstig ut, og samtidig vil ha en TV som er kurvet, er Samsung UE65JS9005 et alternativ du kan ta en nærmere titt på. Rent bildekvalitetesmessig er denne nokså lik som LGs toppmodell, dog er Samsungs modell noe mer lyssterk om du trenger en TV som takler lyse stuer godt. 

Er du på jakt etter enda bedre sortnivå og farger, og samtidig kan nøye deg med full HD-oppløsning, er LGs 55EC930V en modell du bør ta en nærmere kikk på. Her får du samme størrelse på TVen din, kombinert med OLED-teknologi til en langt lavere pris. 

Gå til side

10/10
Fantastisk

LG 55UF950V

"LGs nye toppmodell er en meget gjennomført LCD-TV"

Fordeler

 • Meget god bildekvalitet
 • Design
 • Brukervennlighet, den er svært rask i bruk
 • God, ny pekekontroll
 • Meget bra kaliberet fra fabrikk
 • God lyd
 • 16 ms input-lag gjør den til et alternativ for spilling

Ting å tenke på

 • Dyr
 • Gjenskinn

Detaljer

 • Bildekvalitet
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Design
 • Lydkvalitet
 • Tilkoblinger

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen