LGs nye toppmodell er meget kjapp, og gjør seg til spill.

Test LG 55UF950V

LGs nye toppmodell er meget kjapp, og gjør seg til spill. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Kan LGs nye LCD-versting gi OLED kamp om beinet?

Forskjellene er overraskende små.

Vi nærmer oss den tiden av året hvor produsentene slipper sine nye TV-modeller, og som alltid før er det ny teknologi som skal vies oppmerksomhet i butikkhyllene. I år er det en forbedring av 4K-oppløsningen som er den store snakkisen. 

LG er en av produsentene som satser på dette, der blant annet OLED-skjermer med den sylskarpe oppløsningen står for tur. Likevel er det ikke bare OLED som står i fokus hos koreaneren, som også har tatt tak og forbedret sin LCD-park. 

Når har vi fått inn toppmodellen blant årets LCD-modeller fra produsenten, 55UF950V, som blant annet skal by på bedre farger. Vi har tatt en nærmere kikk på om modellen, som koster  35 000 kroner i skrivende stund, kan måle krefter med selskapets nåværende OLED-modeller.  

Foten på UF950V er massiv.
Foten på UF950V er massiv. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Smekkert innpakket med en massiv fot 

For noen uker siden testet vi erkefienden til denne nye modellen, nemlig Samsung UE65JS9005, et smykke av en TV. LGs alternativ er ikke like spradende, men er langt i fra noen grå mus. 

Fronten på selve TV-en er nokså minimalistisk av seg, hvor selve overflaten foran skjermen er i et helt stykke. Den helhetlige overflaten brytes av en meget slank og elegant ramme som brer seg rundt på sidene i blank krom.  

Baksiden har et rutete mønster.
Baksiden har et rutete mønster. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Undersiden av TV-en har en sort list som sammen med en bredere krom ramme avslutter den helt blanke overflaten foran skjermen, og LG lykkes her med å holde rene og enklere linjer gjennom hele designen.

Skulle du ha behov for at TV-en også skal ha en smekker bakside har denne skjermen en helt hvit bakside der store deler har et slags rutet mønster som setter en ekstra piff på det hele. 

TV-en er med andre ord ren i linjene og slank av seg, hvor det kanskje er foten som tar opp mest oppmerksomhet. Foten er nokså tung, og er en slags liggende bue som festes til TV-en ved hjelp av to små braketter i endene. Ved at buen peker bakover ser det ut som TV-en nærmest svever rett over denne foten, noe som vi synes er en spenstig løsning. 

WebOS 2.0

En av tingene vi likte godt med fjorårets TV-modeller fra LG var operativsystemet WebOS, som selskapet kjøpte og tok i bruk for full i 2014. Årets nye TV-modeller kommer med en nyere versjon av operativsystemet, og LG var ute i forkant av årets CES-messe med en smakebit på hva du hadde i vente. Blant annet skulle hvor lang tid TV-en bruker på å starte opp apper være forbedret med opptil 70 prosent. 

WebOS har blitt enda raskere.
WebOS har blitt enda raskere. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no
En hendig hurtigmeny får du opp på høyre side mens du ser på.
En hendig hurtigmeny får du opp på høyre side mens du ser på. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Etter å ha testet TV-en over en periode må vi si at LG har sine ord i behold. Dette er nok den raskeste TV-en vi noen gang har testet med tanke på hvor raskt det går å navigere mellom ulike menyer og apper. Starter vi opp for eksempel Netflix-appen er denne klar til dyst etter bare et lite blunk, og som tidligere kan du fint hoppe mellom to apper uten å måtte laste de inn for hver gang. 

Rent grafikkmessig er det ikke gjort så store forandringer, og WebOS er fortsatt et meget rent og oversiktlig operativsystem hvor det er fokusert på ytelse fremover grafikk – noe som gir et stort pluss i vår bok. 

Smelter sammen to kontroller til én

LGs nye pekekontroll ser slik ut.
LGs nye pekekontroll ser slik ut. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Har du en smart-TV fra LG av nyere dato er sjansen stor for at du har en pekekontroll. Selskapet var først ute med dette, og ofte fulgte denne med i tillegg til en vanlig kontroll. 

Nå slår LG sammen disse to kontrollene til det som vel kan kalles en slags hybrid. Resultatet er at kontrollen har blitt en litt større pekekontroll som i tillegg til scrolle-hjul også har vanlige tall-taster på oversiden, sammen med flere andre funksjonstaster. 

Den nye kontrollen har arvet en god del av utseende og utformingen fra den foregående pekekontrollen, men er en god del større og tyngre. Disse endringene synes vi dog er til det bedre når det kommer til å bruke den som et pekeverktøy, hvor den nå er enda mer stabil en tidligere. 

Klikk her for å lese om lyd- og bildekvaliteten »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen