TEST: LG 55LA970W

Test LG 55LA970W

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)

En 55 tommer stor 4K-racer

LGs 4K-modell har én liten finesse ingen andre har.

På TV-markedet er høyoppløste 4K-skjermer noe av det aller heteste for tiden, og alle de store produsentene har lagt til denne nye teknologien i sine respektive toppmodeller. Vi har allerede testet modellene fra Sony, Philips, Toshiba, Samsung og Panasonicmen vi har foreløpig hatt til gode å se på høvdingen til den siste av de store produsentene, nemlig LG

Nå har vi fått kloa i 55LA970W og plassert den på vår testbenk. Dette er en 55 tommer stor LCD-TV som kan vise deg fire ganger så mange punkter som dagens HD. Skjermen har en prislapp på rundt 25 000 kroner. Det er eksempelvis det samme som den tre tommer større utfordreren fra Toshiba – eller syv tusen mer enn tilsvarende størrelse fra Samsung. 

Ser bra ut 

Rammene på LGs nye skjerm er syltynne.
Rammene på LGs nye skjerm er syltynne.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no
Foten er laget av plast, noe som ikke faller helt i smak hos oss. .
Foten er laget av plast, noe som ikke faller helt i smak hos oss. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Uten av esken ser vi raskt at LG har valgt å bruke mye av den samme designen som på sine foregående modeller. Det «rammeløse» utseende betyr at du får syltynne rammer som kun måler noen få millimeter, og selve utførelsen er i sort metall. Vi har hatt stor sans for denne designen tidligere, og med 55LA970W tar LG et lite steg videre.  

Før vi får satt i strømmen lurer vi på hvor produsenten har gjemt høyttalerne til denne modellen.

De sitter faktisk inne i selve skjermen som en slags lydplanke, som blir firet ned i underkant av skjermen ved hjelp av en elektrisk motor når du slår på TV-en. Det er ikke noe bråk, men kun en svak summing når motoren jobber. Har du ikke brukt for den innebygde lyden, og heller vil la et ekstern lydanlegg ta seg av den jobben, kan du via menyen på TV-en velge at høyttalerne ikke skal fire seg ned når TV-en står på. 

Den slanke bøyleformede foten er en trend vi har sett på flere andre modeller i år. Denne trenden henger også LG seg på, med en stor bøyleformet fot som er omtrent like bred som selve skjermen. Overflaten er foten er i sølvfarget plast, og gir ikke samme kvalitetsfølelse som resten av skjermen. Samtidig er det ikke mulig å dreie skjermen på denne foten. 

Kun en magisk fjernkontroll

LG har på flere av sine foregående modeller gitt med sin Magic Remote, en fjernkontroll som du peker mot skjermen på samme måte som med en kontroll fra Nintendo Wii. I år følger også denne med – men kun den.  

Magic Remote .
Magic Remote .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no
LG har en hurtigskjerm som blant annet gir deg tilgang til tall. .
LG har en hurtigskjerm som blant annet gir deg tilgang til tall. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Ergo har du kun denne pekekontrollen, og i starter savner vi den vanlige fjernkontrollen, før vi omsider får skikkelig dreisen på Magic Remote-kontrollen. Det er nemlig ikke ofte vi trenger tallknappene fra den vanlige kontrollen, og i så fall kan du trykke på en hurtigmenyknapp på kontrollen for å få de frem på skjermen. Alternativt kan du enkelt laste ned en app til smartmobilen din, og bruke den som et alternativ. 

Alt er likevel ikke bare fryd og gammen med pekekontrollen, som har en tendens til å få litt hikke innimellom hvor pekeren flytter seg lengre enn du ønsker. Det er ikke et veldig stor problem, men likevel verdt å nevne  

Friske menyer

LG har pusset videre på sine menyer, og resultatet er en meget oversiktlig og ryddig meny. Trykker du på Smart-knappen på fjernkontrollen kommer du til en slags startside der du kan navigere deg videre til alt du trenger. 

Menyen til LG er oversiktlig og enkel å navigere seg rundt i. .
Menyen til LG er oversiktlig og enkel å navigere seg rundt i. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Øverst til høyre på siden ser du bildet fra den valgte HDMI-inngangen, mens i midten har du en rekke apper som er lagt inn fra fabrikk, som blant annet Netflix og Youtube. Vi tok som vanlig tiden på hvor lang tid TV-en bruker fra vi setter i gang Netflix-appen til den er klar til å spille av. LGs nye modell er ikke blant de aller raskeste, men bruker omlag 40 sekunder før alt er lastet inn og klart til bruk. 

Det er flere bolker bortover med apper og funksjoner, som du kan bla deg sidelengs igjennom. Nedenfor de hvite store boksene med apper i, har du en rekke som heter «Mer». Her finner du blant annet inngangsvalg og innstillinger. 

Klikker du deg videre til inngangsvalget kommer alle inngangene du har til rådighet til syne, mens de som ikke har noe koblet til seg er grået ut. 

Innstillingsmenyen er nokså lik som andre produsenters, der du starter med hovedmenyene til venstre og blar deg inn mot høyre i undermenyene. Denne menyen er oversiktlig og enkel å finne frem i. 

Bli med til neste side der vi ser nærmere på lyd-og bildekvaliteten »

Gå til side

LG 55LA970W

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen