TEST: LG 55EG960V 4K OLED

Test LG 55EG960V 4K OLED

(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Nå kan du pensjonere din gamle plasma-TV

Vi tester OLED med rå oppløsning.

Kuro-modellene fra Pioneer var markedsledende frem til selskapet trakk seg vekk fra TV-markedet mot slutten av 2000-tallet. Disse skjermene la lista for bildekvalitet, og var det beste du kunne kjøpe. Selv i dag er dette TV-er man ikke skal kimse av. 

I dag er det LGs OLED-TV-er som er ledende når det kommer til sortnivå, og nå har vi fått låne en ny modell fra Elkjøp på Skøyen, nemlig selskapets nye 4K-modell; 55EG960V. Dette er en TV mange har ventet på med spenning. Er dette den nye kongen på haugen med en sviende prislapp på 45 000 kroner?

Ikke den slankeste OLED-en

Rammen på TV-en er tynn og anonym.
Rammen på TV-en er tynn og anonym. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

En av styrkene til OLED-teknologien er at panelet ikke krever eget baklys, og det resulterer i mindre plassbehov. På tidligere OLED-modeller har TV-ene vært ned mot en halv centimeter tykke. 

55EG960V er heller ingen massiv TV rent utseendemessig, men bygger likevel mer enn andre OLED-modeller vi har testet fra LG. En av fordelene er at du slipper å ha hjertet i halsen når du skal pakke ut skjermen, og uansett er ikke den ekstra tykkelsen noe problem med mindre du ønsker TV-en klistret til veggen. 

Utseende som møter oss er stilrent og enkelt, og den tynne rammen som omslutter panelet er sort og er konstruert for å ta minst mulig oppmerksomhet fra bildekvaliteten som serveres. 

Det mest skrikende med denne TV-en er foten som følger med, og den har vi sansen for. Det kan nemlig se ut som en nokså ordinær sølvplate ved første øyekast, men ser vi nærmere på den er det overgangen mellom selve foten og TV-en som er tøff. 

Foten er tøff å se på. Husk å ikke ha sjenerende ledninger bak den.
Foten er tøff å se på. Husk å ikke ha sjenerende ledninger bak den. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det er nemlig en blank plastvegg, som gjør at TV-en ser ut til å henge i løse luften over selve foten. Dog fordrer dette at du holder det ryddig bak foten, en svart ledning avslører nemlig «synsbedraget» raskt. 

Rask og smidig i bruk

På lik linje med resten av LG-modellene vi har testet hittil i år, har også denne OLED-TV-en selskapets nyeste versjon av WebOS-plattformen. Med andre ord er også denne modellen enkel og kjapp i bruk. 

WebOS 2.0 er enkelt og rent.
WebOS 2.0 er enkelt og rent. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no
WebOS 2.0 er enkelt og rent.
WebOS 2.0 er enkelt og rent. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det er nemlig hastighet som ligger i hovedfokus for denne plattformen, og OLED-TV-en viser ingen tegn til svakhet når det kommer til nettopp dette. Alt av apper og andre funksjoner reagerer meget raskt når du setter de i gang, noe som hever brukeropplevelsen. 

Samtidig er grensesnittet enkelt å skjønne seg på, og det er logisk oppbygd slik at du neppe trenger å bla spesielt mye i bruksanvisninger for å komme seg rundt i menyene. 

Når du trykker på menyknappen kommer de appene og funksjonene du bruker aller mest opp nederst på skjermen som avlange fliser. Altså har du kjapp tilgang til det du bruker aller mest.

Fjernkontrollen er med å øke brukervennligheten.
Fjernkontrollen er med å øke brukervennligheten. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den samme pekekontrollen føler også med i esken til 55EG960V, som i år har blitt både større og tyngre, endringer som har gjort det enklere og mer presist å bruke den. Sammen med Samsung er LG ledende på nettopp det å gjøre det enkelt å bruke TV-en interaktivt. 

Bli med til neste side der vi ser nærmere på bildekvaliteten »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen