TEST: LG 55EA980W

Test LG 55EA980W

(Bilde: Ole Henrik Johansen | Hardware.no)

Vi opplever en bildekvalitet du aldri har sett maken til

Både OLED og buet, er dette TV-fremtiden?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

TV-er med OLED-teknologi kan bli fremtiden i norske hjem. Omsider har den første modellen kommet i handelen, etter at vi har fått korte prøvesmaker på den nye teknologien fra ulike messegulv de siste årene. 

LG leverer med sin 55EA980W den første store OLED-skjermen på det norske markedet, og skal du være en av de første som prøver ut den nye teknologien må du ut med 65 000 kroner i skrivende stund. Prisen er i seg selv høy, men likevel ikke så ille som da de første flatskjermene gjorde sitt inntog for drøye ti år siden. Det er en viktig paralell, for OLED er i dag på akkurat det punktet LCD var tilbake på tidlig 2000-tall.

Kjøper du deg en slik OLED-skjerm er det et par fysiske «hindere» du bør være klar over. Dagens testmodell er for det første ekstremt tynn, noe som gjør at du må være varsom når du pakker den opp eller flytter på den. Den er også skjør, og kan i verste fall knekke ved uvøren håndtering. Men når du først får den på plass er skjermen et skikkelig blikkfang i stuen din. 

Sortnivået er helt rått. Her står skjermen på med lyset slått av i rommet.
Sortnivået er helt rått. Her står skjermen på med lyset slått av i rommet.Foto: Ole Henrik Johansen | Hardware.no

LG viderefører sin «rammeløse» design, og dette er med god margin den den mest rammeløse TV-en vi har testet. Designmessig går LG nye veier med denne modellen, som er den første buede TV-en vi har testet. Foten til TV-en kommer ferdig montert fra fabrikken, og er i gjennomsiktig plast. Den gir den rene designen et greit tilskudd, men vi liker ikke de innebygde høyttalerne de har plassert i den. 

Videre har LG valgt å droppe den tradisjonelle fjernkontrollen til fordel for en pekekontroll. Denne retter du mot TV-en for å navigere deg rundt i menyene som en Nintendo Wii-kontroller. Selskapet har laget en meny som er tilpasset nettopp denne pekekontrollen, og etter litt prøving syns vi denne kombinasjonen fungerer godt, og har høy brukervennlighet. 

Det er først og fremst bildekvaliteten som skiller seg ut fra dagens LCD- og plasmaskjermer. OLED-modellen fra LG er det beste vi har sett av bildekvalitet i vår testlab, med et sortnivå som er helt gnistrende. Du kan enkelt se alle detaljer i mørke partier av bildet, samtidig som det gode sortnivået bidrar til at fargene også briljerer.  

Bevegelsene i bildet er det heller ikke noe å utsette på, men skjermen har en tendens til å bli noe uskarp når bildet beveger seg raskt. I tillegg er også denne TV-en utsatt for gjenskinn, og selv om den gode lysstyrken bøter på noe av problemet, er det fortsatt ikke helt optimalt. 

Alt i alt er LG 55EA980W den beste TV-en du får kjøpt per i dag etter vår mening. OLED-skjermen har imponert oss med sitt enormt gode sortnivå og farger, og det er ikke tvil om at dette bør være fremtidens TV-teknologi. Det er tross alt en bildeteknologi vi ikke har sett maken til, men det koster. Prislappen er hele 65 000 kroner, og det er veldig mye penger. Vi velger likevel å anbefale 55EA980W, ikke fordi det er et kjøp som gir mye for pengene, men fordi LG virkelig brillierer med kvaliteten. Om du først bruker pengene denne TV-en koster, får du et bunnsolid produkt, det er det ikke tvil om.

Her finner du den beste prisen på LG 55EA980W »


+ Ekstremt sortnivå
+ Fantastiske farger
+ Behagelig på 3D
+ Flott design
+ Oversiktlig meny
+ Brukervennlig med godt utvalg av apper


- Dyr
- Lavere skarphet ved raske bevegelser
- Plaget av gjenskinn
- Litt for liten til å få maksimal utnyttelse av den buede fasongen

Alternativer

LG er alene om å tilby en OLED-TV på det norske markedet i skrivende stund, så noe direkte alternativ er det vanskelig å gi. De skjermene som kommer nærmest per i dag er LCD-skjermer med støtte for 4K-oppløsning. Her finnes det blant annet en god modell fra Philips, 65PFL9708, en TV som klarer seg meget godt på det fleste punkter, og gikk av med seieren i vår stortest av 4K-TV-er

En av de aller beste LCD-skjermene som er å oppdrive på markedet i skrivende stund kommer fra Panasonic. Med TX-L65WT600 får du en 4K-skjerm som har den ypperste bildekvaliteten, og kommer nærmest OLED. Men det koster å være kar, for den har omtrent samme pris som råtassen fra LG. 

 

Gå til side

LG 55EA980W

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen