TEST: Lenovo Yoga Home 500

Test Lenovo Yoga Home 500

(Bilde: Niklas Plikk, Tek.no)

Det ser kanskje ut som et kjipt nettbrett, men på innsiden skjuler det seg en fullverdig PC

Vi har testet Lenovos «stue-PC».

Lenovo Yoga Home 500

Skjerm: 21,5 tommer IPS, Full HD, 60Hz
Vekt: Fra 4,6 kg
Prosessor: Intel Core i5 5200U (2 kjerner @ 2,2 GHz)
Minne: 8 GB DDR3
Lagringsplass: 500 GB HDD 
Grafikkprosessor: Nvidia GeForce 920A, Intel HD 5500
Operativsystem: Windows 10
Pris: Omtrent 9000 kroner 
Lansering: April/mai

Alt-i-ett-maskiner, hvor alle komponentene sitter inne i skjermen, er et konsept vi er godt kjent med. Disse maskinene er plassbesparende og kommer ofte ikke med den samme kabelsalaten på slep som tradisjonelle stasjonære maskiner – kun en strømledning.

Flere og flere alt-i-et-maskiner har hentet inspirasjon fra Apples suksess med iMac. Men, enkelte friske pust får vi fra tid til annen, og et av disse må vel kunne sies å være dagens testkandidat fra Lenovo, nemlig Yoga Home 500.

Kan tas med rundt

Yoga Home 500 er en alt-i-ett-maskin, men samtidig er den like mye et nettbrett med full Windows. Skjult i Yogaen finnes nemlig et integrert batteri som skal la maskinen være med deg uten å lenke deg fast til kontorstolen slik det pleier å fungere for stasjonære maskiner.

Lenovo mener tydeligvis at det er et behov for å ta med seg Windows-maskinen, og ikke smarttelefonen eller nettbrettet som du allerede har, til sofaen, senga eller et av disse andre stedene som ikke er kontoret ditt. 

Praktisk med 21,5-tommer i senga?

Dette ble litt tungt i lengden.
Dette ble litt tungt i lengden. Foto: Niklas Plikk, Tek.no

Jovisst, Yoga Home 500 lar deg starte hjemmekontoret rolig ved å levere morgenrapporten mens du fortsatt har hodet mot puta. Du kan også se en film før du slokner på kvelden eller ta med deg jobben du ikke ble helt ferdig med til sofakroken slik at du kan gjøre deg ferdig mens du ser på programmet ditt.

Det høres kanskje forlokkende ut, men med tanke på at vi her snakker om et «datamaskin-nettbrett» med en 21,5 tommers skjerm og en matchvekt på noe over 4,6 kilogram er vi umiddelbart litt usikre både på hvor praktisk dette er, samt til hvilket bruk dette vil være en fordel.

I så måte er Yoga Home 500 ganske unik. Ingen bærbare tilbyr en like stor skjerm, og ingen rene nettbrett lar deg bruke Windows-programmer.

Hvem passer den for?

Men, vi lurer likevel på hvem som virkelig bør gå for Yoga Home 500 og ikke en mer tradisjonell alt-i-ett-maskin og et nettbrett. Et nettbrett kan tross alt kjøre kontorprogrammer som Office, samtaletjenester som Skype med mer. I tillegg utføres stadig flere bedriftsspesifike oppgaver i nettleseren.

Det nærmeste vi har å sammenligne Yoga Home 500 med er Samsungs Galaxy Tab View – et nettbrett med 18,4-tommers skjerm og halve vekten av «Yogaen». Dog, uten mulighet for å kjøre Windows. 

Vår umiddelbare skepsis til side, det er på tide å undersøke hvordan Yoga Home 500 faktisk oppleves:

Slik er maskinen i bruk »

Gå til side

Lenovo Yoga Home 500 (F0BN0037MW)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen