Nettbrettet har en stilren design.

Test Lenovo IdeaTab S6000

Nettbrettet har en stilren design. (Bilde: Einar Eriksen)

Dette 2000-kronersbrettet er lett å like

Vi har testet Lenovos nye billigbrett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Lenovo har slengt seg på Android-nettbrettbølgen etter i all hovedsak ha produsert bærbare datamaskiner for bruk i jobbsammenheng. IdeaTab S6000 er et vanlig nettbrett med underholdning i fokus.

Nettbrettet har et anomymt utseende, men virker ellers velbygget. Vi vil si det kjennes ut som det koster noe mer enn det egentlig gjør.

Pinglete skjerm

Så snart vi aktiverer skjermen, melder billigpreget seg litt. Skjermen har en lav oppløsning i forhold til konkurrentene, slik at skjermen virker uskarp. Diagonale linjer er litt hakkete, og overgangene mellom kontraster er uskarpe. Likevel er resten av kvalitetene i skjermen gode i forhold til nettbrettets prislapp.

Stort lagringsminne og mange tilkoblingsfunksjoner teller positivt, mens batteritiden er et lite hakk over midt på treet. Nettbrettet har imidlertid en ytelse som er litt svak i forhold til mange av sine konkurrenter.

Lenovo IdeaTab S6000 ser ikke så aller verst ut.
Lenovo IdeaTab S6000 ser ikke så aller verst ut.Foto: Einar Eriksen

Operativsystemet er som nevnt Android, og dermed er det utprøvd av en rekke andre produsenter og kan ikke slå så veldig feil i forhold til konkurrentene. I tillegg til Googles bidrag har Lenovo lagt inn en rekke andre elementer fra forskjellige tredjepartsleverandører. Noe av det kan være greit å ha for noen, men de fleste vil nok oppleve at det meste av det blir ubrukte ikoner i menyene.

Apropos nytte fungerer nettbrettet godt til å lese e-post, få oversikt over kalenderen og til å lese lengre dokumenter. En skikkelig kontorpakke sørger for at den travle kontormannen kan redigere lysbildepresentasjonen sin under drosjeturen. En bedre skjermoppløsning ville imidlertid kunne gi bedre oversikt.

Vis filmene på TV-en

På underholdningsbiten er det meste også på plass. Høyttalerne leverer litt lite bass, men med hodesett eller øreplugger er lyden grei. Skjermen er også god nok til å vise film, og i tillegg kan du koble nettbrettet til TV-en via en HDMI-kabel. Det er ikke en obligatorisk funksjon i denne prisklassen, og kan være en stor fordel dersom du ikke har en egen multimedia-PC til å spille film over TV-skjermen.

Alt i alt er IdeaTab S6000 et anvendelig nettbrett som både kan være til nytte og til underholdning, men med litt svak skjerm og ytelse når det ikke helt opp likevel. Kjøper du dette nettbrettet, får du mye glede for pengene, men et bedre alternativ er etter vår mening Asus MeMO Pad FHD10. Det koster bare noen hundrelapper mer gir deg bedre ytelse og skarpere skjerm.

På denne siden finner du alle våre nettbrett-tester »

Gå til side

Lenovo IdeaTab S6000F

"Alt i alt er IdeaTab S6000 et anvendelig nettbrett"

Fordeler

 • God byggekvalitet

Ting å tenke på

 • Lav skjermoppløsning
 • Litt svak ytelse

Detaljer

 • Brukervennlighet
 • Design
 • Kamera
 • Nyttefunksjoner
 • OS-funksjonalitet
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning

Lenovo IdeaTab S6000F

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen