Nettbrettet har en stilren design.

Test Lenovo IdeaTab S6000

Nettbrettet har en stilren design. (Bilde: Einar Eriksen)

Dette 2000-kronersbrettet er lett å like

Vi har testet Lenovos nye billigbrett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Underholdning:

Mediefunksjoner: YouTube, Google Bilder, Lenovo-apper for bildegalleri og videoavspilling, Google Play Musikk, Lydopptak, Dolby-app for lydforbedring, Google Play Spill, Txtr ebooks.
Medieformater: Video: MP4/H.264/H.263. Lyd: MP3/WAV/WMA/AAC. 
FM-Radio: Nei
Trådløs stereo (A2DP): Ja
HDMI: Nei
 
Kameraoppløsning: 5 megapiksler. 0,3 megapiksler frontkamera. 
Autofokus: Ja
Zoom: Ja, 4x digital
Blits eller fotolys: Nei
Videopptak: Ja, 720p
 
Kort sagt:
 God videostøtte
 TV-applikasjon og applikasjon for magasinkjøp medfølger

 Dårlig kamera

Ettersom de fleste er kjent med Lenovo gjennom bærbare datamaskiner for jobbruk, er du kanskje spent på hvordan underholdningsbiten fungerer.

Google har full kontroll på sin del av IdeaTab S6000. Gjennom Google Play kan du laste ned spill og underholdningsapplikasjoner i fleng, og selv om IdeaTab S6000 ikke er blant de kraftigste, fungerer alle spill vi har testet på vårt eksemplar helt fint. Youtube-funksjon og en videospiller er på plass, så vel som videoredigering, den sosiale tjenesten Google+ og Play Musikk som lar deg spille din lokale musikk.

Bærbar TV

Lenovo har ikke stolt helt på Google, og har lagt inn en rekke egne underholdningsapplikasjoner. FilmOn Family Live TV gjør at du kan se på en hel haug med TV-kanaler over internett. Det fungerer greit, og med så mange forskjellige “kanaler” bør de fleste finne noe som er sånn passe interessant i mangel på andre gjøremål. GameTanum er en klient som skal laste ned spill for deg. Såvidt vi kan se, finnes de aller fleste spillene i GameTanum også i Google Play.

Ikonet “rara.com” må du registrere deg i for å finne ut hva det i det hele tatt er fornoe. Dette er noe av det samme som Wimp og Spotify, slik at du kan strømme musikk. Zinio er en annen raritet man kanskje ikke har kjennskap til. Her kan du kjøpe magasiner blant 4000 titler.

Som nevnt tidligere skulle vi ønske det av brukervennlighetshensyn ikke var så voldsomt mange ikoner å velge blant, og vi tror de aller fleste nettbrettbrukere uansett bruker tid i Google Play for å finne egne applikasjoner. Det er imidlertid ikke verre enn å avinstallere det du ikke bruker.

OK lydkvalitet

Høyttalerne i IdeaTab S6000 er plassert på baksiden øverst mot hjørnene. Dermed blir de aldri tildekket av hender under spilling, og du får god stereoperspektiv. Høyttalerne leverer imidlertid veldig lite bass, og lyden blir slitsom å høre på over tid.

Selv om ytelsen ikke er topp, fungerer de fleste spill bra.
Selv om ytelsen ikke er topp, fungerer de fleste spill bra.Foto: Einar Eriksen

Vi koblet til et sett øreplugger av typen Denon AH-C751, og fikk ut litt for skarpe og ubehagelige s-er i vokalen og symbalslag, men ellers er lydbildet bredt og oversiktlig samtidig som bassen er dyp og klar. 

Bred formatstøtte

En haug TV-kanaler gjør at de fleste kan finne noe som får tiden til å gå.
En haug TV-kanaler gjør at de fleste kan finne noe som får tiden til å gå.

Videoavpilleren er enkel og grei, og formatstøtten er god. Nettbrettet spiller av absolutt alle videoformatene vi testet ut med unntak av en wmv-fil. Skjermen viser naturtro farger, og den svake skjermoppløsningen er utvilsomt god nok til filmtitting.

Kameraet på baksiden av IdeaTab S6000 (som S6000-L mangler) knipser i fem megapikslers oppløsning, mens frontkameraet lar deg ta selvportretter i 0,3 megapiksler. Kameraet er, som i de fleste nettbrett, ganske dårlig i de aller fleste lysforhold. Lysfølsomheten er svak, og dermed blir bildene tatt innendørs fulle av støy. Bilder utendørs i gode lysforhold kan du ha flaks med, men de fleste av våre bilder er overeksponert slik at detaljer i de lyse områdene visker ut og/eller undereksponert i de mørke områdene slik at detaljer her forsvinner helt.

Men som nevnt gjelder dette de aller fleste nettbrett, og du bør som hovedregel heller ta bilder med et ekte kamera. De fleste mobilkameraer er også bedre enn kameraene du finner i nettbrettene.

Les konklusjonen på neste side

Bilder tatt med kameraet i IdeaTab S6000

Gå til side

Lenovo IdeaTab S6000F

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen