TEST: Lamina T-1010B

Test Lamina T-1010B

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

En av de billigste bærbare vi har vært borti

Lille Lamina T-1010B kan brukes som nettbrett eller bærbar PC – og koster knappe to tusen kroner.

Ytelse

Som nevnt på første side regnet vi med at Lamina T-1010B har en ytelse i nærheten av Acer Aspire Switch 10, så denne blir naturligvis med når vi skal se på hvor mye datamuskler dagens testobjekt har å by på.

Av andre testdata har vi tatt frem resultatene fra den aldrende Asus Transformer Book T100 og Microsoft Surface 3 – sistnevnte altså den enklere varianten av Microsofts nettbrett, men samtidig langt dyrere enn Lamina T-1010B.

Vårt testobjekt har faktisk hakket lavere ytelse enn det vi hadde regnet med, men på dette nivået spiller det nok egentlig ikke så veldig stor rolle. Er du opptatt av ytelse er ikke dette datamaskiner som normalt sett interesserer deg.

Maskinvaren duger heller ikke til å spille nyere 3D-titler – men kan klare noen eldre spill dersom du da skrur ned oppløsning og detaljnivå til et minimum.

Ikke overraskende er det den dyreste datamaskinen i dette selskapet som skiller seg ut, nemlig Surface 3 med sin sterkere Atom x7-prosessor.

Lamina T-1010B har ikke en spesielt lyssterk skjerm, så dette er ikke en datamaskin du uten problemer bruker utendørs i sterkt lys. Men for innendørs bruk skal dette holde greit.

For en datamaskin som er ment å brukes på farten er selvfølgelig batteritid viktig, og spesielt for en modell som bruker såpass lang tid på å lades opp. Heldigvis holder Laminaen koken i over seks og en halv time med i vår batteritest med kontinuerlig videoavspilling.

Vi sjekket også hvor lenge datamaskinen kunne stå påslått men uvirksom, og da klokket vi inn over ti timer. Totalt vil vi kunne si at denne modellen holder en hel arbeidsdag før den trenger påfyll av strøm.

De innvendige lagringsmediene på disse modellene er som regel fra nederste hylle. Laminaen stiller seg her på topp, men vi må få si at skrivehastigheten faktisk lyver litt. Denne er nemlig veldig ujevn og holder denne hastigheten kun for noen mindre filstørrelser, som 16 og 32 kilobyte. For større filer er hastigheten mer på linje med Aspire Switch 10 og Surface 3.

Til bruk og konklusjon >>>

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen