Kygo Life er klare med en ny versjon av sine around ear-hodetelefoner.

Test Kygo A9/600

Kygo Life er klare med en ny versjon av sine around ear-hodetelefoner. (Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Forrige generasjon fikk hard medfart hos oss. Hvordan står det til med Kygos nye?

Kygo er tilbake med en ny serie hodetelefoner.

Kygo Lifes første serie med hodetelefoner fikk muligens et litt dårlig rykte etter at vi testet dem i starten av 2017

Lyden var helt grei, men de hadde så store problemer med synkronisering av lyd til videoavspilling at Kygo Life så seg nødt til å tilby kunder som ønsket det en «oppdatering».

Denne deaktiverte i praksis AAC-protokollen for overføring av lyd, og selv om det fikset problemene med video, gjorde det lydkvaliteten rimelig kjip. 

Lite nytt under solen 

I pakken finner du hodetelefonene, en tøypose til å oppbevare dem i, ladekabel og minijack-kabel. Til denne prisen hadde vi kanskje håpet på en litt mer solid bæreveske. Bilde: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Nå er Kygo Life tilbake med oppfølgeren, med det litt kryptiske navnet A9/600 (som faktisk er oppkalt etter en akkord). Utseendemessig er det veldig lite som skiller disse fra forgjengeren A7/800. Det dreier seg fortsatt om svære DJ-aktige hodetelefoner, nærmest som seg hør og bør, og selv beskrivelsen på eska er den samme. 

Innvendig har Kygo Life imidlertid funnet plass til en mer avansert bluetooth-brikke enn tidligere: Qualcomms CSR8670. Det skal løse problemene med synkronisering av lyd og bilde, i tillegg til at det åpner for en ny equalizer-app og eventuelle firmwareoppdateringer gjennom denne. 

Hodetelefonene veier en del, men er solid bygget og godt polstret. Bilde: Stein Jarle Olsen, Tek.no
Den nye Kygo Sound-appen har fire distinkte lydprofiler, men alle fører med seg kompromisser på ett eller annet vis. Ingen av dem passer til alt vi lytter på. 

Dette er altså et stort sett hodetelefoner, og vekten på 320 gram er definitivt i øvre sjikt. Til sammenlikning veier Boses QC35 II bare 234 gram, mens Bowers & Wilkins' nye PX veier 335 gram.

Komforten er god, men det hadde definitivt ikke gjort noe om Kygo Life hadde klart å barbere vekk noen gram fra A9/600, for vekten merkes godt på hodet. De er likevel godt polstret, både rundt ørene og over hodet, så komforten er ikke så aller verst. Dette er likevel ikke hodetelefoner du kan bære rundt i mange timer uten å bli litt sliten av. 

Paringsprosessen er som på hodetelefoner flest: Du holder inne strømknappen til den lille lysdioden på siden lyser, og så finner du hodetelefonene i lista over tilgjengelige enheter på telefonen. Bruker du en Android-telefon med NFC-støtte kan du også pare ved hjelp av NFC, og da trenger du bare å holde hodetelefonene inntil telefonen. 

Meget behagelig lyd 

Lydmessig er inntrykket også at det er de samme elementene som på forrige modell som gjelder. Det betyr at det er meget behagelig lyd Kygo-hodetelefonene produserer. De er særdeles varme i klangen, diskanten er pent avrundet, men mellomtonen ganske ullen og lukket. I sum gjør det at dette er meget komfortabelt å høre på, men det evner ikke å frembringe nerven i musikk på linje med de aller beste hodetelefonene. De har imidlertid både mye og spretten bass å by på, uten at det overrasker oss noe særlig siden det står Kygo på eska. 

Den manglende luftigheten i mellomtonen var noe vi pekte på også i forrige omgang, men den kan justeres noe ved hjelp av den nye appen Kygo Sound. Appen har den samme typen grafiske equalizer som for eksempel Bang & Olufsen tilbyr til sine Beoplay-produkter, men Kygo har gitt de ulike innstillingene navn etter steder som betyr mye for ham: Bergen, New York, Ibiza og Los Angeles. 

På siden har A9/600 et touchpanel som fungerer rimelig godt. Bilde: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Ifølge beskrivelsen skal Bergen passe best for akustisk musikk, med ekstra klar lyd, New York er best til R&B og hip-hop, Ibiza til elektronisk house og Los Angeles til loungemusikk. I praksis er det litt vanskelig å finne en innstilling som passer til alt, og dermed kanskje like greit å la den være urørt. Om du er en skikkelig bassjunkie finnes det for øvrig også en egen Bass Booster-knapp som legger til enda litt mer futt i bunnen. 

Landeplagen «Feel it still» av Portugal. The Man låter egentlig meget bra i A9/600, men vi skulle gjerne sett at vokalen var løftet noen hakk lenger frem i lydbildet. Det samme gjelder den Taylor Swift-aktige «Love you like that» fra Dagny, mens Kari Bremnes i disse hodetelefonene mangler den lille raspen i stemmen som bringer frem frysninger hos undertegnede i vakre «E du nord», selv om det ellers låter rimelig pent.

Perfekt lipsync 

Finn Jarle mener:

Kygo A9 er ekstremt behagelige å ha på. De store putene og det godt polstrede hodebåndet gjør at de knapt merkes på knollen.

Lydmessig er historien relativt lik forrige gang vi testet en Kygo-hodetelefon. Det virker litt som om hodetelefonene gjør en innsats for å gjøre lyden mer engasjerende - noe som slår ut i irriterende retning om opptaket fra før er litt sprettent. I tillegg låter lyden litt sammentrykket i mellomtoneområdet.

Det er et behagelig sett hodetelefoner som er forholdsvis lett å like, dette. Men til denne prisen hadde jeg ønsket meg bedre lyd, fordelt litt mer utover hele frekvensområdet og ikke like sammentrykket i midten.

At problemene med synkron lyd er borte er utmerket - om enn noe kvalitetskontrollen i utgangspunktet burde oppdaget i forrige runde.

Finn Jarle Kvalheim, journalist Tek.no

Det er imidlertid med en viss begeistring vi kan melde at problemene med synkronisering av lyd og video er borte som dugg for solen her. Med disse kan du definitivt se Netflix uten å irritere deg over at lyden kommer sekunder etter bildet. 

Skifte av spor, volumkontroll og spill/pause gjøres ved hjelp av et touchpanel på den høyre øreklokka. Det fungerer omtrent slik alle slike touchløsninger har gjort: Relativt praktisk, men det er vanskelig å unngå at systemet misforstår deg med jevne mellomrom, slik at du ender opp med å bytte låt når du egentlig bare skulle skru volumet opp. Panelet er ellers resistivt, slik at du kan bruke det også med hansker på, noe som er spesielt praktisk nå i vintermånedene. 

Du risikerer imidlertid å plage sidemannen på jobb eller bussen om du skrur opp volumet her, for A9/600 er ikke ekstremt godt isolert og lekker noe lyd ut. Selv på middels pluss volum har jeg opplevd at kollegene har bemerket at det fint er mulig å høre nøyaktig hva jeg hører på. Dette er altså ikke hodetelefonene du anskaffer om det å kunne spille høyt uten å irritere noen er viktig for deg, spesielt ikke hvis du har planlagt å bruke dem i omgivelser som ellers er relativt stille. 

Batterilevetiden er oppgitt til 23 timer, og vi har så langt i testperioden ikke maktet å bruke opp batteriet. Erfaringene med forrige modell var også at den oppgitte batterilevetiden så ut til å stemme godt. 

Bluetoothtilkoblingen er også meget stabil, etter vår erfaring. 

Konklusjon

A9/600 er et brukbart sett hodetelefoner, men konkurransen er også hard. Bilde: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Alt i alt synes vi Kygo Life leverer en brukbart god hodetelefon, spesielt nå som de har fått orden på lipsync-trøbbelet fra første generasjon. 

Hodetelefonene er kanskje litt for massive etter undertegnedes smak, men de er relativt behagelige å ha på og batterilevetiden er god. 

Lyden er, for å beskrive den med ett ord, fullstendig uprovoserende. Den stryker deg konstant medhårs, uten at det nødvendigvis er noe galt med det. Om du liker at hodetelefonene dine kan fremkalle frysninger iblant, er det imidlertid ikke disse du bør gå for. De har mye bass å by på og generelt ganske fyldig lyd, men det mangler litt på luftighet og oppløsning. 

Alt i alt helt kurant fra Kygo Life i denne omgang. Vi er bare ikke helt sikre på om de er verdt 2000 kroner. 

Gode alternativer til Kygo Life A9/600

Amadeus AE NC

En tredel av prisen - og med støykansellering

Amadeus AE NC

De er kanskje ikke like stilige å se på, men de låter minst like godt og har attpåtil (riktignok ganske svak) aktiv støykansellering ombord, Amadeus-klokkene til Power.

I utgangspunktet kostet de også 1500 kroner, men da vi påpekte at Biltema selger det samme produktet til halve prisen, skrudde Power ned til 739 kroner.

Det er en meget god deal for hva du får.

Beats by Dr. Dre Solo3

On-ear med litt hvassere lyd

Beats by Dr. Dre Solo3

Beats har vært kjent for mye bass og lite annet, men i årets Solo-modell står det faktisk ganske bra til med lyden.

De er også langt nettere i designet, og batteriet skal holde opp mot 40 timer på en lading.

Til snaut 2000 kroner er de også i samme prislandskap som Kygo.

B&O Play BeoPlay H7

Best lyd, topp komfort

B&O Play BeoPlay H7

Har du en drøy tusenlapp til å legge i hodetelefonkjøpet, og ikke bryr deg om aktiv støykansellering, er det disse fra Bang & Olufsen du skal gå for.

De har en enorm luftighet i lydbildet som nærmest gir konsertfølelse uansett hva du hører på.

Materialvalgene er også eksklusive og komforten enorm.


Kygo A9/600

"Komfortable hodetelefoner med kurant lyd og god batterilevetid"

Fordeler

  • Komfortable å ha på
  • God batterilevetid
  • Upåklagelig lipsync i video
  • Relativt behagelig lyd

Ting å tenke på

  • Mangler luftighet og oppløsning i lydbildet
  • Ganske store og tunge

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen