Kygo A6/500 er et ekstremt lett par med hodetelefoner, men vår begeistring stopper dessverre der.

Test Kygo A6/500

Kygo A6/500 er et ekstremt lett par med hodetelefoner, men vår begeistring stopper dessverre der. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Du skal være ganske stor Kygo-fan for å anskaffe A6/500

Da vi testet Kygos toppmodell blant hodetelefoner, A9/600, tidligere i år, konkluderte vi med at de hadde kurant lyd, god batterilevetid og at problemene med lyd- og bildesynkronisering fra den første generasjonen var borte som dugg for solen. 

Nå er det modellen under som er på testbenken. A6/500 er betraktelig mindre enn A9, og har et urbant design som bør kunne appellere til mange. De minner mye om hodetelefoner vi tidligere har sett fra merker som Urbanears. 

Særdeles lette 

Det første som slår oss når vi pakker dem ut av eska er at de er utrolig lette. Kygo Life oppgir 135 gram, noe som er godt under halvparten av hva A9 og de fleste andre hodetelefoner som omslutter øret veier. 

«Proteinlæret» på øreputene er mykt og komfortabelt. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Vekten, kombinert med en ganske knirkete plast og minimalt med polstring, gjør dessverre at A6/500 føles som en ganske billig plastleke. Plasten Kygo Life har valgt, er dessuten av den halvblanke typen som er ekstremt utsatt for fett- og fingermerker. Kort fortalt: De både ser og føles billige ut, og det er en dårlig start når det står 1799 kroner på prislappen. 

Når det er sagt, så er det ingen grunn å tro at byggekvaliteten er dårligere enn hos andre merker. Hodebøyla er laget i aluminium, og mykt lær omslutter ørene. Premiumfølelsen er bare fullstendig fraværende her, og selv Jabra Move til godt under halve prisen føles betraktelig mer solid satt sammen. 

Behagelige å ha på 

Innholdet i eska: Hodetelefonene, ladekabel, minijackkabel og en myk bærepose. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Komforten er på sin side ganske god. Den lave vekten gjør at den litt tynne polstringen over hodet ikke har så stor betydning, og selv om de kan oppleves som ganske stramme over ørene i starten, får bøyla litt mer giv etter hvert. Selve øreputene er som nevnt myke og komfortable, men siden dette dreier seg om hodetelefoner som ikke omslutter øret fullstendig, lekker de også en del lyd. Det er verdt å ta med i betraktningen. 

A6/500 har i likhet med storebror A9 fysiske kontrollknapper på den høyre øreklokka. Knappene er veldig flate og lar seg vanskelig operere med hansker på, men ellers fungerer de helt fint. Lading gjøres med microUSB, noe undertegnede foreløpig ikke synes er et problem, men etter hvert som overgangen til USB-C strider frem vil det kunne være et irritasjonsmoment å måtte ha med en microUSB-kabel kun for disse. 

Batteritiden er for øvrig oppgitt til relativt solide 18 timer, og det virker å stemme godt ut fra våre erfaringer. Akkurat dét er betraktelig bedre enn nevnte Jabra Move, som bare holder ut i rundt åtte timer. Problemene med lyd- og bildesynkronisering er dessuten borte også her. 

TEST: Beats By Dr. Dre Studio Wireless 3: Kan Beats ta innersvingen på hele hurven? »

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fysiske kontrollknapper på den høyre øreklokken. Midtknappen fungerer også til å skru hodetelefonene av og på og sette i gang paringsprosessen. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Mye bass, lite annet 

Kygo Sound-appen gir en equalizer, men for A6/500 hjelper den dessverre ikke så veldig mye.

Lyden minner en god del om storebror A9, med overraskende god fylde i de nedre delene av registeret til å være hodetelefoner som ikke fullstendig omslutter øret. Oppløsning og luftighet er det dessverre verre med - det hele låter litt trangt og ullent, spesielt på akustisk eller mer klassisk musikk. 

Ut av eska låter hodetelefonene definitivt best til opptempo- og mer moderne musikk, ikke ulikt det Kygo selv driver med. Men selv der har A6 klare mangler. Refrenget til Sigrids fabelaktige «Strangers» låter sammenpresset, og stemmen hennes drukner bak den tunge basslinja. 

Det gjelder ikke minst mot slutten av låta, når det skjer mer og mer og hodetelefonene ikke klarer å holde kontroll på de ulike elementene. Det er i det hele tatt mye og tung bass her, som kan være en god ting, men ikke når det overskygger resten av lydbildet. Vi savner i det hele tatt en mer raffinert og veloppløst diskant og ikke minst en god del luft her.

Niklas mener:

Kygo A6/500 utrolig lette vekt kan nok sees på to måter. At de er så lette at du såvidt føler dem på hodet, og i bruk er kanskje det det viktigste. På en annen side så får vekten hodetelefonene til å rett og slett virke billige, noe de definitivt ikke er. Kombinert med litt knirking og plastfinish som elsker fingeravtrykk, er illusjonen av eksklusivitet brutt. 

Det viktigste er likevel lyden, og her hadde jeg forventet mer. Vi har hørt mange lovord om at lydprosesseringen her skal være den samme som Bang & Olufsen i sine Beoplay-produkter,  så da skulle vi forvente omtrent like god lydkvalitet. Det er det ikke. Bass er det nok av, men både mellomtoner og høye toner låter ullent. Tonene er der, men det er som at de er pakket inn i vatt. 

Til nesten 2000 kroner burde vi kunne forvente mye bedre lyd enn dette. 

 

– Niklas Plikk, nyhetssjef i Tek.no

For å ta en liten analogi: Indrefileten får rett og slett ikke skinne på egen hånd, men overskygges av en tung og dominerende bass-saus som forsøker å kamuflere det faktum at retten ikke egentlig smaker så godt. 

App-equalizer

Lydbildet kan justeres noe i Kygo Sound-appen, som har fire ulike lydsignaturer å by på. «Bergen» er ment for akustisk, rolig musikk, med fokus på diskant og klarhet. «Los Angeles» gir på en mer lounge-fokusert lydsignatur, «New York» fokuserer på dypbass og beats, mens «Ibiza» er ment for mer elektronisk musikk.

Jevnt over synes vi kanskje et visst dytt i retning Bergen-lydbildet er det mest hensiktsmessige akkurat for disse hodetelefonene, da det åpner opp noe i diskantområdet og i det hele tatt gjør at det låter noe mindre innestengt. Bare ikke dra det for langt, for da kan diskanten bli en smule skjærende og slitsom.

Et ganske stort irritasjonsmoment er dessuten at A6/500 har en viss mengde ganske høyfrekvent elektronisk støy som høres tydelig når det er stille rundt deg og stille partier i musikken. Det gjør at de rolige partiene aldri blir helt stille, spesielt problematisk i klassiske stykker eller på sår akustisk musikk. Det sagt, så er det sjelden et problem om du lytter på moderne popmusikk og ikke spiller altfor lavt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stilmessig er det lite å utsette på A6/600. Her på Tek.nos nyhetssjef Niklas Plikk. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Konklusjon

Sammenliknet med vår budsjettfavoritt Jabra Move når Kygo Life A6/500 rett og slett ikke opp. De skal imidlertid ha for god batterilevetid. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Nå høres vi kanskje veldig kritiske ut, men det vi kanskje er mest kritisk til er prisen. Kygo Life skal ha hele 1800 kroner for disse, som lyd- og byggekvaliteten tatt i betraktning faktisk er en ganske vanvittig pris. De låter ikke veldig ulikt slik undertegnede minnes Koss PortaPro fra 20 år siden, og det er kanskje ikke akkurat en hedersbetegnelse, tross sistnevntes voldsomme popularitet.

Jabra Move til 699 kroner låter rett og slett mye bedre enn disse, og vi kunne sikkert listet fire-fem andre par hodetelefoner til betraktelig lavere pris enn A6/500 som er langt bedre valg om lydkvaliteten er prioritert øverst. 

For å bruke et engelsk uttrykk er dette stort sett «all style, no substance». De ser ganske pene ut, men utover det er ganske mye å utsette på dem. Sorry, Kygo, disse ville vi rett og slett ikke kjøpt - sannsynligvis ikke engang til halve prisen. 

Vil du gjerne ha Kygo-hodetelefoner, legg heller et par hundrelapper ekstra på bordet og skaff deg A9. For alle andre finnes det langt bedre valg der ute. 


5.5/10
Middelmådig

Kygo A6/500

"Du skal være ganske stor Kygo-fan for å legge 1800 kroner på bordet for dette her."

Fordeler

  • Særdeles lette
  • God batterilevetid
  • Sammenleggbare

Ting å tenke på

  • Veldig dyre for hva du får
  • Føles som en billig plastleke
  • Sammentrykket lydbilde som mangler luft og detaljer
  • Irriterende suselyd som kan høres over stille partier av musikken

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen