TEST: KooBrick WiFi, Docki, Roomi og Boxi

Test KooBrick WiFi, Docki, Roomi og Boxi

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Alt du trenger til hjemmenettverket i én pakke

KooBrick byr på trådløs ruter, NAS, dokking og mer til, i en lekker design.

Bak navnet KooBrick skjuler det seg en kjent aktør, nemlig Jensen Scandinavia. KooBrick er en serie med nettverksprodukter, der hovedfokuset har vært på design. Målet skal ha vært å lage produkter som fungerer mer enn godt nok for folk flest, samtidig som designen er i ypperste klasse. Så gjenstår det bare å se, om produsenten har lyktes i sitt mål.

Under en presentasjon litt tidligere i år fikk vi presentert litt av tanken bak konseptet.

Karsten Kjoss viser gjerne frem KooBrick.
Karsten Kjoss viser gjerne frem KooBrick.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

– Prosjektet ble startet etter CES i 2009. Det var mye kjedelig design på markedet, og mange brukte de samme OEM-kortene på innsiden av ruteren. Vi ville ha noe helt nytt. Det sier Karsten Kjoss, administrerende direktør i Jensen Scandinavia.

En ting er sikkert, KooBrick skiller seg ut, selv om det hele har en bismak av Apple – et selskap Kjoss villig innrømmer at de har latt seg inspirere av.

– Tanken er at dette ikke skal være teknologidrevet, selv om det har moderne teknologi. Fokuset er massemarkedet og vi har brukt mye tid på programvaren. Dette her skal bare virke når du dytter inn ting, forklarer Kjoss.

Fire helt forskjellige produkter

Det er fire forskjellige produkter i serien, nemlig WiFi, Roomi, Docki og Boxi. Disse tre kan du stable oppå hverandre, uten at de blir koblet sammen av den grunn, men da ser det ut som et de fire er ett felles produkt.

Wifi er en trådløs ruter, som til tross for sitt relativt beskjedne ytre har det som trengs for å koble hjemmenettverket ditt sammen. Den støtter trådløst nettverk med 802.11n-standarden, og har et sett porter for kablet nettverk.

Roomi er en litt mer spesiell greie. Konseptet er latterlig enkelt, men det er få som tilbyr det. Roomi er ikke noe annet enn et tomt skall, der du kan putte alt mulig rart, som fjernkontroller, bruksanvisninger og kabler. Poenget er å opprettholde den rene designen, samtidig som man har rom til å gjemme unna litt.

Docki er også en diger dokkingløsning, men i motsetning til det meste annet på markedet så har den ingen ladefunksjonalitet. Fordelen med den er at den er solid og tung, slik at den ikke flytter på seg under bruk.

Boxi er da det siste familiemedlemmet, og dette er en NAS. Ved å skru inn to harddisker kan du få en enkel lagringsserver på hjemmenettverket, som alle kan hente filer ut fra.

Bli med over på neste side, så ser vi nærmere på WiFi og Roomi »

Koobrick WiFi

Jensen Scandinavia KooBrick Docki

Jensen Scandinavia KooBrick Boxi

Jensen Scandinavia KooBrick Roomi

Koobrick WiFi

Jensen Scandinavia KooBrick Docki

Jensen Scandinavia KooBrick Boxi

Jensen Scandinavia KooBrick Roomi

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen