TEST: Knallyd til en rimelig penge
Test

Knallyd til en rimelig penge

Dette hodesettet fra Sennheiser er av typen hodetelefoner som ikke omslutter øret. De ligger utenpå øret og henger i en bøyle over hodet. Kombinert med en lav vekt på 56 gram gjør at denne løsningen er svært komfortabel.

Ulempen med lette høyttalere som ligger utenpå øret er at de ikke klarer å stenge bakgrunnsstøy ute i særlig grad. Denne svakheten er imidlertid den eneste vi har funnet med dette hodesettet.

Går i lomma
Hodesettet leveres i en boks av hard plast som beskytter dem godt under transport. En finurlig måte å brette sammen hodesettet gjør at boksen fint går ned i lomma, for det tar ikke mye plass i sammenbrettet tilstand.

Høyttalerne i dette hodesettet er litt mer tungdrevne enn mange andre. Det betyr at du må skru volumet mer opp for å få samme trøkket, men alle MP3-spillere vil likevel klare å levere tilstrekkelig med guff. Dette gjør seg særlig gjeldende når du spiller rock og ønsker masse trøkk i bassen. Lydbildet forøvrig er utmerket. Diskanten er passe sterk og ikke i nærheten av å skjære. Mellomtonene er også åpne og rene, og vokallyd blir varm og fyldig. Dette gjør at hodesettet henter en sterk andreplass i når vi bare vurderer det opp mot rockemusikk.

Best i test
Med akustisk musikk er også lydbildet svært tilfredsstillende. Lyden er varm og ren i alle toneleier, og det finnes ikke antydning til romling i bass og mellomtone. Også her tar hodesettet en andreplass. Når vi spiller elektronika blir lydbildet litt mer ubalansert. Diskanten føles litt tilbaketrukket, mens mellomtonene blir litt grumsete. Ikke desto mindre er lyden god nok til en tredjeplass i løpet.

Vi velger å kåre Sennheiser PX 100 til «best i test». Med nest best lydkvalitet til nest lavest pris er ingen andre i nærheten av å gi mer for pengene. Særlig lyden som er god i alle kategorier gjør at dette er et trygt kjøp, uavhengig av hvilken musikk du akter å mate dem med. Det er sjeldent vi gir noen terningkast 6, men vi gjør et unntak for Sennheiser.


Oppsummering:
Produkt: Sennheiser PX 100
Beste pris: 348 kroner
Lydkvalitet: 7.7/10
Design: 4.2/10
Pris: 7.0/10

Data:
Vekt eks kabel: 56 g
Oppgitt frekvensområde: 15 – 27 000 Hz
Oppgitt impedans: 32 Ohm

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen