TEST: Jonsbo W2

Test Jonsbo W2

Dette PC-kabinettet er usedvanlig godt gjennomført

Skal du bygge PC? Denne nykommeren er særdeles spennende.

Cooltek er en klassisk produsent av både kabinetter, ymse kabinettrelaterte produkter og kjølere. De har vel ikke akkurat gjort så mye ut av seg her til lands, til det har det vært litt for lite karakter og produktene har druknet blant alt det andre på markedet.

Akkurat det kan være noe som kan endre seg med konseptet «Powered by Jonsbo». Dette er en mer gjennomført produktserie, med minimalistiske og ekstremt stilrene kabinetter. Kabinettene  i denne serien blir markedsført som Jonsbo her til lands. Fellesnevneren er relativt små kabinetter, og de aller fleste er myntet på mini-ITX- og mATX-produkter.

Produktet vi skal titte på nå er Jonsbo W2, som blant annet byr på støtte for full ATX.

Noe av det peneste vi har sett på lenge

Som selverklært kabinettofil har det vært et godt år. I et marked man skulle trodd sto mer eller mindre stille har det kommet mange lekkerbiskener, og W2 seiler opp som et av de heteste kabinettene på virkelig lenge. Men, første øyekast avslører ikke nødvendigvis den hele og fulle sannhet, så vi tar kabinettet med på en tur på bakrommet.

Vel ute av pappesken sin får vi bare mer sansen for kabinettet. Fronten er helt glatt, utført børstet sort aluminium. På hver av sidene har fronten en frekk liten knekk. Både toppen og venstre side av kabinettet er like enkelt og lekkert gjennomført.

Høyre side av kabinettet har dog litt mer å by på. Her finner vi de vanlige knappene og tilkoblingene helt i front, og litt lengre bak finner vi et perforert felt.

Kabinettet er litt bredere over baken enn mange andre, samtidig som det også er ganske lavt. Resultatet er en tett lite plugg, et skikkelig kubekabinett.

Vifter med støvfilter i front, samt distansestykker i metall.
Vifter med støvfilter i front, samt distansestykker i metall.

Enkel montering

Sidedørene er montert med noe som kan minne om trykknapper, og om du kjenner til løsningen som blant annet Lian Li har sverget til en stund så er dette samme opplegget. Dog, på W2 er pluggene vesentlig kraftigere og føles mer solide. Likevel har vi aldri opplevd det som et problem på Lian Li-kabinettene at disse pluggene der er mindre.

Med dørene av er det fritt frem for å montere inn maskinvare. Kabinettet er bygget opp som en tokammerløsning, der du har enkelte komponenter på én side, og resten på den andre.

Hovedkortet skal inn på venstre side, og distansestykker av metall er allerede på plass, så her er det bare å smelle ting rett inn.

Skjermkortet vårt var det litt vanskeligere med, men det gikk fint det også. For å kunne sette inn skjermkortet måtte vi først skru ut fire skruer, for så å skru dem inn igjen. Kabinettet har en løsning der alle brakettene er skrudd fast, og i tillegg er det skrudd fast en plate over disse skruene igjen. I tillegg noterer vi oss at kabinettet nok passer best til kort som ikke er like lange som vårt AMD-kort med doble grafikkprosessorer og en lengde på 31 centimeter.

Strømforsyningen skal inn fra andre siden, og hviler på fire gummiputer nederst i kabinettet. Det er i forbindelse med denne at det er frest ut perforeringer på den høyre sidedøren.

Harddisker og SSD-er skal inn på samme side som strømforsyningen. Totalt er det plass til tre SSD-er eller harddisker med tilsvarende størrelse, og én harddisk med vanlig størrelse. Dette er kanskje ikke så mye, men det er absolutt innen for å våre øyne. Skal du ha plass til veldig mange lagringsløsninger velger du et større kabinett, eller ett som er beregnet for nettopp mange disker.

Optiske drev er noe som det ikke er lagt så mye vekt på ved utformingen av dette kabinettet. Om du på død og liv skal ha noe sånt er det likevel håp, men det monteres i så fall ut mot kabinettets bakkant.

I forbindelse med monteringen skal det legges til at totalinntrykket går litt ned. Metallet rundt ekspansjonskortene virker litt tynt og vinglete, og det følger med veldig mye metallspon på skruene vi tar ut. Selve rammen i seg selv virker heller ikke så veldig godt sammenskrudd, men heldigvis blir den stivet opp mer enn nok når vi får på sidedørene.

Gode muligheter for vannkjøling

Selv om kabinettet gjør lite av seg på skrivebordet er det nok av muligheter for vannkjøling. På sine egne nettsider viser Cooltek frem et kabinett med doble skjermkort, begge vannkjølt, samt vannkjølt prosessor med tilhørende radiator og vanntank.

Det naturlige er å plassere en dobbeltradiator i bunnen av kabinettet, eller i fronten. Det skal legges til at om du har et like langt skjermkort som oss utgår bruken av front til radiator, det blir ikke plass.

På høyre side av kabinettet er det godt med plass for både tank og pumpe. Blant annet formelig skriker brønnen for det optiske drevet at du putter inn en vanntank i den. Alternativt kan slikt plasseres litt lengre foran, type mellom strømforsyningen og frontpanelet. Det er også godt med plass over brønnene til 2,5-tommersenhetene.

Som standard følger det med to vifter, to i forkant og én i bakkant. I tillegg er det plass til et par vifter i bunnen av kabinettet. I forbindelse med bunnen er det også klart at dette er et kabinett der du virkelig vil ha overtrykk. Det er til dels store åpninger i bunnen, og med undertrykk vil det suges inn støv fra gulvet eller skrivebordet.

Vifteplassene har på sin side avtakbare støvfiltre både foran, under og bak. Det er ikke gjort de største grepene for å få en stillegående maskin, men vi kan notere oss at strømforsyningen hviler på fire gummiputer, og ligger an mot en polstret ramme i selve kabinettet.

Konklusjon: Særdeles spennende løsning for deg som vil ha det kompakt

Vi synes hele Powered by Jonsbo-serien ser spennende ut, og om W2-kabinettet som vi tittet på er representativt for hele serien er det bare å kline til. Dette er skikkelig fine kabinetter.

W2 byr på støtte for full ATX i et relativt lite kabinett, det er det relativt få andre som gjør. Det finnes selvfølgelig hederlige unntak, som Cooler Master HAF XB. Men spesielt godt er utvalget ikke. Med full ATX har du derimot et særdeles godt utvalg innen hovedkort, og du står selvfølgelig fritt til å velge selv mindre hovedkort til dette kabinettet.

Vi liker veldig godt den rene og fine designen. Her er det svært få forstyrrende elementer, og slikt som påknapp må man liksom ha. Noen vil kanskje synes det er litt merkelig å skulle ha det optiske drevet ut mot kabinettets bakkant, men dette synes vi er helt greit. Kanskje ikke maksimalt praktisk om du bruker det hele tiden, men vi merker på eget bruksmønster at stadig mer bare går rett fra nett. Ting på en optisk plate er raskt utdatert, og med gode nettlinjer er ting alltids tilgjengelig rett fra nett.

En av tingene som trekker ned er at selve rammen og de løsningene som er relatert til den virker noe spinkle og rimelige. Her er det mange andre aktører som gjør det mye bedre. Heldigvis blir kabinettet mer enn stivt nok så snart vi får på sidedørene.

Det er veldig gode muligheter for vannkjøling om det betyr noe for deg, det er greit med plass til en radiator i dobbel lengde både i fronten og bunnen av kabinettet. I det høyre kammeret er det plass til både pumpe og tank, og du har flere ulike plasser i kammeret der det passer.

Cooltek har ikke gjort noen spesielle grep for å reduseres støyen i dette kabinettet, det eneste er noen gummiputer for strømforsyningen. Ellers skrues harddisken fast rett i rammen, og det er ingen støydempende matter eller noe slikt. Vifteplassene har forøvrig godt med støvfiltere.

Prisen er satt til 950 kroner for W2-varianten som vi testet, og det synes vi er en grei pris. På ingen måter sjokkerende billig, men ei heller avskrekkende dyrt. De aller rimeligste Jonsbo-kabinettene får du fra under 400 kroner.

Har du lyst til å bygge ny PC, og lurer på hvilket grafikkort du skal velge?
Sjekk hvor mye raskere de nye grafikkortene er i forhold til ditt gamle »

Techbay.no sendte produktet til test.

Jonsbo W2

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen