TEST: Jensen Scandinavia Secure Link

Test Jensen Scandinavia Secure Link

(Bilde: Jensen Scandinavia)

Hold øye med huset ditt via mobilen

Dette IP-kameraet er enkelt å sette opp, og holder øye med det du er redd for.

Spesifikasjoner Jensen Scandinavia SL1000

Bruksområde: Overvåkning innendørs
Størrelse: 9,7 x 6,5 x 2,1 cm
Vekt: 104 gram 
Kamera: 640 x 480
Nettverk: Kablet eller trådløst Strømkilde: 5V 1A nettadapter
Utganger: 3,5 mm hodetelefonutgang
Mobilstøtte: Android og iOS
 
Veiledende pris:  1 499 kroner
Dette systemet klarer du å betjene uten bruksanvisning.
Dette systemet klarer du å betjene uten bruksanvisning.

Skal du reise bort i sommer kan det være greit at noen holder øye med huset ditt. Faktisk finnes det en rekke alternativ som gjør det mulig for deg å holde øye med huset selv. Ikke behøver det å koste all verden heller. Vi har testet Jensen Scandinavias nye IP-kamera, Secure Link (SL1000).

Enkelt oppsett uten PC

Systemet består av et kamera som kan filme både i dagslys og i mørke, og en app til telefonen din. Løsningen fungerer både med iOS og Android, og du trenger ikke PC for å sette det opp.

Det eneste som kreves er at kameraet har tilgang til strøm, og til et trådløst nettverk. Oppsettet er svært enkelt. Du kan også ha flere kameraer knyttet til samme mobil, om du vil holde oversikt over flere punkter.

Nettopp enkelheten gjør at dette er en anvendelig løsning. Du trenger heller ikke noe abonnement for å få tilgang til opptakene kameraet gjør, slik det kreves med enkelte andre systemer. Last ned appen til telefonen, start den opp, og du får en forklaring på de neste trinnene i installasjonen.

Kort fortalt må du først finne kameraet med appen. Vi koblet kameraet til hjemmenettet med en kabel, og fant det i appen på telefonen. Her er det naturlig nok en forutsetning at telefonen er koblet til det samme nettverket. Med appen valgte vi hvilket trådløst nett kameraet skulle bruke. Så koblet vi fra nettverkskabelen.

Tilgjengelig fra hvor som helst

Legg til så mange kameraer du ønsker.
Legg til så mange kameraer du ønsker.

Fra nå av kan du se kameraet fra hvor som helst i verden. Du kan også koble deg til kameraet og endre innstillingene for varsling. Her bestemmer du hvor følsomt kameraet skal være, om det skal reagere på både lyd og bevegelse, og hvor høy båndbredde kameraet skal bruke når det strømmer lyd og bilde til mobilen din. Her kan du også aktivere og deaktivere varslinger.

Har du flere smartmobiler, kan du dele tilgangen til kameraet mellom disse. Til sammen kan du koble 20 mobiler til samme konto. SL1000 har også et spor for minnekort, slik at du kan lagre opptak direkte i kameraet. Disse opptakene kan du senere spille av på mobilen din.

Fra spedbarn til skumle skurker

Første gang vi stiftet bekjentskap med dette kameraet var det tilpasset overvåkning av smårollingene i huset, og appen het Baby Link. Kameraet og funksjonene er de samme, mens appene er tilpasset de ulike bruksområdene. Appene er gratis. Når du ikke trenger et baby-kamera lenger, kan du bruke det til å overvåke andre ting. Tilsvarende kan du bruke Secure Link som baby-kamera.

Kameraet ble først lansert som et hjelpemidel til å sjekke at babyen har det bra. Løsningen fungerer utmerket til dette bruket også. Barnevakt-appen er også gratis.
Kameraet ble først lansert som et hjelpemidel til å sjekke at babyen har det bra. Løsningen fungerer utmerket til dette bruket også. Barnevakt-appen er også gratis.Foto: Jensen Scandinavia

Kameraet koster i underkant av 1500 kroner, og er med det relativt rimelig. Samtidig indikerer prisen at vi snakker om et forbrukerprodukt, og ikke et profesjonelt overvåkningssystem for vaktselskaper.

I vår test har vi sett på hvordan det er å sette opp kameraet, hvordan varslingen fungerer, og kvaliteten på lyd og bilde som overføres. Vi har også lett etter styrker og svakheter ved denne løsningen, sammenliknet med andre alternativer på markedet.

Fungerer utmerket

Oppsettet har vi allerede omtalt, og her er det full score for Jensen Scandinavia. Når det gjelder alarmering fungerer løsningen også bra. Bevegelser registreres både av en IR-sensor og ved at det er bevegelse i bildet. IR-sensoren gjør at bevegelser oppdages også når det er mørkt. Rekkevidden på sensoren er sju meter. Det vil være tilstrekkelig for de fleste praktiske formål.

Kameraet er ment for innendørs bruk, og er ikke sikret mot regn. Det er med andre ord lite egnet om du vil overvåke oppkjørselen til huset ditt.

Vi oppdaget også at vi måtte stille ned følsomheten en del. Med høy følsomhet reagerte kameraet på alt fra fluer til blinkende dioder i rommet som overvåkes. Dermed haglet meldingene inn på mobilen.

Vi skulle gjerne sett at bildet var større.
Vi skulle gjerne sett at bildet hadde noe høyere oppløsning. Holder du mobilen horisontalt blir bildet noe større.

Snakk med skurkene

Bildene fra kameraet blir bra, men ikke fantastiske. I svak belysning trer nattfunksjonen inn, og opptakene blir i sort/hvitt.

Når noe utløser alarmen får du en melding på mobilen. Klikker du på denne startes overføringen av video og lyd fra kameraet som er utløst. Du kan også velge å starte opptak, eller ta stillbilde fra kameraet. Siden det er høyttaler i kameraet kan du faktisk snakke til den som er i rommet. En artig bivirkning av dette er at den som er hjemme hos deg kan stille seg opp foran kameraet, og så vil kameraet fungere som en IP-telefon. Du kan sågar se den som snakker til deg, men vedkommende kan naturlig nok ikke se deg.

Videoklippene kameraet filmer kan lagres på minnekort, men minnekort følger ikke med.  Opptakene kan du spille av til mobilen. De lagres på minnekortet, men systemet er ikke knyttet til noen skytjeneste. Stjeler skurken kameraet, tar han bevisene med seg samtidig.

Her er noe av det vi liker med Jensen Scandinavia SL1000:

-              Kameraet er lett å sette opp
-              Du får varsel til mobilen når kameraet fanger lyd eller bevegelse
-              Du kan gjøre opptak direkte fra mobilen
-              Kameraet står på en fot som er lett å justere
-              Kamerafoten kan skrus fast
-              Du kan ha mange kameraer tilknyttet samme bruker
-              Du kan ha mange brukere på kameraet
-              Du trenger ikke PC til oppsettet
-              Du kan velge hvor mye båndbredde kameraet skal bruke
-              Prisen er akseptabel

Her er noe av det vi ønsker oss forbedringer på:

-              Vi ønsker oss mer vidvinkel på kameraet
-              Her er ingen batteri-backup. Ved strømbrudd blir ingen bilder lagret
-              Opptak fra kameraet blir ikke overført til noen skytjeneste
-              Minnekort burde vært inkludert i prisen
-              Kameraoversikten vises ikke i fullskjerm
-              Høyere oppløsning på bildene

En god løsning for de fleste 

Alt i alt er dette en løsning som passer de fleste som har behov for å overvåke et begrenset område. Det er bra for deg som vil følge med på hva som skjer, men det gir litt få detaljer i bildet om målet er å kunne identifisere skurker. Skal du ha et videosystem som tilfredsstiller alle ønskene vi har skissert, må du nok belage deg på å bla opp noen tusenlapper ekstra. Vi mener Jensen Scandinavia SL 1000 gir deg det du kan forvente i denne prisklassen.

 

Jensen Scandinavia Secure Link SL1000

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen