Jabra Move selges i skrivende stund for 399 kroner i flere nettbutikker. Det er intet mindre enn en fantastisk deal.

Test Jabra Move Wireless

Jabra Move selges i skrivende stund for 399 kroner i flere nettbutikker. Det er intet mindre enn en fantastisk deal. (Bilde: Stein Jarle Olsen/Tek.no)

Kanskje det beste gadgetkjøpet du gjør akkurat nå

Jabra Move låter som om de skulle kostet fem-seks ganger så mye - minst.

Først en liten forklaring. Denne testen skulle egentlig inngå i en kommende giganttest av trådløse hodetelefoner, men ettersom vi oppdaget at både Netonnet og Siba kjører supertilbud denne uken, valgte vi å fremskynde publiseringen av testen av akkurat Jabra Move.

Til 399 kroner er de nemlig blant de aller billigste trådløse hodetelefonene du får kjøpt i dag, og de låter så mye, mye bedre enn det skulle tilsi.

Mer om det etter hvert.

Elegant design

De myke øreputene hjelper litt på det faktum at Jabra Move i starten klemmer litt i hardeste laget på ørene.
De myke øreputene hjelper litt på det faktum at Jabra Move i starten klemmer litt i hardeste laget på ørene. Foto: Stein Jarle Olsen/Tek.no

Først og fremst synes vi Move har veldig stilig design. De er av typen som sitter utenpå øret, og er veldig kompakte og lette i utformingen. Selve bøylen er laget av metall polstret med mykt tøy, mens øreputene er i kunstlær.

De er myke og komfortable i seg selv, men selve bøyla klemmer i starten ganske hardt, og det kan gjøre at det føles noe ubehagelig etter rundt en times lytting.

Vi synes imidlertid allerede at vi ser tegn til at de mykner litt opp, så dette er sannsynligvis noe som vil bedre seg etter hvert som du bruker dem.

Innholdet i esken er rimelig enkelt: Hodetelefonene, ladekabel og minijackkabel.
Innholdet i esken er rimelig enkelt: Hodetelefonene, ladekabel og minijackkabel. Foto: Stein Jarle Olsen/Tek.no

En fordel med at de klemmer litt er at de sitter godt fast. Vi hadde dem med på løpetur da vi testet pulsmålingen på Polar M600, og de rikket omtrent ikke på seg underveis.

Jabra Move

Driver: 40 mm

Impedans: 32 ohm

Frekvensområde: 20 Hz - 20 kHz

Vekt: 150 gram

Pris: Cirka 600 kroner (399 kroner på salg i skrivende stund)

På den høyre klokka finner vi en skyvebryter som fungerer som på-knapp og også kan brukes til å sette hodetelefonene i paringsmodus.

Alt guides av en (relativt sensuell) kvinnestemme i øret, men vi savner en funksjon vi liker veldig godt hos Bose, og det er at stemmeguiden også forteller deg hvilken enhet eller enheter du er koblet til.

Vår testutgave kom, som du sikkert ser, i svart, men de kan også fås i blå og rød. 

Låter langt dyrere enn de er

Finn Jarle mener:

Jeg samler på hodetelefoner, og liker godlyd. Samtidig mener jeg at den faktisk hørbare kvalitetsøkningen ikke nødvendigvis har med pris å gjøre. I hvert fall ikke forbi et punkt.

Jabra Move er det beste eksempelet jeg har vært borti til dags dato på at pris ikke alltid betyr så mye i denne sammenhengen. De har en lydsignatur som til tider likner mye på vesentlig dyrere godsaker fra blant annet Sennheiser.

Et pent og balansert lydbilde, med luftig og flott diskant og punch i bunn når det trengs er de viktigste kjennetegnene her. Til de 400 kronene de koster i skrivende stund får du neppe bedre lyd. Selv ikke med kabel.

Mitt største problem med Jabra Move er at jeg egentlig ikke trenger enda et sett hodetelefoner. Det kriblet likevel kraftig i kjøpeknappen da prisen dukket opp.

Finn Jarle Kvalheim

Så til lyden. Det er ikke lenge siden vi kåret Jabra, med hovedkontor i Danmark, til testvinner i testen av trådløse øreplugger, og vi må si at de virkelig leverer lyd vi kan like også her.

Move låter ytterst velbalansert, med en presis, punchy bass, fin dynamikk i mellomtonen og en særdeles veloppløst topp. Klangen er svært nøytral: «Analytiske kvaliteter» er et begrep som gjerne brukes om dyrere hodetelefoner, men det er absolutt relevant også for disse.

Adeles «When we were young» hadde kanskje dratt fordel av litt mer varme i gjengivelsen, mens en låt som «We Love Machine» fra Way Out West låter omtrent akkurat slik vi vil den skal gjøre. Den tunge basslinja får skinne hele veien, uten at hi-hat-trommene og «effektene» underveis mister fokus.

Instrumentseparasjonen er god selv i tungt produserte låter med mye som skjer på en gang, og de har såpass god kontroll i toppen at de aldri fremstår som skjærende.

Sammenliknet med en del hodetelefoner som koster åtte-ti ganger så mye synes vi kanskje Jabra Move mangler litt fylde og varme i enkelte vokaler. Du får heller ikke Monster- eller Beats-bass her om det er det du er ute etter.  

De har dessuten ikke enormt med kraft, og vi må opp på rundt 80-85 prosent av volumet fra iPhone 7-en vår før de spiller så høyt som vi liker. Samtidig er dette såpass høyt at du ikke bør spille voldsomt mye høyere før ørene tar skade.

Ole Henrik mener:

«Hei, sjekk ut disse!» var beskjeden jeg fikk, før et par hodetelefoner fra Jabra kom deisende ned i fanget mitt. Modellen heter Move, og merk deg navnet. 

Etter å ha hørt på dem en stund tenkte jeg at lydkvaliteten var overraskende god. Bassen er kraftfull og gir bra med trøkk i de laveste tonene, samtidig som mellomtonen, og spesielt diskanten, er krisp og detaljert. 

Jeg tenkte dog at de sikkert er ganske dyre, sånn rundt 1200-1500 kroner – i beste fall. Neida, 400 kroner, koster de visst! Jeg måtte faktisk inn på nettet og sjekke selv, for den prislappen er nesten ikke til tro. Sjelden ser vi et produkt som skriker «løp og kjøp» mer enn Jabra Move. 

Ole Henrik Johansen

Middels batteritid

Batteritiden er på sin side et område hvor Move reflekterer prisen bedre. De byr kun på rundt åtte timer før de må lades, mens de fleste konkurrentene gjerne byr på 15-20 timer og oppover.

Det kan også virke som om klokkene har litt trøbbel med måten de rapporterer gjenstående batteri til telefonen på. iPhonen vår hevdet klokkene hadde 50 prosent gjenstående batteri, mens de selv konstant (og ofte) klagde over lite batteri.

Tilbehørspakken er også rimelig grunnleggende. Det eneste som følger med er ladekabel og en minijack-kabel som kan plugges i om du er tom for batteri eller vil dele dem med andre på en enkel måte.

Her er altså ingen bæreveske, flyadapter eller andre greier vi gjerne ser i mer kostbare modeller.

Vi må ellers nevne at de lades via microUSB, noe vi alltid setter pris på. Siden de er av on-ear-typen er det vanskelig å få til en perfekt lukking med øret, så de lekker noe lyd, men ikke så ille som helt åpne klokker og enkelte øreplugger. De demper også middels med støy utenfra.

Til bruk som handsfree i samtaler synes vi også Jabra viser at dette er noe de har drevet mye med tidligere. Move er særdeles gode til å filtrere ut støy utenfra, og vi opplevde å bli hørt svært godt selv når stemmen vår konkurrerer med støy fra trikken som går forbi to meter unna.

Konklusjon

Vi har ingen kvaler med å anbefale Jabra Move. Det gjelder også om de koster det dobbelte av i dag.
Vi har ingen kvaler med å anbefale Jabra Move. Det gjelder også om de koster det dobbelte av i dag.

Jabra Move er rett og slett fenomenalt god valuta for hodetelefonpengene dine.

De er relativt komfortable i bruk, låter som om de skulle kostet fem-seks ganger så mye, ser stilige ut og gir oss rett og slett veldig lite å klage over.

Batteritiden er riktignok noe lavere enn konkurrentene og bassen vil neppe tilfredsstille de mest bassglade der ute, men enten de koster 399 eller 600 kroner er konklusjonen enkel: Et fantastisk kjøp, og om du er i markedet for hodetelefoner til en tusenlapp, eller til og med to, er det liten vits å lete lenger.

Bravo, Jabra!

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »


9/10
Imponerende

Jabra Move

Fordeler

  • Svært velbalansert og detaljert lyd
  • Kul design
  • Funker godt som handsfree
  • Kompakte og lette
  • Prisen

Ting å tenke på

  • Middels batterilevetid
  • Klemmer litt i hardeste laget på ørene
  • Bassen litt for lett for enkelte

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen