TEST: Intel Core i7-8700K og Core i3-8350K

Test Intel Core i7-8700K og Core i3-8350K

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Kongen og knekten av Coffee Lake er så gode som de må være

Med sine nye prosessorer har Intel siktet seg inn mot konkurrenten.

Coffee Lake-prosessorene krever det nye brikkesettet Z370, som foruten å legge til rette for flere kjerner og raskere offisiell minnehastighet ikke bidrar med så mye annet nytt.

Sammenlignet med Z170 for Skylake har vi nå riktignok fått Optane-støtte og opptil 24 PCIe-baner, men dette var da også på plass hos Z270 for Kaby Lake.

Få gjerne med deg vår guide til brikkesett for Kaby Lake og Skylake for flere detaljer rundt dette.

I vår test av Intel Core i7-8700K og Core i3-8350K benyttet vi oss av et hovedkort fra Asus: ROG Maximus X Hero.

Snasne kjøleribber i aluminium sørger for å holde temperaturen nede på brikkesett og strømkomponenter, mens audioløsningen «SupremeFX» visstnok skal by på ekstra bra lyd.

Hovedkortet byr ellers på RGB-belysning og USB 3.1 Gen 2. Det har plass til to M.2-SSD-er (én SATA eller PCIe, én kun PCIe), eventuelt Optane-pinner, samt fire RAM-moduler.

Her har vi også sansen for at den øverste M.2-kontakten sitter under et solid stykke aluminium med en varmeledende pute – som da kan fungere som en kjøleribbe for kjappe og ekstra varme SSD-er.

Dette aluminiumsstykket fungerer som kjøleribbe for den ene M.2-SSD-en.
Dette aluminiumsstykket fungerer som kjøleribbe for den ene M.2-SSD-en. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Maximus X Hero gir deg også muligheter for et oppsett med SLI/CrossFire, men i motsetning til hva Intels ekstremplattformer kan servere vil du ikke kunne utnytte samtlige 16 PCIe 3.0-baner på ett kort med en slik konfigurasjon.

Testoppsett

Asus ROG Maximus X Hero med en Core i7-8700K.
Asus ROG Maximus X Hero med en Core i7-8700K. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Våre rutiner for testing av prosessorer ble endret da vi mot sommeren i fjor testet Intels daværende toppmodell Intel Core i7-6950X.

Da adopterte vi noen av testrutinene som benyttes når vi tester bærbare og stasjonære PC-er, og ga i tillegg vårt nye prosessortestoppsett et GeForce GTX 1080 fra Nvidia.

Nå har riktignok en Ti-versjon kommet, men vi holder oss fremdeles til standardutgaven.

Spilltestene tok vi da også fra det nyeste oppsettet for testing av grafikkort.

Hovedkortet som ble brukt under testen var altså det nevnte Asus ROG Maximus X Hero, utstyrt med 4 x 8 GB RAM i form av Vengeance LPX DDR4-moduler fra Corsair. Minnehastigheten ble satt til de offisielle 2666 MHz for Core i7-8700K og 2400 MHz for Core i3-8350K.

Kjølingen av prosessoren ble gjort med det lukkede vannkjølingssettet Cooler Master MasterLiquid 240, mens en 1200 watts strømforsyning fra Corsair ga hele oppsettet mer enn nok strøm.

I Windows ble for øvrig strømstyringsplanen satt til «Høy ytelse». Dette for å sikre korrekte målinger under spilltestene våre.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen