TEST: Intel Core i7-6950X

Test Intel Core i7-6950X

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Vi har testet Intels nye ekstremprosessor med ti kjerner

Du vet du får heftig ytelse når prislappen nærmer seg 20 000 kroner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ytelse: minne

En av styrkene til Broadwell-E og flere av dens ekstremforgjengere – i hvert fall på papiret – er at plattformen støtter fire minnekanaler. Selv nye Skylake kan ikke by på mer enn to minnekanaler, noe som betyr at Broadwell-E i teorien har dobbelt så stor minnebåndbredde.

I praksis er dog ikke dette nødvendigvis så veldig kritisk, ettersom minnebåndbredde sjelden er noen flaskehals for relativt normale dataprogrammer.

En måling med AIDA64 er likevel på sin plass.

Broadwell-E, Haswell-E og Skylake benytter alle DDR4-RAM, og alle målingene er faktisk gjort med det nøyaktig samme minnet: 4 x 4 MB Corsair Vengeance LPX DDR4, totalt 16 GB. Minnefrekvensen er er også den samme over hele fjøla: 2400 MHz, som er å betrakte som standard for Broadwell-E.

Av våre tidligere erfaringer fra Intels X99-brikkesett og Haswell-E var vi ganske sikre på at den nye prosessoren ikke ville være noen sinke her, og ikke overraskende inntar den topplasseringen. Noe stort hopp opp fra forgjengeren 5960X er det dog ikke, med unntak av at denne viser et fall i ytelse under skriving.

Responstiden er på sin side ikke spesielt imponerende, spesielt sett mot Skylake-prosessorene. Her må det dog legges til at AIDA64 varslet oss om at den ikke var optimalisert mot den nye Core i7-6950X, så vi får ikke henge oss opp i dette.

Strøm?

Den observante leser vil legge merke til at vi ikke har testet strømforbruket. Det er det flere grunner til, men hovedsaklig er det fordi vi ikke har noen god måte å se hvor mye strøm kun selve prosessoren trekker. Tidligere har vi sett på det totale forbruket, men dette lar seg egentlig ikke sammenligne over forskjellige konfigurasjoner og plattformer.

Uansett vil det være grafikkortet som vil være den største strømtyven på et vanlig oppsett. Ønsker du en pekepinn på hvor mye strøm prosessoren kan dra, kan det å se på TDP-tallet være et greit utgangspunkt.

Neste: Skikkelig CPU-ytelse >>>

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen