TEST: Intel Core i7 5960X - Haswell-E

Test Intel Core i7 5960X - Haswell-E

(Bilde: Sindre Eldøy - Hardware.no)

Så rå er Intels nye ytelsesmonster

Nå er den etterlengtede ekstrem-prosessoren lansert.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ytelse: Asus Geforce GTX 680

Vi kjører noen runder i spillet Battlefield 3, hvor vi bruker et Asus Geforce GTX 680-skjermkort. Oppløsningen er 1920 x 1080 piksler, med innstillingene satt til «Ultra».

Her ser vi tydelig at GTX680-skjermkortet er flaskehalsen for spillytelsen blant de kraftigste prosessormodellene, da det kun er 0,6 prosent ytelsesforskjell mellom dagens testprosessor og Intel Core i7 4790K.

I spillet Hitman: Absolution, hvor innstillingene er satt til «Ultra» og 1920 x 1080 som oppløsning, ser vi igjen at det er jevnt mellom de ulike prosessorene.

Overklokking

Intel Core i7 5960X er åpen for overklokking, i likhet med andre Intel-modeller med betegnelsen «X» eller «K» på slutten av produktnavnet, samt spesialutgaven Pentium G3258 Anniversary Edition.

Prosessoren kan enten overklokkes ved å øke prosessorens multiplikator, eller ved å øke systemets bussfrekvens. Øker du multiplikatoren overklokker du kun prosessoren, mens økt bussfrekvens overklokker mange parametre, deriblant systemminnets arbeidsfrekvens.

Etter hvert som prosessorens arbeidsfrekvens økes, må også arbeidsspenningen økes for å opprettholde maskinens stabilitet. Ved å gradvis øke prosessorens multiplikator og arbeidsspenning, endte vi opp med en arbeidsfrekvens på 4,2 GHz med arbeidsspenningen satt til 1,2 volt. Her var det trolig kjøleløsningen (lukket vannkjøling med enkel radiator) som ble den begrensende faktoren for ytterligere overklokking.

Med arbeidsfrekvensen satt til 4,2 GHz, som tilsvarer en økning fra prosessorens standardfrekvens på hele 40 prosent, økte ytelsen i Cinebench 11.5 med 24 prosent.

Bli med til neste side, til konklusjonen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen