TEST: Intel Core i7 5820K

Test Intel Core i7 5820K

(Bilde: Sindre Eldøy - Hardware.no)

Dette er en rå prosessor for den prisbevisste PC-byggeren

Haswell-E-prosessor som ikke koster skjorta.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ytelse: Asus Geforce GTX 680

Vi kjører noen runder i spillet Battlefield 3, hvor vi bruker et Asus Geforce GTX 680-skjermkort. Oppløsningen er 1920 x 1080 piksler, med innstillingene satt til «Ultra».

Her ser vi tydelig at GTX680-skjermkortet er flaskehalsen for spillytelsen blant de kraftigste prosessormodellene, da det er tilnærmet identisk ytelse blant Intels kraftige Core i7-modeller. Du må med andre ord ha en temmelig rå grafikkløsning for å ha bruk for en av de aller kraftigste Intel-prosessorene når det gjelder spilling.

I spillet Hitman: Absolution, hvor innstillingene er satt til «Ultra» og 1920 x 1080 som oppløsning, ser vi igjen at det er jevnt mellom de ulike prosessorene.

Overklokking

Intel Core i7 5820K er åpen for overklokking, i likhet med andre Intel-modeller med betegnelsen «X» eller «K» på slutten av produktnavnet, samt spesialutgaven Pentium G3258 Anniversary Edition.

Prosessoren kan enten overklokkes ved å øke prosessorens multiplikator, eller ved å øke systemets bussfrekvens. Øker du multiplikatoren overklokker du kun prosessorens arbeidsfrekvens, mens økt bussfrekvens overklokker mange parametre, deriblant systemminnets arbeidsfrekvens.

Etter hvert som prosessorens arbeidsfrekvens økes, må også arbeidsspenningen økes for å opprettholde maskinens stabilitet. Ved å gradvis øke prosessorens multiplikator og arbeidsspenning, endte vi opp med en arbeidsfrekvens på 4,3 GHz med arbeidsspenningen satt til 1,325 volt.

Med arbeidsfrekvensen satt til 4,3 GHz, som tilsvarer en økning fra prosessorens standardfrekvens på hele 30 prosent, økte ytelsen i Cinebench 11.5 med 26 prosent.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen