TEST: Intel Core i5-8600K

Test Intel Core i5-8600K

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Intel har funnet sin magiske medisin

Prosessorkjempen slår tilbake med seks kjappe kjerner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ytelse: spill

Ytelse i ren prosessering, som vi altså tok for oss på forrige side, kan ikke direkte relateres til spilling – i hvert fall ikke når vi snakker om spilling med et dedikert grafikkort.

Våre testspill er Deus Ex: Mankind Divided, Dragon Age: Inquisition, Rise of the Tomb Raider og The Witcher 3: Wild Hunt.

Disse ble kjørt med krevende grafikkinnstillinger i Full HD- og 4K-oppløsning, altså 1920 x 1080 og 3840 x 2160 piksler.

Vi har også hatt noen henvendelser om å teste med WQHD-oppløsning, som er 2560 x 1440 piksler. Vi har ikke hatt tid og mulighet til å etterteste dette på samtlige prosessorer, men det har blitt kjørt på noen utvalgte plattformer.

Vi har som vanlig også med syntetiske tester i form av VRMark og 3DMark. Sistnevnte testsuite har også fått en nykommer i form av 3DMark Time Spy Extreme, som ifølge utviklerne i Futuremark er verdens første spillbenchmark med både DirectX 12 og 4K-oppløsning.

Videre skal Extreme-utgaven være tre ganger så belastende for CPU-en som den vanlige Time Spy, og lar samtidig prosessorene utnytte mer avanserte instruksjonssett som AVX2. Det skal også være lagt opp til å i større grad utnytte det fulle potensialet i prosessorer med åtte eller flere kjerner.

Derfor håper vi på å se en klarere differensiering mellom prosessorer med mange kontra få kjerner med dette testløpet.

For å illustrere dette klarere har vi skilt ut nettopp Time Spy Extreme-resultatene i en egen graf og notert oss både totalsum og ren CPU-score. Også her har vi tatt oss bryet med å etterteste med en del aktuelle prosessorer, men ikke alle er med.

Time Spy Extreme skal for øvrig bli allment tilgjengelig den 11. oktober.

Vi har ingenting å utsette på spillytelsen hos Core i5-8600K, men uten spill som i større grad utnytter flere kjerner eller tråder er det heller ikke noe å tjene på å ha denne prosessoren kontra forgjengeren Core i5-7600K.

Uansett er forskjellen opp eller ned til AMDs prosessorer – i hvert fall med spillene og grafikkortet vi tester med – stort sett såpass beskjeden at du ikke vil merke noen praktisk forskjell.

Vi nevner at vi har brukt tallene vi fikk med AMD Ryzen Threadripper-prosessorene i spillkompatibilitetsmodus for Deus Ex: Mankind Divided med Full HD-oppløsning.

3DMark legger mer vekt på prosessorytelsen og kjerner enn de fleste spill, og derfor kommer prosessorene med mange kjerner og tråder også høyest opp på lista. Men prisen tatt i betraktning gjør Core i5-8600K en jevnt over god figur – der det er store forskjeller, er det også i flere tilfeller dyrere CPU-er den blir slått av.

Også i VRMark er har vi tatt resultatene for Threadripper-prosessorene i spillkompatibilitetsmodus.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen