TEST: Intel Core i5-8600K

Test Intel Core i5-8600K

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Intel har funnet sin magiske medisin

Prosessorkjempen slår tilbake med seks kjappe kjerner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Coffee Lake-prosessorene krever som nevnt det nye brikkesettet Z370, som foruten å legge til rette for flere kjerner og raskere offisiell minnehastighet ikke bidrar med så mye annet nytt.

Sammenlignet med Z170 for Skylake har vi nå riktignok fått Optane-støtte og opptil 24 PCIe-baner, men dette var da også på plass hos Z270 for Kaby Lake.

Få gjerne med deg vår guide til brikkesett for Kaby Lake og Skylake for flere detaljer rundt dette.

MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC med Intel Core i5-8600K.
MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC med Intel Core i5-8600K. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

I vår test av Intel Core i5-8600K benyttet vi oss av et hovedkort fra MSI: Z370 Gaming Pro Carbon AC, som betyr at du her både får frekke karbonfiberdetaljer og medfølgende trådløst nettverkskort.

Kortet har støtte for alskens RGB-belysning, kommer med USB 3.1 Gen 2, har plass til to M.2-SSD-er (SATA- eller PCIe), eventuelt Optane-pinner, og fire RAM-moduler.

Her har du også gode muligheter for et oppsett med SLI/CrossFire, men i motsetning til hos Intels ekstremplattformer vil kun ett av disse kortene by på samtlige 16 PCIe 3.0-baner.

Testoppsett

Våre rutiner for testing av prosessorer ble endret da vi mot sommeren i fjor testet Intels daværende toppmodell Intel Core i7-6950X.

Da adopterte vi noen av testrutinene som benyttes når vi tester bærbare og stasjonære PC-er, og ga i tillegg vårt nye prosessortestoppsett et GeForce GTX 1080 fra Nvidia.

Nå har riktignok en Ti-versjon kommet, men enn så lenge holder vi oss til standardutgaven.

Spilltestene tok vi da også fra det nyeste oppsettet for testing av grafikkort.

Hovedkortet som ble brukt under testen var altså det nevnte Z370 Gaming Pro Carbon AC, utstyrt med 4 x 8 GB RAM i form av Vengeance LPX DDR4-moduler fra Corsair. Minnehastigheten ble satt til de offisielle 2666 MHz.

Kjølingen av prosessoren ble gjort med det lukkede vannkjølingssettet Cooler Master MasterLiquid 240, mens en 1200 watts strømforsyning fra Corsair kunne levere mer enn nok strøm.

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen