TEST: Intel Core i5 4690K

Test Intel Core i5 4690K

(Bilde: Intel)

Knallsterk folkeprosessor

Leverer enormt mye ytelse for pengene ved overklokking.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Allsidig bruksområde

Intel Core i5 4690K er en glimrende prosessor for deg som skal bygge en kraftig maskin som ikke koster skjorta. Dagens testprodukt leverer nemlig god ytelse i alle vanlige oppgaver, enten de drar nytte av få eller mange kjerner. Kombinert med et kraftig skjermkort har du dessuten et solid utgangspunkt for en kraftig spillmaskin.

Skal maskinen ikke brukes til spilling, vil du klare deg helt fint med prosessorens integrerte grafikkløsning kalt Intel HD 4600.

Dagens testprosessor er tilnærmet lik modellen Intel Core i5 4690, som vi har testet tidligere. De eneste forskjellene er at dagens testmodell mangler støtte for noen funksjoner som hovedsakelig er relevante for proffbrukere, men til gjengjeld er åpen for overklokking.

Intel Core i5 4690K er nemlig en «Devil’s Canyon»-modell som har åpen multiplikator for enkel overklokking, samt forbedringer i prosessorkjernens varmespreder. Arbeidsfrekvensen på vårt testeksemplar kunne enkelt overklokkes til 4,4 GHz, som gav en forbedring i våre prosesseringstester på mellom 9 og 19 prosent.

Et naturlig prosessorvalg

Anbefales: Intel Core i5 4690. Foto: Intel.
Anbefales: Intel Core i5 4690K. Foto: Intel.

Intel Core i5 4690K koster i skrivende stund rundt 1800 kroner. Den er dermed ikke blant de billigste prosessorene for LGA1150-sokkelen, men tilbyr likevel svært høy ytelse for pengene.

Kombinert med gode muligheter for overklokking, er dagens testprosessor i skrivende stund blant våre sterkeste anbefalinger om du er på jakt etter god prosessorytelse til en overkommelig prislapp.

AMDs nærmeste konkurrent til dagens testprosessor er åttekjernen FX-8370. Med lavere strømforbruk, høyere ytelse per prosessorkjerne og integrert grafikkløsning vil vi imidlertid si at dagens testprosessor er det sterkeste alternativet.

Synes du dagens testmodell er spennende, men er villig til å betale mer for enda bedre ytelse, vil vi anbefale deg å se på storebror Core i7 4790K eller LGA2011-3-plattformens sekskjernemodell Core i7 5820K.

Billigste pris på Core i5 4690K finner du her »

Vil du vite hvordan Intel lager prosessorene sine?
Vi besøkte selskapet for å se hvordan de gjør det »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen