TEST: Huawei P9

Test Huawei P9

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Innmaten matcher de beste på markedet, men P9 har en prislapp ingen andre kan slå.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For noen dager siden slapp Huawei sin nye toppmodell P9. Telefonen har 5,2 tommer stor skjerm, en relativt fornuftig pris og kommer i salg nå den 15. April. Mobilsjef hos Huawei, Richard Yu, var som vanlig både karismatisk og litt skrytete på scenen. Men så har også selskapet han leder vokst fra knøttestørrelse på mobilmarkedet til verdens tredje største i markedsandel på kort tid. Huawei har litt å skryte av, men lever telefonen opp til skrytet?

Flott byggekvalitet

Den er bygget i aluminium, og den er syltynn. Under sju millimeter tykkelse er ikke hverdagskost for en mobiltelefon. Samtidig føles den meget solid i hånden. Den er også god å holde i med avrundede kanter.

Huawei P9

Størrelse: 14,5 x 7,05 x 0,695 cm
Vekt: 144 gram
Skjerm: 5,2 tommer, 1080p, 2,5D-glass, LCD IPS
Maskinvare: Kirin 955, Octa Core, 4 x Cortex A72@2,5 GHz + 4 x Cortex A53@1,8 GHz, 3 eller 4 GB RAM (avhenging av lagringsplass)
Lagringsplass: 32 eller 64 GB
Operativsystem: Android 6.0, EMUI 4.1 (Huaweis eget menyskall)
Teknologi: Dybdefølsom fingeravtrykksleser
Kamera: To kamera på 12 megapiksler hver, det ene fotograferer gråtoner, Leica-optikk, manuelle innstillinger og RAW-opptak
Batteri: 3 000 mAh
Pris: Rundt 5500 kroner, en plussmodell med større skjerm og noe heftigere spesifikasjoner kommer litt senere.
 

Skjermen er såkalt 2,5D. Det betyr at glasset buer svakt ut mot kantene av telefonene. Det har de siste årene blitt en enkel og pen måte å heve kvalitetsinntrykket for mange telefoner. Det koster ikke allverden å få til, så også rimeligere modeller har dratt nytte av dette grepet.

På baksiden av telefonen har den et dobbelt kamera. Dermed ser den på sett og vis like snodig ut som LGs G5. Men de to har vidt forskjellige måter å bruke de to kameraene på. Det skal vi komme tilbake til.

En ålreit ting som Huawei gjorde et stort poeng av under lanseringen er at kameralinsene ikke stikker ut. De går i flukt med chassiset forøvrig, og dermed er telefonen så godt som flat på baksiden, med unntak for søkket der fingerleseren skjuler seg.

En flott full-HD-skjerm pryder fronten av telefonen, og her er ingen fysiske snarveisfelt eller knapper på forsiden.

Slik ser Huawei P9 ut på baksiden. Ved første øyekast er det ikke så mye som skiller den fra andre aluminiumstelefoner, men de to linsene vitner om at den ikke er som alle andre.
Slik ser Huawei P9 ut på baksiden. Ved første øyekast er det ikke så mye som skiller den fra andre aluminiumstelefoner, men de to linsene vitner om at den ikke er som alle andre. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Egendesignede menyer som flyter godt

Oppå skjermen er det Huaweis Emotion UI som kjører, eller EMUI, som kineserne forkorter det. I bunnen ligger Android. Designmessig er det gjort store endringer her, og appskuffen er for eksempel borte, til fordel for apper spredt utover hjemmeskjermene. Det kan bli litt rotete, og er kanskje ikke for alle. Men det fungerer helt greit.

Hastigheten på navigasjon inn og ut av apper er upåklagelig. Det er Huaweis egen Kirin 955-brikke som gjør jobben under skjermen, og den er en forholdsvis imponerende størrelse. Vi skal se nærmere på det i ytelsestestene senere i testen.

Huaweis EMUI skiller seg kraftig fra vanlige Android-menyer, både grafisk og i oppbygning. Men de er likevel enkle og raske å bruke.
Huaweis EMUI skiller seg kraftig fra vanlige Android-menyer, både grafisk og i oppbygning. Men de er likevel enkle og raske å bruke. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Telefonen skal ellers ha god batteritid, ifølge Huawei. Den skal tåle halvannen dag med tung bruk, ifølge Huawei-sjefen. Men batteristørrelsen er ikke den saftigste - naturlig nok i en så tynn telefon. Så har Richard Yu sine ord i behold her?

I løpet av uken har telefonen vært med på flere reiser, og den har overtatt oppgaven som hovedtelefon etter LGs G5 som vi testet nå på mandag. Bli med videre, så får du se om det positive førsteinntrykket holder.

Prisguide.no er en kommersiell partner til Mediehuset Tek. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen