TEST: Huawei P9 Lite Mini

Test Huawei P9 Lite Mini

(Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

P9 Lite Mini sliter med å tukte Motorolas G5-serie

Men designet er noen hakk finere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Huaweis P9 Lite Mini er en forholdsvis kompakt og billig tass av en mobiltelefon. Metalldesign og svakt buede skjermkanter gjør dette til en av de lekrere telefonene du kan kjøpe til rundt 1800 kroner, men hvordan er den å bruke?

Huawei har alltid vært ganske gode på rimelige mobiltelefoner, noe de senest beviste med P10 Lite for en liten stund siden.

I praksis er den ganske middels. Og igjen er det Motorolas fantastiske G5-modeller som ødelegger inntrykket litt. De er rett og slett for gode for de fleste av sine konkurrenter.

Litt lyssvak skjerm

Huawei P9 Lite Mini

Størrelse: 14,35 x 7,1 x 0,81 cm
Vekt: 145 gram
Skjerm: 5 tommer, LCD IPS, 1280 x 720 piksler
Maskinvare: Snapdragon 425, 4 x Cortex-A53 @ 1.4 GHz,, 2 GB minne (RAM), Adreno 308 GPU
Lagringsplass: 16 GB (10 GB tilgjengelig), plass for MicroSD
Operativsystem: Android 7.0 + EMUI 5.1, siste sikkerhetspatch september 2017
Teknologi: 
Kamera: 13 MP, autofokus
Selfie: 5 MP
Batteri: 3000 mAh
Pris: 1800 kroner

Men tilbake til Huawei-modellen jeg har foran meg.

Telefonen er forholdsvis avstøtende mot fingeravtrykk, og skitt og lort setter seg ikke fast over tid slik at telefonen blir vanskelig å gjøre ren. Den samler imidlertid fingermerker litt kjappere enn mobilene som er aller best på dette området.

Skjermen er fem tommer stor, noe som kunne gjort denne telefonen ganske kompakt. Men forholdsvis store rammer både under, over og på sidene av skjermen gjør at P9 Lite Mini slett ikke er så mini som den kunne vært. Samtidig er prisklassen lav, så noe stort å trekke for er ikke dette.

Litt mer irriterende er det at skjermen ikke er så lyssterk som den gjerne skulle vært. Den fungerer utmerket innendørs, men når solsesongen igjen dukker opp kan det by på trøbbel. Oppløsningen er heller ikke den høyeste tilgjengelige i prisklassen.

Det er en forholdsvis pen telefon til 1800 kroner dette her. Hadde bare brukeropplevelsen vært like god. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nuppete ytelse

Det største irritasjonsmomentet, og det som gjør P9 Lite Mini til et bare måtelig godt kjøp etter min mening, er den opplevde ytelsen. Det er en helt grei mobilprosessor på innsiden av telefonen, men menyene støter av og til på sirup, og ventetider og små skjønnhetsfeil i det som presenteres dukker opp støtt og stadig.

Slike irritasjonsmomenter slipper man om man går etter de beste modellene i samme prisklasse, der Moto G5 har vært en konstant i året som har gått, med klokkerein ytelse selv om spesifikasjonene er omtrent de samme.

Telefonen fungerer noenlunde bra til hovedformålet: ringing og meldinger. Men litt lavt volum under samtale og fra ringehøyttaleren gjør at den egner seg dårlig for deg som jobber på et bråkete sted.

Kameraet er ikke det beste, men noen ganger imponerer det. Litt irriterende er det at kameralinsen er så tett på kanten av telefonen at fingrene lett kommer med. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Middels kamera for klassen

Kameraet tar noenlunde greie bilder, men sliter en del med støy og bevegelsesuskarphet. Innendørs og i godt lys hender det seg at bildene blir litt blasse selv om kameraet er rent og fotoforholdene er gode.

Til sist har vi mengden lagringsplass, som er litt sparsom. Du får bare 10 gigabyte tilgjengelig plass på denne telefonen, og bør derfor kjøpe et minnekort ved siden av om valget faller på denne.

Alt i alt fikk jeg et bedre førsteinntrykk av denne telefonen enn den klarte å levere over en tids bruk. Prisen er ikke spesielt høy, så det er lett å la den slippe unna med en del av småplukket. Men når det finnes knallbra alternativ på markedet havner denne likevel i skyggen.

Les testen av erkekonkurrenten, Moto G5 her »

Gode alternativ til P9 Lite Mini

Motorola Moto G5

Den uslåelige

Motorola Moto G5

Moto G5 byr på nær kompromissløs ytelse. Det er spesielt imponerende ettersom den er full av kompromiss på innsiden, og ikke spesielt mye bedre utstyrt enn Huaweien. Det er først og fremst ytelse som aldri stopper opp som gjør G5 så imponerende, men ta med en flott full-HD-skjerm, ren Android og et ålreit kamera og du har en super pakke. Den er faktisk litt billigere enn P9 Lite Mini også.

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Litt dyrere, for kameraets del

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Moto G5 Plus har både kraftigere muskler på innsiden og et meget godt kamera på baksiden. Prismessig ligger den rundt 700 kroner over Huaweien til vanlig, men er titt og ofte å se ned i 2000 kroner. Hopp uti det om du trenger superkameraet, eller vent på et knalltilbud hvis det ikke er bråhast.

Xiaomi Mi A1 64GB

Kineser med helt ren Android

Xiaomi Mi A1 64GB

Xiaomi er ikke et dagligdags syn på norske gater, men den kinesiske produsenten blir bare flinkere og flinkere. Og Mi A1 leveres med helt ren Android rett fra Google, samtidig som kamera og opplevd ytelse begge er supre. Den koster rundt 500 kroner mer enn P9 Lite Mini, men det gjør den seg fortjent til.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Gå til side

6/10
Helt greit

Huawei P9 Lite Mini

"P9 Lite Mini er lekker, men i treigeste laget."

Fordeler

  • Flott design
  • Plass for minnekort
  • Mange funksjoner
  • Middels kamera for prisklassen

Ting å tenke på

  • Aldrende Android
  • Tidvis treg brukeropplevelse
  • Skjermen kunne vært mer lyssterk
  • Middels kamera for prisklassen
  • Lite tilgjengelig lagringsplass
  • Du finner full-HD-skjermer i billigere telefoner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen