Huawei P8 Lite fremstår på mange måter som et flaggskip til halv pris. Men den har noen irriterende feil som gjør at den ikke når opp.

Test Huawei P8 Lite

Huawei P8 Lite fremstår på mange måter som et flaggskip til halv pris. Men den har noen irriterende feil som gjør at den ikke når opp. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

En velbygget og rask telefon til fornuftig pris

Men den har én stor ulempe.

Huawei P8 Lite

Størrelse: 14,3 x 7,06 x 0,77 cm
Vekt: 131 gram
Skjerm: 5 tommer, 1280 x 720 piksler, IPS
Maskinvare: HiSilicon Kirin 620, 8 x Cortex A53 @ 1,2 GHz, 2 GB RAM, Mali450MP4 GPU
Lagringsplass: 16 GB intern, rundt 8 GB ledig, plass for minnekort eller ekstra SIM-kort
Operativsystem: Android 5.0.2 Lollipop + Huawei Emotion UI 3.1
Teknologi: Glonass, støykansellering under samtale
Kamera: 13 megapiksler, totonet LED-blits, HDR
Batteri: 2200 mAh
Pris: Rundt 2500 kroner

Huawei er et merke som de seneste årene har slått seg opp på gradvis heftigere telefonmodeller. I kombinasjon med fordelaktige priser har merket bygget opp, og leverer nå fullblods toppmodeller på linje med konkurrentene som har holdt på noen år lenger.

Allerede i navnet Huawei P8 Lite forstår vi at dette er en telefon som er basert på en annen modell. Toppmodellen P8 testet vi for noen uker siden, og telefonen imponerte på mange områder. Som vi ofte ser i kompakt- og minimodeller, er også Huawei P8 Lite en telefon der det er gjort store innsparinger sammenliknet med toppmodellen. Men på papiret ser det ut til at vi kan leve med innsparingene, og med en prislapp på omtrent halvparten av storebror, er P8 Lite en veldig spennende telefon.

Oppdatert: Da vi testet denne telefonen tidligere i måneden fungerte ikke Netflix eller HBO Nordic tilfredsstillende på vårt testeksemplar. Nå varsler Huawei at det kommer en oppdatering der Netflix-problemene er borte. HBOs tjenester skal også fungere godt i den nye programvaren. Oppdateringen skal være på plass neste uke, altså mellom 3. og 9. august. Vi installerer den når den kommer og oppdaterer testen ytterligere så fort vi har fått bekreftet at alt virker.

Der Huawei P8 består nesten utelukkende av glass og metall, har P8 Lite en bakside i plast. Ellers har også den en metallramme og en forside helt dekket i glass. Den er litt avrundet langs kantene, men det er likevel mulig at noen vil synes den er litt vond og kantete å holde i. Størrelsesmessig er den midt på treet sammenliknet med de andre kraftmobilene på det norske markedet, og den føles heller ikke mindre solid.

Skjermen er en 5 tommer stor HD-skjerm med 720p-oppløsning. Både farger, lys og innsynsvinkel er gode nok her. Og i utgangspunktet burde oppløsningen også være tilstrekkelig. Likevel opplever vi skjermen som bittelitt pikselert, uten at vi helt vet hvorfor. Vi har sett skarpere skjermer enn dette med tilsvarende spesifikasjoner.

Langs høyre side på telefonen finner du det som er av knapper og luker. Den ene luken kan brukes enten til et ekstra SIM-kort eller som minnekortplass.
Langs høyre side på telefonen finner du det som er av knapper og luker. Den ene luken kan brukes enten til et ekstra SIM-kort eller som minnekortplass. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Men når alt kommer til alt er ikke dette en katastrofe for en telefon til rundt 2500 kroner. Skjermen er god nok, men ikke den beste i sin prisklasse. På renspikket bildekvalitet opplever vi Microsofts Lumia 640 som vel så god, selv om den taper på lysstyrke. Da  snakker vi om en telefon som er enda tusen kroner billigere. I samme prisområde som P8 Lite finner vi også Sony Xperia M4 Aqua, som også har en vesentlig bedre skjerm. Men skjerm er ikke alt, og P8 Lite kan ha andre fordeler.

Originalen er i utelukkende metall og glass. Lite-versjonen har plast på baksiden, men føles likevel svært solid bygget.
Originalen er i utelukkende metall og glass. Lite-versjonen har plast på baksiden, men føles likevel svært solid bygget. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Avhengig av hvordan du ser på det kan det hende at en av disse fordelene er er å finne i menysystemet. Kinesiske mobilprodusenter har nemlig en tendens til å gjøre svært store endringer. Huaweis Emotion UI har blitt både stilig og annerledes etter hvert, og det er også både raskt og intuitivt.

Her er appmenyen borte, til fordel for en rekke hjemmeskjermer som rommer samtlige appikoner du har. Vi ser også store endringer så som tidslinjebaserte varslinger, og en meldingsinnboks som henter ansikter fra det du har satt opp av tjenester.

Ulempen med en såpass omfattende tilpasning av Android, er at det kan ta ekstra lang tid å oppdatere operativsystemet.

Heng med oss videre til neste side, så skal vi gå nærmere inn på hvordan Huawei P8 Lite er å bruke »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen