TEST: Huawei P20 Pro

Test Huawei P20 Pro

(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

P20 Pro rykker forbi iPhone X og Galaxy S9

Design, kamera og eviglang batteritid i en oppdatert mobil - Huawei har hoppet opp til den gjeveste divisjonen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er lite nye toppmodeller kappes hardere om enn kamera for tiden, men vanligvis er forskjellene små.

Med Huaweis nye P20 Pro nærmest parkeres konkurrentene.

Det er mye å si om denne telefonen, men det viktigste handler om kameraet. For der har den kinesiske mobilprodusenten virkelig gjort noen stormskritt.

Spesifikasjonene er imponerende, men det er de ofte. Det som ikke er like vanlig er at vi merker store forskjeller fra én generasjon til den neste.

Dette er et sammendrag. Les hele testen >>

Du vet at bildet blir bra

Huawei P20 Pro

Størrelse: 15,5 x 7,39 x 0,78 cm
Vekt: 180 gram
Skjerm: 6,1 tommer, OLED, 2240 x 1080 piksler
Maskinvare: HiSilicon Kirin 970, åtte kjerner (4x Cortex A73@2,4 GHz + 4x Cortex A53@1,8 GHz), Mali G72 MP12 GPU, 6 GB RAM
Lagringsplass: 128 GB, ikke plass for minnekort
Operativsystem: Android 8.1 + Emui 8.1
Teknologi: 
Kamera: 40 + 20 + 8 MP, 5X tapsfri zoom (3x optisk + digital), Leica-optikk, f/1.6, portrettmodus, 6-aksers stabilisering og inntil 5 sekunder håndholdt eksponering i nattmodus, 4K-video
Selfie: 24 MP, f/2.0
Batteri: 4000 mAh, hurtiglading
Pris: 8490 kroner, salg starter 16. april, i forhåndssalg nå (oppdaterte priser hos Prisjakt)

Det som gjør P20 Pro til en mobilrevolusjon er at den med bare automatikk nesten alltid og uansett situasjon kan ta et godt bilde. Den gir deg tryggheten til å knipse i vei og la det stå til, der andre telefoner ofte ikke en gang fiskes opp av lommen fordi det er lett å se at de vil komme til kort under rådende forhold.

Noe av det mest imponerende her er måten nattmodusen kan sanke lys i flere sekunder uten at du trenger å sette fra deg mobilen i et stativ. Det blir virkelig imponerende bilder av løsningen, og den er overraskende smart laget, siden bevegelige objekter i bildene ikke blir klint utover.

Telefonen tar også særdeles gode bilder i dagslys, selv om det er en langt mindre krevende og imponerende disiplin. Det som likevel er særdeles hyggelig er at den kan gi deg 3x optisk zoom eller 5x såkalt hybridzoom - det er nok til å komme mye nærmere det du forsøker å ta bilder av.

Det er egentlig ikke mulig å trekke frem noen dårlige sider for P20 Pro-kameraet.

Det er en mengde funksjoner i kameraet, og vi rekker ikke å gå gjennom alle. Men ta en titt på bildespesialen vår, eller gå til neste side for å lese hele testen og se flere eksempelbilder »

De forrige to telefonene som sto for like store sprang i kvalitet og nye mobilkameraidéer som P20 Pro var henholdsvis Samsung Galaxy S7 for to år siden og Nokia Lumia 1020 i 2013. Førstnevnte gjorde mobilfoto i mørket langt lettere å få til mens Lumia 1020 mer eller mindre var et direkte frempek mot denne mobilen, med mange av de samme idéene under panseret.

Flott design og stort batteri

Stor og tilnærmet rammeløs skjerm hører til i en toppmobil i 2018. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ved siden av kamera er det et par andre ting som opptar deg og meg når vi kjøper mobil; design og batteritid. Greit, sistnevnte er kanskje i hovedsak noe vi klager over etter at mobilen er kjøpt, men vi er likevel opptatt av det.

Huawei P20 Pro har en svært uvanlig fargevariant som graderes fra blått til lilla, og sammen med glassdesignen er resultatet både lekkert og iøynefallende. Pass bare på at du ikke legger den på armlenet på sofaen. P20 Pro er så glatt at den kan gli ned fra hva som helst.

At P20 Pro er så vanvittig god til å fange akkurat det du ser uten at du trenger å være kameraekspert er en hel liten mobilrevolusjon. Her er det to ulike toner gatelys som er fanget i en flere sekunder lang eksponering. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Et digert batteri på 4000 mAh betyr at den forsiktige mobilbrukeren har strøm i dagevis, og at den krevende brukeren kan lade annenhver kveld. Telefonen bruker knapt strøm når den ligger i ro. Skulle du ha glemt å lade den vil en halvtimes lading gi deg mer enn halvfullt batteri.

Telefonen er ellers god som telefon, med bra lyd under samtaler. Den er flott å se film eller spille på og det er i det hele tatt lite den ikke får til.

Men ulempene, da?

Det er noen ulemper her, men ikke mange. Enkelte kunne ønsket seg trådløs lading, mens andre vil synes det er irriterende at smartklokker flest er litt kronglete å sette opp gjennom alle tillatelsene og bryterne som må stå riktig. Men de fungerer fint og stabilt med telefonen.

Fordelene P20 Pro byr på langt overgår de få ulempene den har. I hvert fall om du er ivrig mobilknipser. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Noen vil trekke frem at Huawei har pakket inn maskinvaren fra Mate 10 Pro på ny, og dermed ikke gir oss et nytt hastighetshopp på samme måte som siste bukett iPhoner gjorde.

Alt i alt er dette for en stor del bagateller med tanke på kvantespranget dette mobilkameraet utgjør. Den vanskeligste vurderingen i denne testen har egentlig vært denne:

Hva er mest verdt av sikkerhetsløsninger som gjemmer seg helt, i form av FaceID på iPhone X, og et kamera som banker alt annet ned i støvlene som man får her?

Det kan hende du er uenig med oss i vurderingen. Den var ikke lett for oss heller. Men mobilkameraforbedringer av denne typen her er ikke hverdags. De kommer ikke hvert år en gang. Og derfor lar vi iPhone X få gi stafettpinnen videre til Huawei P20 Pro på vår topp 10-liste.

Prisen for P20 Pro er det heller ikke så mye å si på, selv om 8500 kroner på ingen måte er budsjettvennlig. Ser vi til Samsung koster deres S9-modeller henholdsvis 8800 og 9800 kroner, der den dyreste er mest sammenliknbar med denne. iPhone X koster rett over 10 000 kroner.

Dette var et sammendrag. Vil du se flere bilder eller vite mer om P20 Pro finner du hele testen på neste side »

Alternativer til Huawei P20 Pro

Apple iPhone X (10) 64 GB

Bytt kameraet i ansiktsgjenkjenning

Apple iPhone X (10) 64 GB

Selv om P20 Pro også har en form for ansiktsgjenkjenning er den ingenting mot den raske og forholdsvis sikre FaceID-løsningen i iPhone X. I tillegg har Apples telefon også sløyfet skjermkanter i bånn. Stor skjerm i en enda mer kompakt telefon altså. Noen av kamerafunksjonene er Apple også bedre på, slik som portrettmodusen der du kan sette lyssetting selv. Hvis du er opptatt av programvare er App Store litt fyldigere på påkostede kvalitetstitler enn Google Play er.

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB

Samsungs nyeste hit

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB

Galaxy S9+ er den heftigste av S9-modellene, og den eneste med to kamera og tele-funksjon på baksiden. Den har lekker design og har fått flyttet fingerleseren under kameraet. I tillegg har kameraet fått justerbar iris og både zoomobjektivet og det vanlige er stabilisert. Antakeligvis markedets beste kameratelefon før Huawei P20 Pro. Men svært dyr sammenliknet med nesten like gode Galaxy S8+.

Samsung Galaxy S8

Fjorårs-Samsungen

Samsung Galaxy S8

For deg som bare vil ha en særdeles god kameratelefon uten å betale for mye. S8-modellene har ekstremt gode kamera, men siden de er fjorårsmodeller kan du innimellom få tak i dem fra rundt 5000 kroner for den minste eller tusingen mer for den største. På sitt billigste er disse antakeligvis den beste verdien du får i en mobiltelefon i dag.

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Gå til side

10/10
Fantastisk

Topp 10

#8 av 10

Se hele Topp 10 »

Huawei P20 Pro Dual SIM

"P20 Pro er uslåelig på mobilfoto og jevngod med de beste på omtrent alt annet."

Fordeler

 • Det beste mobilkameraet
 • Svært god batteritid
 • Rask og fin menyytelse
 • Kjører fersk Android (8.1)
 • Godt selfiekamera
 • Flott design
 • Masse innebygget lagring (128 GB)
 • Plass for to samtidige SIM
 • Vanntett

Ting å tenke på

 • Ikke plass for minnekort
 • Fingerleser litt trangt plassert under skjermen
 • Veldig glatt telefon
 • Noen særheter på Bluetooth

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen