TEST: Huawei Nova Plus

Test Huawei Nova Plus

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Huawei Nova Plus er definitivt en av de bedre telefonene du kan kjøpe for 4000 kroner

Men den sterkeste konkurransen er dem selv.

For en tid tilbake lanserte Huawei Nova-serien. En helt ny serie telefoner som skal by på ytelse og design for relativt lite penger. Nova Plus, den største av de to, skal koste rundt 4000 kroner, og har helt ålreite spesifikasjoner uten at den når opp til flaggskipnivå.

Huawei Nova Plus

Størrelse: 15,18 x 7,57 x 0,73 cm
Vekt: 160 gram
Skjerm: 5,5 tommer IPS LCD, 1920 x 1080 piksler
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 625, åtte kjerner, Cortex A53@2.0 GHz, 3 GB RAM, Adreno 506 GPU
Lagringsplass: 32 GB (rundt 24 ledig), plass for MicroSD-kort
Operativsystem: Android 6 Marshmallow + EMUI 4.1
Teknologi: Fingeravtrykksleser som blant annet leser dybden i fingeravtrykkene
Kamera: 16 MP, optisk bildestabilisering, totoneblits
Batteri: 3340 mAh, støtter Quick Charge
Pris: Rundt 4000 kroner

Huawei har allerede noen av de aller sterkeste telefonene rundt denne prisen, med både Honor 8-modellene og sin egen toppmodell, P9, som vaker rundt i området mellom 4000 og 5000 kroner. Er Nova Plus det som mangler i «stigen»?

Modellen er laget nesten utelukkende i glass og aluminium, med unntak av antennebåndene i rammen og to små felt på baksiden. Den føles svært så solid, og har nok høyere sjanse for å overleve et fall enn sine glassdekkede slektninger, der nevnte Honor 8 er en slik.

Godt sammenskrudd

Rent kvalitetsmessig virker den godt sammenskrudd, uten de små åpningene og knirket vi av og til opplever i enklere og rimeligere telefoner.

En stor skjerm ser ut til å dekke nesten hele forsiden. I realiteten er det nok en ramme under glasset, så for deg som misliker skjermrammer er Nova Plus littegranne lur av seg. Vi snakker uansett ikke om voldsomme rammer, men snarere noen millimeter på hver side av skjermen, og omtrent slik vi er vant til fra mobiler flest.

Bildekvaliteten er forøvrig veldig fin, men skjermen kunne kanskje vært mer lyssterk.

Mange av Huaweis egne funksjoner hever inntrykket, men designen skiller seg mye fra Googles opprinnelige Android-menyer. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Noen kruttønne av en mobiltelefon er ikke dette, men den er rask nok. I menyene er det vanskelig å merke at dette er en telefon et lite stykke ned på Huaweis rangstige. Det er først og fremst ytelsestester og muligens enkelte spill som avslører det. Alle jeg har installert i testperioden har virket fint.

Les mer om ytelse og funksjonalitet på side 2 »

Nyttige funksjoner og godt kamera

Nova Plus er pen å se til, men kanskje litt kjedelig i designveien? Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En rekke av Huaweis triveligste funksjoner følger med her. Blant annet er fingerleseren lynrask, og den kan brukes som pekeplate til å bla gjennom bilder eller trekke ned varslingsmenyen. Hvis du vil kan telefonen skru seg av om natten, og på igjen om morgenen. Helt automatisk. Setter du en alarm tidligere enn telefonen har planer om å skru seg på slår den seg likevel på automatisk.

Å skru av telefonen om natten kan strekke batteritiden lenger enn ellers, og det er også verdt å nevne at dette fra før er en av Nova Plus' styrker. Den holder stort sett i opp mot to døgn med forholdsvis mye bruk.

Telefonen har ellers et veldig trivelig kamera på baksiden. Det har optisk stabilisering som skal motvirke bevegelsene du gjør når du holder telefonen. Det er spesielt viktig når mørket faller på og kameraet trenger lenger eksponeringstid. Bildene blir jevnt over gode, og selv om telefonen ikke klarer seg fullt så godt som de beste når det virkelig mørkner, har kameraet andre kvaliteter. Bedre ytelse i sterkt motlys enn noen av de beste mobilkameraene er blant disse.

Se bildene vi tok med Huawei Nova Plus på side 2 »

Til slutt

Huawei Nova Plus er definitivt en av de bedre telefonene du kan kjøpe for 4000 kroner. Men samtidig kommer dens aller sterkeste konkurranse fra Huawei selv, i form av modellene P9 og Honor 8.

Begge de andre Huawei-modellene har noe Nova Plus ikke har, nemlig en design som skiller seg litt ut i mobilbutikkene.

Det er fryktelig få ting å sette fingeren på med Nova Plus. Den er godt nok utstyrt på maskinvarefronten, den har solid batteritid og fin byggekvalitet. Et stort batteri, generelt smarte løsninger og et supert kamera trekker også opp. Men til prisen er likevel ikke dette så godt egnet til å imponere, når man vet at Huaweis andre toppmobiler ikke er mye dyrere, har enda heftigere innmat og design som skiller seg i hvert fall litt fra den jevne hop av aluminiumsrektangler i butikkhyllen.

Det er også verdt å nevne at Nova Plus har en lillebror. Den heter bare Nova, og har svakere kamera og mindre skjermstørrelse, men prisen ligger også her på 4000 kroner.

Anbefalte alternativer til Huawei Nova Plus

Huawei Honor 8 32GB

Huaweis glasstelefon

Huawei Honor 8 32GB

Til omtrent samme pris som Nova Plus kan du få Honor 8 som har raskere maskinvare og langt mer iøynefallende design. Den har også dobbelt kamera som skal kunne heve bildekvaliteten i visse situasjoner. Generelt sett en vel så god telefon som Nova Plus, men også en mer knuselig variant.

Les testen av Huawei Honor 8 her »

Huawei P9

Huaweis toppmodell

Huawei P9

Huawei P9 koster rundt 600 kroner mer enn Nova Plus, og den har både en litt mer eksklusiv design og kraftigere maskinvare på innsiden. Kameramessig er den på sett og vis originalen til Honor 8, men den har i tillegg Leica-merket ekstrafunksjonalitet i menyene.

Les testen av Huawei P9 her »

Samsung Galaxy S7 32GB

Samsungs kamerakonge

Samsung Galaxy S7 32GB

Kveldsytelsen på kameraet i Galaxy S7 er fortsatt ikke forbigått av konkurrentene, nå et drøyt halvår etter lanseringen. Men prisene har gått ned siden den var ny, og de inkluderer en vanntett telefon som også er lynende rask i bruk. Den koster 1500 kroner mer enn Nova Plus, men er verdt å vurdere om du vil ha markedets beste mobilkamera.

Les testen av Samsung Galaxy S7 her »

Motorola Moto G4 Plus

Motorolas rimelige alternativ

Motorola Moto G4 Plus

Stadig flere telefoner havner i prisklassen mellom 4000 og 5000 kroner. Da blir det bare desto mer imponerende at Moto G4 Plus koster under 2500 kroner og gir deg både sammenliknbar innmat og ytelse. I motsetning til de andre alternativene bytter Moto G4 Plus ut metall og glass med plast, men den er værsikret, slik at den tåler en plutselig regnskur. Vel verdt å vurdere om mobilen din først og fremst er et verktøy.

Les testen av Motorola Moto G4 Plus her »

Gå til side

Huawei Nova Plus

"Nova Plus har ikke stort å trekke for, men mangler også tydelige styrker"

Fordeler

 • Godt kamera
 • Fin bildekvalitet i skjermen
 • Velbygget
 • Plass for minnekort eller ekstra SIM
 • God ytelse i menyer
 • USB type-C
 • Rask fingerleser med ekstrafunksjoner
 • God batteritid

Ting å tenke på

 • En del inkluderte apper i menyene
 • Skjermen kunne vært mer lyssterk
 • Du får telefoner som yter bedre til omtrent samme pris
 • Litt anonym design?

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Huawei Nova Plus

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen