TEST: Huawei Nexus 6P

Test Huawei Nexus 6P

(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Dette er den råeste Nexusen til nå

Og Huawei har lagt ved noe vi savnet i LGs Nexus 5X.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google / Huawei Nexus 6P

Størrelse: 15,93 x 7,78 x 0,73 cm
Vekt: 178 gram
Skjerm: 5,7 tommer, 2560 x 1440 piksler, AMOLED
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 810v2.1, 4 x Cortex-A57@2GHz + 4 x Cortex-A53@1,5 GHz, Adreno 430 GPU, 3 GB RAM
Lagringsplass: 32/64/128 GB
Operativsystem: Android 6 Marshmallow
Teknologi: USB type C, fingeravtrykkleser, stereohøyttalere, LTE cat 6
Kamera: 12,3 megapiksler, f/2.0, autofokus ved hjelp av IR og laser, 4K-video, dobbelt fotolys
Batteri: 3450 mAh
Pris: Fra 5990 kr for 32 GB, 6490 kr for 64 GB og 7490 kr for 128 GB-modellen. Foreløpig er det bare 32 GB-versjonen som kommer til Norge.

Gå til Prisguide for oppdaterte priser » 
(kommersiell partner)

Det har vært knyttet en god del prestisje til å få utvikle Googles referansemobiler og nettbrett under merkenavnet Nexus. Samsung har så langt laget flest av dem, etterfulgt av LG og HTC. Men også Motorola og Asus har fått sette Nexus-navnet på et par av produktene sine. For Asus sitt vedkommende har det dreid seg om nettbrett, og ikke mobiltelefoner.

Nexus 6P er den første rene Google-mobilen fra Huawei, og dermed er også for første gang en kinesisk produsent tatt inn i Nexus-varmen. Det skulle egentlig bare mangle, for ingen mobilprodusent har hatt like kraftig fremgang i mobilmarkedet de siste årene. Huawei er verdens tredje største produsent av mobiltelefoner, og større enn kjente produsenter som Sony, HTC og LG.

Mye mobil for pengene

Etter flere år som OEM-produsent har Huawei klart å bygge opp sitt eget merkenavn. De siste par årene har Huawei vært synonymt med mye mobil for pengene.

At Huawei lager en Google-mobil betyr ikke at de er tilbake på OEM-sporet. Huawei har også sitt eget merke på telefonen, slik også LG har på Nexus 5X.

Mens LG Nexus 5X erstattet den litt mindre LG Nexus 5, erstatter Huawei Nexus 6P den noe større Motorola Nexus 6. Den minste er altså blitt større, mens den største er blitt mindre, om enn ikke så mye. Nykommeren har 5,7 tommer skjerm, det samme som Samsungs kjempemobil, Galaxy S6 Edge+. I likhet med Samsung har Huawei valgt å gi telefonen en god AMOLED-skjerm med en oppløsning på 2560 x 1440 punkter.

Mens LG Nexus 5X har et utseende som minner mye om Nexus 5, har Huawei satt sitt eget preg på Nexus 6P – i alle fall på baksiden. På fronten er det nemlig ikke annen forskjell mellom LG- og Huawei-versjonen enn størrelsen. 

bakside.
Slik ser telefonen ut på baksiden. De runde kantene gjør den god å holde, og den matte aluminiumen får telefonen til å fremstå som velbygget og solid. Rykter vil ha det til at glasset på kameradelen kan sprekke av seg selv, men i hvilken grad det stemmer, eller om det bare gjelder for en spesiell produksjonsserie, har vi ingen mulighet for å kontrollere. Vårt testeksemplar har ingen synlige skavanker.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Bygget i glass og metall

Huawei Nexus 6P har et skrog i metall. Versjonen vi har fått til test er koksgrå og matt, med en smal blank skråkant ut mot baksiden. Kanten er smal, men den lille detaljen er med på å heve inntrykket av telefonen. 

Telefonen er også tynn, med sine 7,3 millimeter. Helt i toppen der kameraet sitter er den imidlertid nesten én millimeter tykkere, uten at det virker skjemmende. Telefonen kan kanskje se litt topptung ut, men det er den ikke. Tyngdepunktet finner vi ganske nøyaktig midt på telefonen. 

På høyre side har Nexus 6P en volumtast og en tast som tenner og slukker telefonen. Tastene er avrundet og ligger slik at volumet er enkelt å kontrollere, også under samtale.

FINGERAVTRYKK.
Sensoren reagerer lynraskt. Den fungerer også når vi har regnvåte fingre, men om den fremdeles vil virke om du bader på deg rosinhud er vi litt usikre på. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Lynrask fingeravtrykksensor

I likhet med Nexus 5X har P6 en fingeravtrykksensor formet som en liten sirkel på baksiden. Fingeravtrykkleseren er lynrask, og fungerer også når telefonen er i dvale. Det betyr at telefonen han vekkes og låses opp i en og samme berøring, Leseren har vist seg å fungere også når vi har hatt våte fingre.

Siden leseren sitter midt på baksiden, kan du ikke bruke den når telefonen står i en bilholder eller ligger på et bord. Har du valgt kode som alternativ må du skrive denne inn på skjermen. Da holder det ikke med fire tall, slik vi er vant til. Her må du også bruke bokstaver.

Nå skal du ikke fikle med mobilen mens du kjører, men om du insisterer vil det nok være tryggest at du satser på ansiktsgjenkjenning. Dette er ikke like sikkert som lås betraktet, men atskillig mer trafikksikkert enn å fikle med sensoren på baksiden av telefonen, eller forsøke å skrive koder med bokstaver og tall mens du kjører.

Nexus-logo på ryggen

På baksiden av telefonen finner du også en stor Nexus-logo. I dette tilfellet er logoen trykket i sort på koksgrå bakgrunn, noe som gir et langt mer elegant preg enn sølvtrykket på den hvite Nexus 5X-en vi testet.

Telefonen kommer ellers i «fargene» grafitt, aluminium og frost. Ingen spennende rosegull, sjøblå, flaskegrønn, gull eller kobber her, altså. 

USB-type-c.
USB Type-C har enn så lenge både fordeler og ulemper. Huawei har i motsetning til LG valgt å legge ved en overgang fra vanlig USB til Type-C.  Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

USB Type-C

Ladekontakten sitter under telefonen og er den nye USB type-C, der kontakten kan vendes begge veier. Som på LG Nexus 5X følger det med en ladekabel med USB Type-C-plugg i begge ender. Men Huawei har i tillegg lagt ved en liten USB til USB Type-C-kabel. Den er bare ca. 35 centimeter lang, men den kan redde dagen din. Med denne kan du nemlig lade telefonen i bilen, fra en PC eller fra et nødstrømbatteri. Dessuten kan du bruke kabelen for å flytte data mellom en PC og telefonen.

Med tiden vil flere enheter få støtte for USB Type-C, men frem til et skjer kan det være lurt å ha den lille ekstrakabelen i beredskap.

Men hvordan er så den første kinesiske Nexus-mobilen å bruke?
Mer om det på neste side >>

Prisguide.no er en kommersiell partner til Mediehuset Tek. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen