Fra 3000 kroner får du Huaweis MediaPad M2. Det har fire høyttalere og lager et voldsomt spetakkel når du ser på film eller spiller, og det har krefter nok til det meste. Det er slett ikke sikkert du trenger noe heftigere enn dette.

Test Huawei MediaPad M2

Fra 3000 kroner får du Huaweis MediaPad M2. Det har fire høyttalere og lager et voldsomt spetakkel når du ser på film eller spiller, og det har krefter nok til det meste. Det er slett ikke sikkert du trenger noe heftigere enn dette. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Er dette det beste nettbrettkjøpet du kan gjøre?

MediaPad M2 10 er raskt nok, lett nok og mye rimeligere enn konkurrentene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tempoet i lanseringer av nye nettbrett med Android har gått noe ned for tiden. I hvert fall om vi ser på brettene som koster litt mer. Og det er kanskje naturlig gitt fremveksten av gode Windows-brett og nedgangen i nettbrettsalget. Men det er fortsatt noen spennende brett på markedet vi ikke har rukket å se nærmere på. Ett av dem er Huaweis MediaPad M2.

Strengt tatt dukket brettet opp for første gang i fjor høst, men det var i en åtte tommer stor variant. Brettet vi tester nå er den ti tommer store utgaven som dukket opp rundt årsskiftet.

Bygget i aluminium

Huawei MediaPad M2 10

Størrelse: 23,98 x 17,28 x 0,74 cm
Vekt: 0,5 kg
Skjerm: 10,1 tommer, 1920 x 1200 piksler, IPS LCD, støtte for digital skjermpenn
Maskinvare: HiSilicon Kirin 930, åtte kjerner, 4 x Cortex-A53 @ 2 GHz + 4 x Cortex-A53 @ 1,5 GHz, Mali-T628 MP4, 2 GB RAM
Lagringsplass: 16 eller 64 GB innebygget, støtte for MicroSD-kort
Operativsystem: Android 5.1 med EMUI, oppgraderes til Android 6 første kvartal 2017
Teknologi: Lyd fra Harman/Kardon
Kamera: 13 Mp hovedkamera, f/2.0, autofokus, LED-blits, 5 Mp selfiekamera
Batteri: 6 600 mAh
Pris: Fra 3000 kroner

Brettet har en bakside som for det meste er ett stykke aluminium, foruten en sølvfarget plaststripe på toppen, som vi regner med skjuler antennene under. På hvert av hjørnene finner vi fire høyttalere, omtrent som i Apple iPad Pro og Acer Predator 8.

På baksiden av brettet er det ikke fryktelig mye å se. En Huawei-logo og noen nødvendige godkjenninger, et kamera med LED-blits midt på plaststripen øverst og Harman/Kardon-logoen. Sistnevnte kan bety at det er futt i høyttalerene, men det skal vi komme tilbake til litt senere.

Den store LCD-skjermen på forsiden måler ti tommer, og har såvidt over full-HD-oppløsning, med 1920 x 1200 punkter. Bildekvaliteten er god med flotte farger og god lysstyrke. Innsynsvinkelen virker også bra, uten at farger eller lysstyrke endrer særlig på seg om man ser på brettet fra sidene.

En real prisvinner?

Baksiden av brettet prydes av Harman/Kardon-logoen. Selskapet samarbeider med Huawei om lyden i MediaPad M2.
Baksiden av brettet prydes av Harman/Kardon-logoen. Selskapet samarbeider med Huawei om lyden i MediaPad M2. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En vekt på temmelig nøyaktig halvkiloet gjør at man ikke må slite seg ut for å holde MediaPad M2 over tid, men det er ikke lettest i klassen. Sonys Xperia Z4 Tablet barberer et drøyt hekto av vekten, og er vanntett i tillegg. Men så var det prisen, da.

Uten 4G-tilknytning koster nemlig Sonys nettbrett knappe 5000 kroner, mens Huawei bare skal ha 3000 for sitt. Prismessig kan det hende vi har med en vinner å gjøre her?

Huawei har de siste årene tatt ansvar for innmaten i egne produkter. Deres eget underbruk HiSilicon lager systembrikker, og har på kort tid blitt ekstremt konkurransedyktig. Kirin 955-brikken som driver Huawei P9, en telefon til under 5000 kroner, tar enkelt opp konkurransen med langt dyrere toppmodeller fra Samsung og Apple. Nå er det en vesentlig svakere Kirin 930-brikke i MediaPad M2, men kanskje trenger vi ikke mer?

Alle appene på «skrivebordet»

Den opplevde ytelsen er det i hvert fall ikke noe å si på. Huawei har som vanlig kastet appskuffen ut av Android-menyene sine, og klarer seg med bare et utvalg hjemmeskjermer og mapper. Formatet fungerer godt nok på mobiltelefoner, selv om ikke alle liker det like godt.

På et nettbrett er uansett skjermarealet større, og formfaktoren har mer til felles med en PC. Skulle det ikke oppleves som naturlig å ha alle appene sine på hjemmeskjermen i en mobiltelefon, er sjansene bedre for at det føles riktig på MediaPad M2.

Det er ikke voldsomme mengder tredjeparts programvare her, og den som er her har til dels gode grunner til å være det. For eksempel ligger Bamboo-appen forhåndsinstallert. Dette er en tegne- og skriveapp fra Wacom, og hinter til at MediaPad M2 støtter digitale skjermpenner. Du kan kjøpe en egen fra Huawei, men vi blir overrasket om ikke også Wacoms Bamboo-penner virker.

Huaweis Emotion UI har gått gjennom mange utgaver, men de siste par årene har det sett omtrent ut som dette.
Huaweis Emotion UI har gått gjennom mange utgaver, men de siste par årene har det sett omtrent ut som dette. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Flere innstillinger enn ellers, men de er nyttige

I det hele tatt er det lite som virker unødvendig eller i veien her. Det er noen apper til her fra start som kanskje kan få enkelte til å tenke «bloatware», og den uvanlig omfangsrike innstillingsmenyen Huawei har spesialisert seg på er med oss. Men spesielt sistnevnte kan være langt mer nyttig enn i veien, dersom du benytter deg av funksjonene som bor i den.

Vi opplever forresten aldri tregheter i veksling mellom apper eller menyskjermer. Alt flyter med andre ord godt, og ytelsen blir et tema for rene ytelsestester og litt spilling,

Bli med oss videre »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen