TEST: Huawei MateBook M3

Test Huawei MateBook M3

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Elegant og lekker hybrid fra Huawei

MateBook og tilhørende utstyr har en usedvanlig gjennomført stil.

Hvor god ytelse du trenger vil være helt avhengig av hva du har tenkt å bruke datamaskinen til – det sier seg selv at en som bare skal surfe, skrive litt og se på film ikke trenger den samme kraften som i en PC ment for spilling og videoredigering.

La det derfor være klart at Huawei MateBook helt klart er rettet mot deg som har ganske lette oppgaver i tankene. Min kollega Anders kalte den nye MacBooken fra Apple for «verdens dyreste PowerPoint-assistent», og det kan være verdt å ha i bakhodet ettersom MateBook M3 egentlig er i samme klasse.

I tillegg til å kjøre MateBook M3 mot nevnte MacBook, har vi også tatt med Microsoft Surface 3 og Microsoft Surface Pro 4 – sistnevnte da med Intel Core i5-prosessor.

Microsoft Surface 3 har for øvrig en Intel Atom x7-prosessor og er på papiret den svakeste av de fire. Men så koster den også langt mindre.

Dessuten har vi slengt med den nye HP Spectre 13, som både kan skilte med god ytelse og en tynn profil – samt en skikkelig heftig prislapp.

Som vi ser av prosessorytelsen så gjør Huawei MateBook det helt greit. Den er naturligvis ikke på nivå med Surface Pro 4 med kraftigere prosessor, men vi ser at den faktisk gjør en litt bedre figur enn Apples MacBook – som har den samme prosessoren.

At MateBook da slår MacBook har med varme å gjøre. Begge disse datamaskinene er passivt kjølt, og ytelsen tilpasses etter hvor varm datamaskinen er. Her ser det ganske enkelt ut til at Huaweien er flinkere til å bli kvitt varmen slik at prosessoren kan holde litt høyere hastighet.

Spillytelsen forteller den samme historen som prosessortestene. Huawei MateBook kan brukes til litt forsiktig spilling, men det går ikke akkurat unna. Den er dog et langt bedre valg enn Surface 3 dersom det er viktig for deg.

En ting som ikke kommer fram av tallene over er at ytelsen går ned etter litt tid. Etter en halvtimes spilløkt kunne vi i Far Cry 2 måle at ytelsen gikk ned med så mye som tretti prosent. Igjen har dette med varme å gjøre – under spilling rekker ikke PC-en å kvitte seg med varmen, og prosessoren setter ned hastigheten deretter.

Vi målte for øvrig en maksimal overflatetemperatur på førti grader under belastning, som er et par grader under det vi typisk ser på vifteløse modeller.

SSD-en som sitter i Huawei MateBook er ikke den raskeste i klassen, men en lesehastighet på 555 megabyte i sekundet er på høyde med hva vi får ut av en vanlig 2,5-tommers SATA SSD – og under vanlig bruk vil du neppe merke noen forskjell.

Skrivehastigheten er som typisk for en slik datamaskin. Her er for øvrig MacBooken i en klasse for seg.

Til konklusjonen >>>

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen