TEST: Huawei Honor 9

Test Huawei Honor 9

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Forgjengeren var fjorårets mest prisgunstige toppmodell

Kan Huawei følge opp suksessen?

Huaweis nye Honor 9 er her, klar til test og umiddelbart klar for salg. Forgjengeren var ekstremt prisgunstig, og var en av de første som begynte å flytte ned toppmodellytelse fra de aller heftigste prispunktene, men kan Huawei gjøre samme stunt to år på rad? Er virkelig Honor 9 så prisgunstig som man skulle tro?

Vel, det svaret er delt.

Til en pris på knappe 5000 kroner er ikke Honor 9 betydelig dyrere enn fjorårets Honor 8, men den er imidlertid svært lik.

Det vi først og fremst snakker om her er en Honor som har fått en stilendring. Endringen minner i grunnen mye om den Samsungs Galaxy S6 fikk da den ble til Galaxy S7 i fjor.

Huawei Honor 9

Størrelse: 14,73 x 7,09 x 0,75 mm
Vekt: 155 gram
Skjerm: 5,15 tommer, 1920 x 1080 piksler, IPS,
Maskinvare: HiSilicon Kirin 960, åtte kjerner (4x Cortex A73@2,4 GHz + 4x Cortex A53@1,8 GHz), Mali G71 MP8 GPU, 4 GB RAM
Lagringsplass: 64 gigabyte, plass for minnekort
Operativsystem: Android 7.0 + EMUI 5.1
Teknologi: IR-fjernkontroll, mange kontrollmuligheter via hjem-feltet/-knappen
Kamera: 20 + 12 megapiksler, dobbelt kamera, digital hybridzoom, F/2.2, fokus: laser + fasedeteksjon, frontkamera 8 MP, f/2.0
Batteri: 3200 mAh
Pris: Rundt 5000 kroner

Vesentlig mer behagelig å holde

Honor 9 er ikke like kantete som sin forgjenger, og med avrundet glass på baksiden har den blitt vel så behagelig å holde i som Galaxy S7 var og er.

Huawei har også gjort noen endringer i måten hjem-knappen virker på. Snarveisfeltet kan brukes til å betjene alle de viktigste funksjonene i Android, så som tilbake, hjem og oversikt over kjørende apper. I tillegg starter den Google Nå hvis man holder den inne et lite øyeblikk.

Men det er en ganske stor vaneendring som skal til for å bruke denne knappen til absolutt alt. I de telefonene som så langt har hatt løsningen har man måttet velge mellom skjermsnarveier og alle snarveier plassert i hjem-feltet. Her kan man velge mellom hjem-felt og fysiske snarveier for tilbake og appoversikt. Praktisk – da slipper man å forsake skjermplass uansett hva man foretrekker.

Honor 9 er pen å se til, men fronten er litt anonym. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

At telefonen er lynende rask er i og for seg snart blitt en selvfølge for dyrere Huaweier. Selskapet lager selv noen av de sprekere mobilprosessorene en kan få tak i, og til prisen havner de nesten alltid ganske høyt. Både i opplevd og målt ytelse, altså.

God skjerm og ålreit kamera, men ...

Men 5000 kroner er ikke akkurat lavpris, selv om vi stadig er to-tre tusen unna de absolutt dyreste modellene på markedet. Da er det litt skuffende at ikke mer har skjedd her.

Honor 9 har blitt litt rundere i kantene, og dermed bedre å holde. Men det har ikke skjedd så fryktelig mye mer i Honor-land siden Honor 8. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Skjermen er fortsatt den 5,15 tommer store full-HD-skjermen vi er vant til fra mange av Huaweis produkter. HDR eller høyere oppløsning må man til andre modeller for å få. Og programvaren som kjører er foreløpig den samme som før, altså har det hverken kommet til eller stukket av noe særlig funksjonalitet i denne Honoren.

Kameraet virker å være omtrent som før, med unntak for noen valg fra eller til i selve kameraappen. Det den egentlig skulle hatt var litt mer lysfølsomt glass, slik at den tok bedre bilder etter mørkets frembrudd.

Hverken zoom-løsningen eller muligheten til å velge fokusplassering er så fryktelig overbevisende. Det blir greit nok på mobilskjerm, men ikke fullt så fantastisk om man blåser opp til storskjerm.

Konkurransen er langt sterkere

Kort sagt er Honor 9 en telefon som yter litt bedre og ser litt annerledes ut enn Honor 8. Men de helt store forskjellene er vanskelige å finne. Hvis du stadig vekk bare er på jakt etter den mest prisgunstige nesten-toppmodellen i markedet er det verdt å få med seg at Honor 8 stadig selges, og koster mellom 1500 og 2000 kroner mindre enn Honor 9.

Og det er fryktelig vanskelig å finne gode grunner til å gå for den nye over den gamle. Der forgjengeren flytter grenser for hva man kunne forvente til en gitt pris, er dagens modell ekstremt forsiktig i så måte, og mer en Huawei P10 med alternativt design for deg som ikke er så glad i metall.

Men den er fryktelig fin å se til, og så langt er det mange som har lurt på hva slags telefon dette er. Og det kan jo være verdt det for noen.

Gode alternativ til Huawei Honor 9

Huawei Honor 8 32GB

Satte standarden

Huawei Honor 8 32GB

Da Honor 8 kom i salg i fjor flyttet den på hva vi kunne forvente fra en telefon til under 5000 kroner. Det var ikke vanlig å få den typen pen glassdesign uten å betale en liten formue, og også kameraet var vesentlig bedre enn det som har vært vanlig. Og, gitt at den nå lar seg kjøpe ned mot 3000 kroner er den fortsatt et fabelaktig tilbud til deg som vil ha en nesten-toppmodell, og vil du ha det aller største minnekortet som kjøpes kan til å sette inni - da har du antakeligvis råd til det for de 1500-2000 kronene du sparer på å velge forgjengeren fremfor Honor 9.

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Toppmodell på billigsalg

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Motorolas Moto G-serie har blitt tastet inn i disse boksene gang på gang. Og inntil noen har lyst til å overta tronen for rimelige telefoner som føles som toppmodeller, får de vel fortsette å dominere i testavslutningene. For rundtom 2700 kroner, eller drøyt det halve av en Honor 9, får du Moto G5 Plus. Den har et fantastisk kamera som er nesten på linje med det du finner i Galaxy S7, den er satt inn med stoff som gjør at den tåler å få seg en dusj og en byr på en lynrask og flott brukeropplevelse. Motorola krysser av i alle de riktige boksene, og hvis uhellet er ute kan du nesten kjøpe en til for det du sparer på å velge G5 Plus foran Honor 9.

Samsung Galaxy S8

Aller heftigst på markedet

Samsung Galaxy S8

Skal du først blåse månedsbudsjettet på en heftig telefon, kan det være like greit å se helt til topps. Akkurat nå er den toppen dominert av Samsungs Galaxy S8. En telefon som gjør alt riktig nesten på alle fronter. Fantastisk kamera, fantastisk ytelse, den er tett og den har skjerm som dekker så godt som hele forsiden av produktet. Stort bedre blir det ikke, men dessverre blir det ikke så veldig mye dyrere heller.

Gå til side

8.5/10
Meget bra

Huawei Honor 9 64GB

"Der Honor 8 var et friskt pust i sin prisklasse er Honor 9 er et ganske hyggelig gjesp."

Fordeler

 • Rask både opplevd og målt
 • Ålreit kamera
 • Design som synes
 • IR-fjernkontrollen er her fortsatt
 • Plass for minnekort
 • Mange funksjoner
 • Mange valgmuligheter i menyene
 • Alle snarveier via hjemtast, eller snarveisfelter

Ting å tenke på

 • Ikke vanntett
 • Monolyd
 • Hva er egentlig nytt her?
 • Den er alvorlig glatt - glir av alt som ikke er helt i vater

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen