Hewlett Packard Spectre 13

Test Hewlett Packard Spectre 13

Hewlett Packard Spectre 13 (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no)

Denne HP-maskinen ypper med MacBook Pro

Ny ultrabook er både elegant og gjennomført.

Da vi fikk titte på HPs nye datamaskiner under en visning i høst var det klart at noe hadde endret seg. Borte var de engang så «kule» sirkelmønstrene og de store klistemerkene, dessuten var plasten byttet ut med barskt aluminium på de fleste modeller. Maskinene stod nå barføtt igjen foran oss med bare den mest essensielle utrustningen.

HP har nemlig bestemt seg for å satse annerledes på utformingen. Der det tidligere fantes en type design og uttrykk for hver serie maskiner selskapet produserte, er det nå én eneste mann, Stacy Wolff, som på toppen utformer hele HPs bærbarportofølje med fokus på gjenkjennelighet og enhetlig design.

Dette er noe Apple har vært svært gode på lenge, men om HPs nye Spectre 13 er representativ for hva om måtte komme i fremtiden, kan det Cupertino-baserte selskapet vente seg kraftig konkurranse om kundene fremover. 

Aluminium hele veien gir null plastfølelse her.
Aluminium hele veien gir null plastfølelse her.

Vi har fått inn Spectre 13 – selskapets nye Ultrabook med design som går i strupen på MacBook Pro Retina og både har innmat og funksjoner nok til å utfordre de andre Ultrabook-produsentene i prisklassen  til en skikkelig gjennomgang.

Lovende last

Vektnålen stopper på 1,48 kilogram, og med sine 1,5 høydecentimeter er Spectre ikke av de aller mest kompakte bærbare på markedet. 

Under aluminiumsdekket finner vi en prosessor fra Intel av typen i5-4200U som er klokket til 1,6 GHz og inkluderer grafikkdelen som går under navnet HD Graphics 4400. Nå er ikke kraften kjent for å gnistre ut av denne kombinasjonen, men så er det også helt andre ting som gjør Spectre interessant: 

I det siste har vi nemlig sett at flere maskinprodusenter har kommer på banen med mer minne og lagring. Dette gjelder denne gangen også HP, som byr på åtte gigabyte med minne og en SSD på 256 gigabyte. Dette er komponenter som skulle holde godt nok for de fleste bruksområder hvor en ultraportabel er aktuell.

Skjermen er av den høyoppløste sorten med IPS-panel, som med sine 2560 x 1440 piksler gir et mye skarpere og riktigere bilde enn de typiske 1920 x 1080 piksel-skjermene vi er vant med fra tidligere år. Berøringsteknologien har selvsagt også funnet seg til rette i den 13-tommer store skjermen.

Overføring av filer på lokalnettverket og strømming av høyoppløst video skulle være en enkel sak med det trådløse 802.11ac-nettverkskortet, og trådløs mus og eksternt tastatur kan også kobles til, da nyeste Bluetooth-standard er med ut av boksen. 

For tiden koster Spectre 13 deg omtrent 11 000 blanke kroner ifølge vår Prisguide. Prisguide er også stedet for å finne de komplette spesifikasjonene.

Testmaskinen har vært på lån fra HP.

La oss finne ut om du vil trives med HPs Spectre »

Gå til side

HP Spectre Ultrabook (E7G34EA)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen