TEST: Her er ukens apper til mobil og nettbrett

Test Her er ukens apper til mobil og nettbrett

(Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Dette er ukens apper til mobil og nettbrett

Se hvilke apper vi anbefaler til Android, iOS og Windows Phone.

Du - en komponist!

«Endelig kan tonedøve lage musikk,» hevder apputviklerne i Propell. Har de ikke hørt på radioen de siste 20 årene?

Disco Fingers er en norsk app som er utviklet av forlaget Propell, som også driver en digital barnebokklubb på nett. Nå kaster de seg på musikkapp-bølgen, der Apples egne GarageBand er toneangivende, så å si. I tillegg fins det dyre og svært avanserte apper for proffe musikere, og det har ført til at iPad og iPhone blir mye brukt av musikere, både under komponering av låter og under konserter.

disco_fingers.

Beverly Hills Cop

Propell henvender seg til en annen målgruppe: Alle som ikke kan en døyt om å lage musikk. Når du starter Disco Fingers, står ti fingre nederst på skjermen og beveger seg forsiktig. De har ulike farger og ulik sveis. De fleste står og sover, men en av dem blir markert, så du aner hvor du skal begynne. Det starter med at du drar noen rytmer nedenfra og opp på skjermen, og de går i takt. Så er det en annen finger som vil ha en…finger med i spillet. Det er en saksofonlyd, og den klikker du inn på angitte steder på skjermen. Introduksjonen ender i en låt som likner litt på temaet fra Beverly Hills Cop fra 80-tallet, og så står det «You are a musician» på skjermen! Verre var det ikke! Vel, ennå banker ingen på døra med platekontrakt klar til signering i hånda, så da er det bare å mate på med stadig flere fingrer, helt du får en låt du liker. Føler du for det, kan du spille inn din egen stemme til en finger, og legge den på et strategisk sted i låten. Du kan spille inn flere ulike stemmeopptak og spre dem utover. Etter hvert kan du dra opp nye fingrer, altså lyder, f eks kan du bytte den vanlige bassen med synthbass eller jazzbass.

Til slutt ender du opp med noe vakkert du vil ha helt for deg selv – eller som du vil dele med andre. I så fall kan du sende låten som en melding, som vedlegg i e-post, på Facebook eller på Twitter. Du kan kjøpe alle tilleggslyder og ekstrafunksjoner for 35 kroner. Da kan du også lage ringetone av musikkverket. Var komposisjonen din såpass vellykket at du vil dele den på Disco Fingers-nettverket «Disco Fingers FM», klikker du på skyen i hjørnet. Der kan du også hente inspirasjon til neste komposisjon.

Dette er utrolig enkelt, og moro for hele familien. Anbefales!

Disco Fingers

Format: iPad
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til iPad » 

På neste side kan du lese om Angry Birds Transformers – ukens mobilspill »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen