TEST: Her er ukens app-anbefalinger

Test Her er ukens app-anbefalinger

(Bilde: Shutterstock)

Dette er ukens apper til mobil og nettbrett

Se hvilke apper vi anbefaler til Android, iOS og Windows Phone.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Bildetelegram

Et bildebibliotek er omtrent så kaotisk som eieren, sies det. I så fall sliter jeg. Heldigvis fins Flipagram når jeg vil dele bilder.

Først velger du bildene, som er automatisk sortert kronologisk i månedsmapper. Etterpå får du se en oversikt over bildene du har valgt, og disse såkalte «moments» kan du nå endre rekkefølgen på. Når det er gjort, kommer du til neste meny, der du kan velge mellom musikk, timing, tittel og vannmerke. Velger du tittel, kan du tilpasse font og skriftfarge. Ditt eget personlige vannmerke koster det 12 kroner å legge på. Så kan du lese inn kommentarer eller legge inn musikk. Musikken kan du legge til fra telefonens eget musikkarkiv. Alternativt kan du klikke deg inn på iTunes, der du får laste ned 30 sekunder lange gratis smaksprøver av låter, eller du kan velge å kjøpe låtene. Vil du spare litt penger og mottakerens tålmodighet, er kanskje en 30 sekunder lang fotoseanse på smarttelefonen helt passelig å plage folk med? Selve navnet Flipagram skaper nok en forventning om at showet er unnagjort i rimelig tid. Og det kan også resultere i at de faktisk har lyst til å se neste Flipagram fra deg.

Timing er alt

Timing er hvor lenge hver bilde skal vises. Ti bilder som varer i tre sekunder hver er kanskje nok? Foretrekker du en litt mer dvelende presentasjon, kan du også legge til låter du har kjøpt på iTunes, men ikke lastet ned. Da får du mulighet til det underveis i prosessen, uten at du må avbryte multimediaproduksjonen. Husk at musikk har utrolig mye å si. Prøv med ulike låter for å finne en stemning som sitter. Ulike plattformer har ulike redigeringsfunksjoner, men de er stort sett begrensede, så rediger bildene som trenger det på forhånd.

Til slutt kan du dele lenke til ditt mesterlige Flipagram på f. eks. Facebook, Instagram, via e-post eller som sms. Mottakeren kan dele det videre, eventuelt høre hele låta på Spotify eller kjøpe den på iTunes. Du kan også velge ikke å dele Flipagramet med en gang, og vente til senere. Men fy søren så bra det ble, om du må si det selv!

Flipagram

Format: Windows Phone, Android og iOS
Pris: Gratis 

Last ned til Windows Phone »  Last ned til Android »  Last ned til iOS »

Den neste appen er gul!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen