Her er ukens anbefalte apper!

Klikk og kikk

Elsker du looper? Drømmer du om å dele øyeblikkene dine med folk i nærheten, i stedet for perifere venner? Da kan Clickslip være midt i blinken.

På NTNU i Trondheim er det rene app-bonanza for tida, ikke minst takket være AppLab NTNU, som er et samarbeidsprosjekt mellom høyskolen, utviklere og investorer. I denne spalten har vi tidligere blant annet vært innom «NTNU-appene» Gobi, eTilbud og, i forrige uke, Flare. Som Applab NTNU  selv hevder, «i jungelen av apps er det ingen kjære mor», og utviklere trenger all den hjelp de kan få under den tidkrevende prosessen det er å lage apper. Clickslip er vinneren av NTNU AppLab 2015. Clickslip er i følge utviklerne en «lokasjonsbasert bildetjeneste» for «samarbeidsfortelling». Ved hjelp av et kart ser du looper, hvor bildene er lastet opp. Loopene er et løst samarbeid om opplasting av bilder innenfor et område. Du trenger imidlertid ikke å følge noen eller bli e-venn med noen for å se andres opplastinger. Bildene kalles clickslips, og lever kun i 24 timer, så alt innholdet skal være ferskt og aktuelt.

Når du har laget deg et brukernavn og passord og logget på, gir du appen tilgang på stedtjenester. Trykker du på slangesymbolet, ser du hvor loopene befinner seg, og du kan øke eller krympe avstander for å sjekke ut eller joine de loopene du er interessert i. Så kan du gå inn i loopene og se på bildene, kalt clickslips. Du kan like dem, eller rapportere dem hvis du finner innholdet støtende. Du kan også lage dine egne clicklips ved å trykke på det røde symbolet i midten nederst på skjermen.  

PS: Android-versjonen slippes i disse dager, så Android-linken går til Clickslips nettside.

Clickslip

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Messi-opptaker

Elsker du å dele morsomme øyeblikk der barna dine gjør noe morsomt eller presterer uvanlig bra, men hater å redigere timevis med video per nevnte øyeblikk?

Appen SportStar gjør det enkelt for deg. Den kan ikke sørge for at disse fantastiske øyeblikkene oppstår, men den kan hjelpe deg med redigeringsbiten. Den gjør nemlig bare opptak av det som er verd å samle på. Hvordan er det mulig?

Når du starter appen, registrerer du deg, og så er du i gang. Prinsippet er at du starter appen og filmer i vei, og når din håpefulle etter ørten kamper og fire cuper endelig får knotet ballen i mål, trykker du på opptaksknappen. Da lagrer appen kun de siste sekundene før ballen satt i nota, og du får altså et opptak av kun det. Til slutt sitter du igjen med en mengde snutter som nærmest fremstiller barnet ditt som den nye Ronaldo. Eller hvis du vil bruke den til andre ting enn fotball: Du kan få en mengde opptak av et solid klovneemne, egnet for sirkussatsing. Eventuelt av et barn som kommer med gullkorn konstant!

I appen kan du også søke på andre sportsstjerner, altså barn du kjenner eller er i slekt med.

Er du skeptisk mht personvern og eksponering av barnet, så kan ingen se opptak av ditt barn før de skriver inn en kode kun du kan dele ut.  

SportStar

Format: iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til iPhone » 

Fontsnadder

Underholdning ligger i presentasjonen, sa «Die Hard»-regissøren John McTiernan. Lett for han å si, med det budsjettet! Nå er heldigvis Font Candy billig, da.

Før i tida var vi heldige om det var flere enn to gode bilder blant de 36 papirbildene vi betalte for hos 1-timesfotosjappene som forsvant raskere enn da de dukket opp på 80-tallet. Men vi betalte jo likevel gladelig over hundre kroner bunka, fordi det var så spennende å se hvor mange bilder vi måtte hive i søppelkassen ved døra i fotobutikken på vei ut for knipse mer.

Når du åpner appen Font Candy, møtes du med sitatet: «We make our own luck in this world», som Bea Miller sang. Og sitater er noe av det man kan pynte på bildene sine med i Font Candy. For det er jo ikke til å komme forbi at uten alle effektene så har vi vel ikke blitt flinkere til å ta bilder enn før i tida, så all fotopynt og alle fotofiklingsmuligheter ønskes hjertelig velkommen. Du kan åpne bilder fra kamerarullen eller ta bilder og legge på tekst i all slags flotte fonter, eller lime inn opptil flere sitater per bilde i ulik utforming. Stusser du, har appen en egen seksjon for inspirasjon. Overraskende mange av bildene der ser ut som LP-cover fra 80-tallet. Og det var faktisk en kompliment. 

Font Candy

Format: iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til iPhone » Last ned til Windows Phone »

Monstrene angriper!

Dette er oppfølgeren til Monsters Ate My Condo, et spill som kom for hele fire år siden. Denne gangen er monstrene større og enda mer sultne og sinna, og derfor er ikke lenger en liten leilighet nok.

Utviklerne har også endret ganske radikalt på spillet. Nå har dette blitt til et turbasert kortspill og ikke et «Match-3»-spill der du må finne tre like for å komme videre. Nå får du presentert 3 ulikt fargede kort der du må velge et som ditt neste angrep. Deretter velger motstanderen et kort, og så vinner den som tar det sterkeste kortet.

Når de overdrevent dumme monstrene fyrer av et angrep må du trykke på skjermen, eller sveipe eller gjøre noen andre aksjoner. Tempoet er skrudd ned, og det blir et mye mer metodisk og tenkende spill sammenlignet med originalen.

Den visuelle stilen er som før humoristisk og fargerik, og de mange angrepene er teite og varierte. Morsomt tidsfordriv som ikke helt beholder samme kaosfølelsen som originalen hadde.

Monsters Ate My Metropolis

Format: Android og iOS
Pris: Gratis

Last ned til Android – Last ned til iOS

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni morsomme spill til mobilen din »

Få flere app-anbefalinger her »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen