TEST: Her er ukens anbefalte apper!
Test
(Bilde: Shutterstock/montasje)

Her er ukens anbefalte apper!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nødbluss

 Å være utsatt for fare er ingen spøk. Og enkelte ganger lønner det seg ikke å rope høyt om hjelp. Flare kan være løsningen.

Tenk deg at du føler deg utrygg. Det kan være sent på natten, det kan være du har gått deg en tur i skogen og har beveget deg for langt fra stien til at du klarer å finne den igjen. Du er kanskje skadet og trenger førstehjelp. Eller så kan det være at truende personer nærmer seg, og du vil gjøre andre oppmerksomme på det, så de kan tre støttende til.

flare.
flare.

Et nødbluss kunne vært løsningen, men for det første har man det sjelden på seg, og noen ganger er det best å sende en diskret nødmelding, slik at hjelpen ankommer før situasjonen har utviklet seg til en slåsskamp, mobbing eller et ran. Flare betyr nødbluss, men det er snarere en nødmeldingsapp som går ut til andre med samme appen i nærområdet, slik at de kan hjelpe deg. Appen vil vise dem hvor du er på et kart på smarttelefonen, slik at de lett kan finne deg. Eller så kan du hjelpe folk som ber om det.

Når du starter appen, registrerer du deg med epostadresse, mobilnummer og passord. Så får du tilsendt en verfiseringskode, gir appen de nødvendige tilganger, og du er i gang. En stor, rød knapp midt på skjermen er alarmknappen som tilkaller alle som er i nærheten. De kan så finne deg eller ringe deg. Eventuelt kan du besvare et nødsignal ved å ringe tilbake eller dra dit signalet er sendt fra. Du kan endre radiusen på nødmeldinger i timeterstrinn fra 50 til 500 meter. Appen er utviklet av fire studenter på NTNU i Trondheim. Den er ganske ny, men har allerede passert 1000 brukere. 

Flare

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Den neste appen er mettende!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen