TEST: Her er ukens anbefalte apper

Test Her er ukens anbefalte apper

(Bilde: Shutterstock)

Her er ukens anbefalte apper!

Plastisk fantastisk

Har du ambisjoner om å skape intelligente roboter for å nedkjempe Skynet-terminatorene som ifølge filmene snart er på vei, må du starte et sted.

De fleste sikter nok litt lavere enn som så for å gjøre fremtiden tryggere. Har du en drøm om en dag å kjøpe deg en 3D-printer for å lage et modellfly i 3D? Den enkleste løsningen er 1: Ta et ark ut av den gamle fargeprinteren din, og 2: Brett et papirfly. Men hvis du har småtasser i huset, gjerne i kombinasjon med legoklosser og en støvsuger som stadig lager plingelyder på grunn av dem, kan en 3D-printer være midt i blinken. Nye legoklosser, anyone? Uansett vil du først måtte ta de første, vaklende skrittene inn i 3D-designverdenen, og da er Autodesks Tinkerplay et sted å begynne. I denne appen kan du utforme figurer som du vil printe i 3D, og spare på dem til du investerer i en 3D-printer. En annen mulighet er å sende resultatet til en 3D-printtjeneste som Shapeways, som skriver ut kunsterket ditt, pakker det pent og sender deg det i posten.

Når du har lastet ned appen og startet den, skriver du inn fødselsdatoen din, før du velger en 3D-figur du vil bygge, eller en du konstruerer fra bunnen av. Alt fungerer med dra-og-slipp-metoden. Til hver bit av kroppen kan du velge mellom en rekke ulikt formede kroppsdeler. Det du vet, er at hver enkelt del hører til et visst område på kroppen, og det området er avmerket når du velger kroppsdel. Velger du deler av den menneskelige anatomien i rekkefølge, blir det enkelt å vite hvor du er i puslespillet. Når det oppstår gnister mellom figuren og biten du har valgt, vet du at den passer. Alle leddene er justerbare, og alle delene kan fargelegges. Man kan også endre endre teksturen på hver enkelt kroppsdel. Figurene kan zoomes og rulles, slik at du kan studere resultatet og klappe deg selv og figuren på skulderen og takke for godt utført arbeid.

Til slutt kan du eksportere alle delene ved å trykke på den grønne knappen nederst i midten. Da vil du kunne se hvor mye plast som blir printet og hvor lang tid det vil ta, og deretter kan du justere mengden. Har du 3D-printer, kan du velge den i innstillingene, eventuelt lagre figuren i ulike skytjenester, blant annet Google Drive og Dropbox.

Denne appen passer både for barn og lekne voksne.

Tinkerplay

Format: Android, iOS og Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android »   Last ned til iPhone »  Last ned til Windows Phone »

Den neste appen er en bilderydder!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen