TEST: Her er ukens anbefalte apper
Test
(Bilde: Shutterstock)

Her er ukens anbefalte apper

Disse appene til Android, iOS og Windows Phone bør du ta en kikk på. Vi har også funnet et avhengighetsskapende spill!

Fotomonster

Hydra var ifølge gresk mytologi et livsfarlig monster med ni hoder, med andre ord ikke noe å kimse av. Men utviklingen har på moralistisk vis skvist uhyret kraftig. Nå er den et tre centimeter langt ferskvannsdyr. Og en fotoapp.

Det har allerede gått mot lysere tider lenge, og det er rett før vi pakker ned vadmelssekken, nikkersen og beksømsstøvlene. Hvis du er 70 år, og fortsatt bruker sånt. Fotosesongen er godt i gang, og bedre smarttelefoner med oppgradert optikk skal i teorien sørge for bedre bilder. Hva er utfordringen? Uskarphet er hovedfienden. Årsaken er for lite lys, bevegelse i kameraet og/eller for lang lukkertid. Tips: Bruk knappen på mikrofonledningen for å unngå rystelser når du tar bildet.

Hydra har angrepet problemet på en ny måte. Ved å ta flere bilder, kan appen finne det skarpeste bildet. Appen tar opptil 60 bilder i rask rekkefølge og setter dem sammen til ett skarpt bilde. I teorien. I tillegg har appen mange andre, tiltalende egenskaper: HDR-modusen gjør mer enn å utjevne mørke og lyse partier i bilder ved å ta to bilder og kombinere dem. Opptil 20 bilder settes sammen til et dynamisk, naturlig bilde. Video-HDR bruker «enkeltbilde-tonekartlegging» for å øke dynamisk omfang. Modusen Lo-light setter sammen flere bilder for å redusere korn og gjøre bildene lysere. Hi-res produserer opptil 32-megapikselbilder ved å sette sammen flere 8-megapikselbilder. Og Zoom-modus bruker samme prinsippet for å øke detaljnivået i forhold til standard zoom. Ved bruk av de to siste modusene bør man holde mobilen rolig, og ting som beveger seg, vil få artefakter. Eksperimenter litt, eller sjekk nettstedet for å lære riktige teknikker. Hydra-bildene legger seg i et eget album under Bilder.

Hydra

Format: iOS
Pris: 29 kroner (tidsbegrenset tilbud)

Last ned til iPhone »

Den neste appen er et monster!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen