TEST: Her er ukens anbefalte apper
Test
(Bilde: Shutterstock)

Her er ukens anbefalte apper

Vi har funnet frem fire godbiter til Android, iOS og Windows Phone – inkludert et utrolig morsomt, men vanskelig mobilspill.

Luftens baron

Twitter på sitt beste er bortimot fantastisk, spesielt når noe spennende, artig eller dramatisk pågår og du kan følge oppdateringer av hendelser, linker og kommentarer på det som skjer. Under Melodi Grand Prix, presidentinnsettelser og viktige fotballkamper koker det.

Siden det er begrenset plass (maks 140 tegn), føler folk seg forpliktet til å komme med gullkorn når de først skriver noe. Det blir litt som å tilbys to minutter på scenen på Latter. Eller på Dagsrevyen. Mange syns det er tryggest å la være, og derfor har mange av vennene dine aldri tvitret. Da er veien tilbake til gode, gamle Facebook kort. Velger man observatørrollen, derimot, er det mye å hente hos komikere, journalister og nyhetstjenester. Men Twitters egne apper er ikke nødvendigvis de beste. Windows Phone-appen Aeries er endelig ute av beta, og resultatet er svært brukervennlig.

Problemet med Twitter er at den ikke skiller klinten fra hveten, skitt fra kanel, halvmorsomheter fra gullkorn, eller edrutvitring fra fylletvitring. Årsaken er «retweets», tvitring fra folk du ikke abonnerer på, via folk du abonnerer på. I tillegg er presentasjonen litt hulter til bulter. Det er fort gjort å gå lei, med andre ord. Aeries lar deg blokkere brukere som skriver enkelte ord, du kan lage egne lister med favoritter, det du har lastet ned kan leses offline, og den har en svært oversiktlig meny. Den siste versjonen fins også på norsk og støtter flere kontoer. Når du har installert Aeries, logger du deg på med Twitter-passordet ditt. Har du ikke Twitter-konto, gå til Twitter og skaff deg en. Så kan du sette i gang med å søke etter personer og lage favorittlister.

Et par tweets fra komikeren Jim Gaffigan: «Jeg gleder meg til å se den nye smurfefilmen!».

Og: «Sto opp klokka 6. Startet dagen med yoga. Drakk proteinshake og løp 10 km. Begynte å lyve om alt.»

Aeries

Format: Windows Phone
Pris: 26

Last ned til Windows Phone »

Les om ukens mobilspill på neste side »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen