TEST: Her er ukens anbefalte apper
Test
(Bilde: Shutterstock)

Her er ukens anbefalte apper

Vi har funnet frem fire godbiter til Android, iOS og Windows Phone – inkludert et utrolig morsomt, men vanskelig mobilspill.

Møtevekkeren

Hørt om kontoristen som sluttet å drikke kaffe, fordi det holdt ham våken under PowerPoint-presentasjonene på morgenmøtet?

Bedriftsmøter må fylles med innhold, og det holder ikke med traktekaffe, tørr kringle og surmuling om alt som gikk galt i forrige uke. Nei, visjoner må til, og dessuten må innkjøpet av den vanvittig dyre 100-tommers-flatskjermen forsvares, siden regnskapsføreren er på besøk. Så da blir det PowerPoint. Den eneste som hygger seg under gjennomgangen, er han som har kopiert den fra nettet, og det er derfor han koser seg. PowerPoint er en del av Office-pakken fra Microsoft, og stadig flere velger andre alternativer. Dermed blir det kun dem med MS Office som kan lage presentasjoner. Det er her gratisalternativet Prezi kommer inn i bildet. Programmet er Windows-basert, men med appene for iPad og Android kan du skape presentasjoner fra bunnen av. iPhone-versjonen er kun en fremviser.

Når du starter Prezi, får du sjansen til å velge mellom en rekke maler. Så skriver du inn tekst og legger inn bilder eller video, enten fra albumet eller bilder du tar der og da med kameraet. Det hele er svært enkelt, og kun fantasien avgjør om det skal bli bedre enn det du er vant med fra PowerPoint-seansene. Det som iallfall er annerledes, er at i stedet for å lage en rekke slides, befinner du deg på et kjempestort lerret, der bilder og videoer ligger i klynger langsetter lerretet eller rundt en akse, og det ser ut som om mange er for små til å kunne leses. Men under presentasjonen zoomer du inn på detaljer i ulike områder på det store lerretet, og opplevelsen kan oppleves som mer engasjerende enn lineære Powerpoint-lysbilder. Men du kan risikere svimle tilhørere hvis du blir for ivrig med zoomingen og videoene.

Fordelen med Prezi er at den enkle, offentlig synlige versjonen er gratis og svært lettlært, og at tilhørerne må følge med, for man kan ikke skrive ut presentasjonen senere, slik man kan med slidesene fra Powerpoint. Men hvis du vil ha proffversjonen som har muligheter for private presentasjoner og med skreddersying av fonter og maler, må du abonnere.

Prezi

Format: Android og iPad
Pris: Gratis

Last ned til Android »  Last ned til iPad »

Den neste appen tvitrer!

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen