Google Assistant ble presentert som en av de viktigste tingene ved Pixel-telefonene. Foruten å dekke noen grunnleggende behov som fjernstyrng av alarmer, ringevolum og liknende er den mest irriterende om du prøver å snakke naturlig til den. Slik Google hevder de ønsker at den skal brukes.

Test Google Pixel XL

Google Assistant ble presentert som en av de viktigste tingene ved Pixel-telefonene. Foruten å dekke noen grunnleggende behov som fjernstyrng av alarmer, ringevolum og liknende er den mest irriterende om du prøver å snakke naturlig til den. Slik Google hevder de ønsker at den skal brukes. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Samsung og Apple bør se opp for Googles Pixel

Pixel er en verdig Nexus-oppfølger, men den hersens taleassistenten kan vi styre oss for.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Jeg var ærlig talt ikke forberedt på at jeg skulle like Google Pixel så godt. Googles kliss nye telefon virket ikke så forferdelig spennende da den ble lansert for noen uker siden, men viser seg å være en av de herligste telefonene på markedet.

Det handler først og fremst om tre ting med Google Pixel XL, som er varianten jeg tester. Byggekvalitet, brukervennlighet og kamera. Den ferske mobilprodusenten viet Google Assistant mye tid fra scenen, men den er foreløpig ganske håpløs, og ikke virker den på norsk heller.

Det store problemet med Google Assistant er ikke at den ikke hører riktige ord, men at oppstarten av den er ustabil, og at to helt like spørsmål kan resultere i to helt ulike svar. Den er rett og slett langt fra så smart som Google hevder. Da virker det i grunnen like greit å stille Pixel tilbake til norsk og klare seg uten taleassistent en stund til.

Alle detaljer er tenkt på

Google Pixel XL

Størrelse: 15,47 x 7,57 x 0,86 cm 
Vekt: 168 gram
Skjerm: 5,5 tommer, 2560 x 1440 piksler
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 821, 4 kjerner, 2 x Kryo @ 2,4 GHz + 2 x Kryo @ 2,2 GHz, Adreno 530 GPU, 4 GB RAM
Lagringsplass: 32 eller 128 GB, gratis skylagring for fulloppløste bilder og 4K-video hos Google - ikke tidsbegrenset, Ingen MicroSD-plass
Operativsystem: Android 7 Nougat
Teknologi: USB type-C, mini-jack
Kamera: 12 MP, 1/2,3", f/2.0, HDR+-funksjon,
Batteri: 3450 mAh
Pris: 719 pund i Storbritannia, altså fra omtrent 7300 norske kroner før MVA.
 
Den mindre Pixel-varianten starter på drøye 6000 kroner i storbritannia, og har mindre skjerm og batteri, men er ellers lik.

Heldigvis overskygges Assistant av de flotte fordelene med denne telefonen. Inntrykket mitt begynte ganske raskt å snu da jeg åpnet telefonen. Den kommer med hele to USB-kabler og en overgang fra gammel (type-A) til ny USB (type-C) i esken. Dette er utstyr man vanligvis betaler ekstra for.

Den forsiktige kileformen som gjør at telefonen er tykkere i toppen enn i bunn er en uvanlig detalj. At lydene som av og til kommer fra telefonens høyttaler under bruk har mer til felles med lydene fra døren på en luksusbil enn de sedvanlige klikkene og pipene hever inntrykket. Glassplaten på baksiden er enda et element i Pixels identitet, og det er heller ikke et eneste tegn til skjevheter eller åpninger der de ikke skal være her.

Det er kanskje litt rart å fremheve lyden her. Jeg skrur tross alt av skjermlyder og slikt som det første jeg gjør på telefoner flest. Men det er noe med detaljnivået Google åpenbart har lagt seg på når de har utviklet denne telefonen. Alt er tenkt på.

Så ser kanskje ikke Pixel fullt så spennende ut i mobilbutikken som en Galaxy S7 Edge, men den ser vesentlig friskere ut enn en gjennomsnittlig firkantmobil.

 

God skjerm med flotte menyer

Pixel XL er svakt kileformet, slik at den blir tykkere helt på toppen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Skjermen er en knallgod AMOLED-variant på 5,5 tommer, og den er svært høyoppløst og fin. På den er det Android 7,1, altså aller nyeste utgave, som kjører. Pixel er foreløpig den eneste telefonen som leveres med Android-utgaven ferdig installert.

Nytt er for eksempel at appskuffen faktisk har blitt en skuff. Hvis du vil se appene som ikke ligger på hjemmeskjermene dine, trekker du bare fingeren fra bunnen av skjermen og oppover.

Fra du begynner å sette opp en Pixel til du kommer deg dypere inn i menyene på den under bruk, er alt svært intuitivt og lettvint å bruke. Det er ikke dobbelt opp av noe, og det er få ting som ikke er der man forventer dem.

Et fabelaktig kamera

Kameraet er såpass godt at bilder tatt i svært mørke omgivelser kan bli gode. Som alle gode mobilkamera så langt sliter den imidlertid litt med de lyseste flekkene i disse bildene. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Opplevelsen rundes av av et fantastisk kamera, der mye av jobben med å gi deg de beste bildene gjøres av Googles servere. Telefonen rivaliserer Samsungs Galaxy S7 Edge i dårlig lys, og har ingen tydelige problemer på noe spesielt område. Både fokus og fargegjengivelse ser bra ut i bildene jeg har fått ut av telefonen.

Gratis lagring for bilder og video får du også fra Google, slik at alt er kostnadsfritt sikkerhetskopiert omtrent så fort som du har knipset det.

Pixel (XL) er virkelig verdig sin rolle som arvtager etter Nexus-serien, og det er egentlig bare tre skår i gleden. Telefonen selges foreløpig ikke her hjemme i Norge, Google assistant virker ikke på norsk – og knapt nok på engelsk og prisen er høy.

En ulempe vi er godt vant med fra Google er mangelen på minnekortplass. Vi skulle gjerne sett det her også, men Pixel-modellene starter på 32 GB innebygget lagring, og har du ekstra behov kan de kjøpes med 128 GB i stedet. Gratis skylagring avhjelper også behovet en del.

Les mer om kameraet, assistenten og ytelsen på neste side. 

Anbefalte alternativer til Google Pixel XL

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Samsungs kamerakonge

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Galaxy S7-modellene har fått regjere nærmest uhindret på kamerafronten det siste halvåret. Nå tettes det endelig til i toppen, men gitt at Samsung-prisene nå begynner å tikke litt nedover og at vi fortsatt snakker om et helt fabelaktig mobilkamera her, er S7-modellene opplagte valg. Ser du etter iøynefallende design og stor skjerm er det Edge-modellen som er best.

Apple iPhone 7 Plus 32GB

Apples zoom-telefon

Apple iPhone 7 Plus 32GB

Greit, så tar ikke alltid iPhone 7 like gode bilder som Pixel XL og Galaxy S7, men den har et ess i ermet. Det ekstra zoom-kameraet i Plus-varianten gjør at du kommer tettere på motivet ditt uten å måtte gå nærmere. Det gjelder både når det du fotograferer er langt unna, og helt nærme. Ellers er dette knallgode telefoner med brukeropplevelse kun noen få andre mobiler kan matche.

Google Pixel 32GB

Blir Pixel XL for stor?

Google Pixel 32GB

Litt mindre skjerm og batteri og en relativt grei besparelse i pris gjør lillebror i Pixel-serien til et greit valg. Den er lik den vi har testet på nesten alt, men passer bedre i hånden om du ikke liker de aller største telefonene. Foreløpig er ikke denne mobilen testet, men forskjellene her er så få at vi regner den som et svært trygt valg basert på kvalitetene til XL-modellen.

Les mer om kameraet, assistenten og ytelse på neste side

Gå til side

9/10
Imponerende

Google Pixel XL 32GB

"Google Pixel XL er gjennomtenkt fra innerst til ytterst, og har et meget godt kamera."

Fordeler

 • Flott skjerm
 • Svært god opplevd kvalitet
 • Værsikret (IP53)
 • Meget godt kamera
 • Lynrask i bruk
 • Ren Android rett fra Google
 • Rask fingerleser med ekstrafunksjoner
 • Design som skiller seg (litt) ut
 • Dobbelt opp av kabler i esken
 • Ingen kameratut som tar med seg ting opp av lommen

Ting å tenke på

 • Google lover for mye om taleassistenten
 • Mangler minnekortplass
 • Kunne godt hatt stereohøyttalere
 • Selges foreløpig ikke i Norge

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen