TEST: Google Chromecast

Test Google Chromecast

(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Googles vidunderpinne er årets enkleste kjøp

For en veldig billig penge kan du strømme alt innhold til TV-en.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

IMG_88973333.
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Når alt kommer til alt er Chromecast en veldig brukervennlig og billig enhet, som gjør alt den kan på en enkel og god måte. Og den fungerer veldig bra på tvers av så godt som alle moderne plattformer.

Noen småproblemer har den riktig nok, som at den tidvis kan slite med å koble til noen nettverksrutere med WPA2-kryptering, at den i blant mister kontakten med en iPhone og at støtten i apper foreløpig ikke er spesielt bred. Dette er småplukk, og det er egentlig bare én ting vi ser på som skikkelig negativt:

Skal du dele video fra Chrome byr det på en solid dose hakking og tidsforskyvning, noe vi skulle vært foruten. Apple TV kan også slite litt med dette, men det er ikke på langt nær like ille som vi opplever Chromecast.

At noen skikkelig musikktjenester, som Spotify, ikke er støttet fra start er også noe negativt, sammen med manglende støtte for Plex, men det kan komme.  

Vi mener imidlertid at dette kan neglisjeres, rett og slett fordi Chromecast er veldig billig. Det den gjør i dag er mer enn nok til å rettferdiggjøre prisen, samtidig som vi er overbevist om at alle disse punktene vil fikses med tiden.

Veldig lavt priset

Du kan starte strømmingen mens du ser på film.
Du kan starte strømmingen mens du ser på film. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

For når den koster så lite som 35 dollar, eller rundt 250 kroner, kan du også argumentere for at Chromecast er et godt kjøpt utelukkende fordi den er den beste måten å se Netflix eller YouTube i stua på. 

Dette kommer hovedsakelig av to ting. Den første er at Chromecast støtter alle mulige plattformer. Både Windows, Mac, iOS og Android er på plass, og selv om de mindre systemene som Linux og Windows Phone ikke er støttet foreløpig, synes vi ikke det gjør så mye. Igjen må vi påpeke det opplagte: Chromecast koster ikke mye, og at den allerede nå har bredere støtte enn noen annen løsning er godt nok i seg selv.

For det andre støtter Chromecast HDMI CEC. Dette gjør det mulig for den lille dingsen å ta kontroll over TV-en din, ved å slå den på, bytte inngangskilde og justere volumet. Skal du se en film på Netflix eller YouTube betyr dette at du ikke trenger å røre TV-ens fjernkontroll. Bare dra frem filmen på telefonen, nettbrettet eller PC-en, og Chromecast vil automatisk gjøre det som må til for at den skal vises på TV-en, selv om den er skrudd av.

Den er riktig nok noe dyrere i Norge akkurat nå, men det skyldes enkelt og greit at den ikke er lansert her ennå.

Kan yppe med Apple

Google Chromecast får en klar anbefaling.
Google Chromecast får en klar anbefaling. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Om Google her har laget en løsning som har potensialet til å ta knekken på Apples AirPlay-teknologi gjenstår å se. Chromecast gjør mye i dag, men det er en lang og tung vei det siste stykke opp til der AirPlay ligger – blant annet innen musikkdeling, og deling av hele skrivebordet fra en PC. Det er imidlertid verd å notere seg at vi som normalt bruker Apple TV flere ganger daglig, ikke har rørt den siden vi fikk Chromecast i hus. Og Apple TV er egentlig det eneste alternativet. For selv om det finnes flere lignende mediepinner, er det ingen som by på det samme økosystemet og brukervennligheten både Apple og Google her legger opp til.

Totalt sett er Chromecast det absolutt enkleste og beste kjøpet du kan gjøre akkurat nå, samtidig som er den beste enheten du kan bruke for å strømme innhold fra Netflix, YouTube og Chrome til TV-en din.

Den gjør akkurat det den skal gjøre, som tilfeldigvis vil dekke majoriteten av et normalt behov, og den gjør det veldig godt. Chromecast får derfor en solid anbefaling fra oss.

Chromecast er bare starten, TV-en din kan brukes til langt mer enn du tror:
Slik gjør du den til det ultimate underholdningssenteret »


+ Meget enkel å sette opp
+ Meget enkel i bruk
+ Meget god støtte for Netflix og YouTube
+ Kan slå på, bytte input og justere volumet på TV-en
+ Den er grisebillig
+ Støtter alle plattformer


- Støtter få apper/programmer
- Deling av nettleseren byr på mye hakking 

Få også med deg Amobils test av Chromecast på mobilen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen